|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy moja przyjaciółka dziecinnieje :-(?
.
Edytowane przez marta10011990 Czas edycji: 2014-04-27 o 04:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: Czy moja przyjaciółka dziecinnieje :-(?
Ja bym spróbowała, na Twoim miejscu, odciągać jej uwagę. Nie reagować na te okrzyki zachwytu, ignorować, zmieniać temat. Wyciągnąć ją na zewnątrz - na piwo, na imprezę, na spacer, pobiegać.
Albo szczerze pogadać i powiedzieć wprost. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Strasznie trudno odciągnąć jej uwagę...Próbowałam nie reagować, ale jest to trudne, bo ona jest w stanie przez pół dnia przesiedzieć przed komputerem i piszczeć z zachwytu ;/. Nawet jak gdzieś idziemy to wspomina o nim... Wystarczy, że zobaczy lub usłyszy coś, co kojarzy jej się z nim, to od razu o nim mówi... Raz odważyłam się zwrócić jej uwagę. Powiedziałam, że to już obsesja i zachowuje się jak psychofanka, ale ona stwierdziła, że tak jest dobrze i że jest szczęśliwa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak najlepiej... W sumie to mi się przypomniały czasy jak miałam 14-15 lat jak człowiek był tak głupi i miał takie odpały, że na widok Mansa Zelmerlow piszczałam, kwiczałam, płakałam, ajajaj fajnie się wspomina;p
04.07.2013 - jestem kierowcą! ![]() "To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013 ![]() _________________________ __________ Odchudzam się z Wizażem! luty 2013: 83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg CEL: 75 kg!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Może ta jej fascynacja szybko minie i od października zakocha się w jakimś normalnym chłopaku np ze studiów
![]()
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez marta10011990 Czas edycji: 2013-06-26 o 23:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Nie przesadzaj. Ja kocham się bez pamieci a Alanie Rickmanie. Mam jego zdjęcie na szafce nocnej, na telefonie nagrany jego głos, tapetę na komputerze i telefonie. Może już nie piszczę na jego widok, bo ''kocham'' go nie od dziś, ale na początku tak
![]() O ile nie płacze, bo ich związek nie ma szans, albo nie wytatuowała jego imienia, to wszystko OK.
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Może w wieku 14-15 lat nie miała okazji się wyszaleć, a teraz ją ścięło z nóg
![]() ![]() p.s. ja ubóstwiam S. Seagala, ale tylko z wersji Nico ponad prawem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
sissy that walk
|
Moze wiek 21 lat na taka fascynacje wydaje sie juz wysoki, ale przeciez kazda z nas to przechodzila
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Może przyjaciółka nie tyle dziecinnieje, co jest ogólnie mało dojrzała. Taki etap platonicznych zakochań i fascynacji innym chłopcem/gwiazdą, idolem/nauczycielem przypada zwykle na wiek 12-15 lat i jest po prostu pewnym etapem dojrzewania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Łuu, widzę trochę grubo
![]() Ja tak miałam w wieku 13-15 lat. Tokio hotel i us5. Ściany w plakatach, naklejki,zdjęcie w portfelu, nawet z nimi rozmawiałam (tzn do plakatów) ![]() Minęło po jakimś czasie , na szczęście ... ![]() Jestem w wieku Twojej przyjaciółki i szczerze przyznam,że to trochę dziwne tak się zachowywać w tym wieku, no ale cóż .... myślę ,że jej przejdzie. Ja ostatnio mam faze na Rafała Brzozowskiego. Ten uśmiech ,włoski ...ehh ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Przypomniał mi się wątek o Putinie
![]() ![]() Autorko- prędzej czy później jej minie.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie masz powodu do zmartwień. Zobaczysz jak tylko spotka jakiegoś faceta, zainteresuję się nim to obsesja na punkcie muzyka bardzo szybko zniknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
mam uraz do takich zachowań, bo znałam dwie takie, które zachowywały się jakby ich mózg się zawiesił.
jedna szalała na punkcie linkin park, nosiła zdjęcie chyba wokalisty w portfelu, zbierała wycinki, miała jakieś albumy, które robiła z tych wycinków, ciągle ich słuchała i śpiewała i gadała o nich. od tamtej pory, a minęło prawie 10 lat, nienawidzę linkin park, jak ich słyszę to mnie bierze wewnętrzne w☠☠☠☠ienie, taki agresor, który dla otoczenia wygląda jakby był zupełnie bez powodu, i mam ochotę walić głową w mur ![]() druga natomiast uwielbiała zespół blue. i uwielbiała tego wychudzonego blondaska z głosikiem małej dziewczynki. i miała wytapetowany nim pokój, i też ciągle śpiewała ich piosenki, i też ciągle o nich gadała. ale przebiła wszystko co do tamtej pory widziałam w momencie kiedy blue miało przyjechać do wawy i ona miała jechać na lotnisko żeby ich witać, ale dowiedziała się, że ten blondasek ma dziewczynę i zadzwoniła do naszej przyjaciółki z rykiem, że ona się chyba zabije, bo oni mieli być razem, a teraz on ma jakąś inną, i ona nie ma po co żyć ![]() Cytat:
tu mogłabym podać siebie za przykład, ale ja właściwie nigdy nie miałam aż takiej fascynacji kimś, żeby praktycznie tracić kontakt z realnym światem ![]() autorko, podejrzewam, że twoja koleżanka nie dziecinnieje, tylko dziecinna jest. ja bym zakładała ostentacyjnie słuchawki na uszy jak tylko zaczynałaby się znowu podniecać tym gościem ![]() jakbyśmy gdzieś szły i ona zaczynałaby o nim gadać, to specjalnie zmieniałabym temat. jakby się w końcu zainteresowała dlaczego taka jestem, to na spokojnie wyjaśniłabym jej, że może się interesować czym/kim chce, ale ja jestem zmęczona jej zachwytami nad gościem, który jest dla niej nieosiągalny. i że chętnie z nią porozmawiam jak znajdzie sobie kogoś realnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() A to co innego, to już nie jest platoniczna fascynacja bez szans na realizację ![]() Powiem Wam, że nie spodziewałam się, że przytoczycie tyle przypadków podobnych zachowań. Aż dziwne, że tyle dziewczyn się zachowuje w taki sposób ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę niczego nienormalnego. Każdy z nas dojrzewa inaczej, w innym tempie i ma do tego prawo. Twoja koleżanka żyje jak normalny człowiek, chodzi na zajęcia, ma znajomych, nie odcięła się od realnego świata. Jedyna jej wada to to, że zwariowała na punkcie jakiejś gwiazdki muzyki. I co z tego? Przejdzie jej...kiedyś.
Natomiast, skoro jest to dla ciebie aż tak uciążliwe, żeby robić z tego wielkie halo, zwyczajnie zmień pokój w akademiku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, na szczęście jest w pełni świadoma, że nigdy z nim nie będzie. Mimo wszystko bardzo chciałaby mu skraść całusa i przytulić ![]() ![]() EDIT: Cytat:
EDIT: Cytat:
![]() EDIT: Myślę, że Martyna jest bardzo dojrzała i odpowiedzialna, ale jeśli chodzi o sprawy miłosne to na pewno jest mało dojrzała... Powoli nawet uświadamia sobie to i zauważyłam, że nie jest jej z tym dobrze. Obawiam się, że może zacząć umawiać się z pierwszym lepszym chłopakiem, by sprawdzić jak to jest kogoś mieć (mimo że świata poza tym muzykiem nie widzi). EDIT: Cytat:
EDIT: Dzięki Waszym odpowiedziom doszłam do wniosku, że być może tyle dziewczyn zachowuje się w ten sposób co Martyna, bo bardzo chciałoby pokochać jakiegoś realnego faceta, ale to nie następuje, więc postanowiły znaleźć sobie inny sposób na zaspokojenie swojej potrzeby obdarzenia kogoś uczuciem ![]() Edytowane przez marta10011990 Czas edycji: 2013-06-27 o 18:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.