|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
College w UK - kursy, dalszy rozwoj. Wasze doswiadczenia.
Jest watek o studiach w uk...ale zadnego o collegu...
Niestety nie kazdy ma mozliwosci ...czy to jezykowe czy fiansowo/ czasowe by isc na uni...ale mamy tu tez inne mozliwosc zdobycia nizszych ale zawsze kwalifiakcji. Jestem ciekawa jak wygladaja wasze doswiadczenia, co wybralyscie, lub jaki kurs chcecie wybrac...co warto skonczyc a co troche mniej. Sama przymierzam sie do AAT. Bardzo chcialam aplikowac na Apprenticeship ale okazlo sie ze jako ze mam licencjata z polski i jestem juz nie pierwszej mloosci (29 lat) lol....to musialabym za to zapalcic 3000 tys funiow... Rozwazalam kilka kierunkow...ale ksiegowosc wydala mi sie najbardziej praktyczna.. Czy ktoras z Was skonczyla kursy zawodowe i faktycznie znalazla po tym lepsza prace? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
wańka wstańka
|
Dot.: College w UK - kursy, dalszy rozwoj. Wasze doswiadczenia.
W collegu uczyłam się tyko języka angielskiego, dalszaedukacja to w moim przypadku Uni.
Na forum jest duzo osób które robią ACCA czy AAT (było trochę na ten temat, ale niestety nie pamiętam, których wątkach). Z drugiej strony chętnie poczytam jakie są doświadczenia innnych emigrantek w kwestii collegu. ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Hej banana84, z perspektywy osoby ktora wlasnie skonczyla AAT (czekam juz tylko na wyniki ostatniego egzaminu), moge Ci tylko powiedziec ze nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy warto - mi udalo mi sie znalezc prace zwiazana z ksiegowoscia gdzies tak w polowie kursu, ale pewna role odegral tu fakt ze pracowalam juz w danej branzy tylko ze na stanowisku admin. W mojej grupie w collegu mialam osoby ktore pracowaly juz w ksiegowosci zaczynajac, takie ktorym sie udalo znalezc cos w trakcie jak i te ktore skonczyly i w dalszym ciagu nie udalo im sie nic znalezc pomimo wysylania setek CV i bycia zaproszonym na kilkadziesiat rozmow, wiec roznie z tym bywa.
Moze warto by bylo zaczac sie najpierw rozgladac za jakas podstawowa praca w tym kierunku (bo zakladam ze nie pracujesz w ksiegowosci)? Ma to dodatkowe plusy bo pracodawcy czesto sa sklonni zaplacic za AAT - co prawda sa one i tak tansze niz Uni ale w sumie musisz sie liczyc z wydaniem ok £3000 za calosc jesli placisz sama. Jesli powaznie myslisz o karierze w ksiegowosci, przygotuj sie na lata studiow, bo AAT to tylko poczatek - chcac zajsc troche wyzej musisz miec ACCA/CIMA, a to kolejne 3-4 lata, kupa kasy i zanik zycia towarzyskiego w maju i listopadzie.... Jesli masz jakies pytania odnosnie organizacji kursu/egzaminow itp to chetnie odpowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
O, chętnie poczytam jeśli się wątek rozkręci
![]() I zapytam: czy ktokolwiek, robił cokolwiek związanego z weterynarią w UK? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.