![]() |
#1 |
BAN stały
|
Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10**********
Bardzo prosimy o użycie WYSZUKIWARKI nim zostanie zadane pytanie. Na górze w każdnym wątku jest opcja "Przeszukaj ten wątek" (w załączniku jest dodane foto w razie problemów ze znalezieniem). Wpisujemy tam np. fotograf (czy inne słowo) i klikamy "Idź" ********** Poprzedni wątek ---> 9 Spis sal weselnych i zespołów -> klik Dje, kucharki, foto/video, salony sukien ślubnych, porady kosmetyczne -> klik Przydatne listy - listy piosenek, rzeczy do zrobienia itp. -> klik Kalendarz Panny Młode - Kielce <<< 2012 >>> ◊ KWIECIEŃ ◊ 21.04 magduś2 ◊ MAJ ◊ 02.05 mu_szka 26.05 mimi1233 ◊ CZERWIEC ◊ 2.06 ninagg - godz. 17:00, Kościół Garnizonowy w Kielcach XANTIA13 light view 6.06 ania838 - godz. 17:00, Kościół św. Józefa Robotnika w Kielcach 23.06 betka1001 aneczkaaaaa88 kateee105 ◊ LIPIEC ◊ 7.07 vaayola 14.07 wiolaraczka 21.07 czarna_kawa80 28.07 aleksandrettaa ◊ SIERPIEŃ ◊ 4.08 Karioka88 Talaaa87 senna87 paulinaa8989 claudiablue 11.08 ania1877 beatkaaa_ck 18.08 agnes009 Cudaczek88 ekstramocna Martensja21 black_daisy kotkowa18 Kawuszkaa 25.08 kallisto89 fablous kpkacha ◊ WRZESIEŃ ◊ 1.09 a_sydney - godz. 16:00, kościół w Masłowie lulciaq - godz. 16:00, Bazylika Katedralna Kielce czika - godz. 16:00, kościół pw. Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny w Zagórzu 22.09 Madziuniusia - godz. 16:00, kościół Ducha Świętego, os. Na stoku 1 kinia8906 Urshoola- godz 17 Kościoł św. Józefa Robotnika 29.09 malgorzata88 <<< 2013 >>> ◊ KWIECIEŃ ◊ 13.04 marcia2105 20.04 kalolcia21 ◊ MAJ ◊ 1.05 ciukunia 03.05 juleczka001 27.04 ewa8885 18.05 NIKITA987 27.07 dod Edytowane przez ekstramocna Czas edycji: 2012-11-10 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode odsłona nr 10
brawo
![]() ![]()
#3 |
Zakorzenienie
|
SALE WESELNE
WYNAJEM SAMEJ SALI
ZESPOŁY
Edytowane przez fablous Czas edycji: 2012-02-05 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
DJE
KUCHARKI
FOTO
FOTO&VIDEO
SALONY SUKIEN ŚLUBNYCH
GARNITURY
BUTY
BIELIZNA
OBRĄCZKI I BIŻUTERIA
AUTA DO ŚLUBU
PORADY KOSMETYCZNE PRZED WIELKIM DNIEM (autorstwa Lowczyni) Kiedy znacząc: najlepiej już teraz niezależnie kiedy macie ślub przestrzegając parę podstawowych zasad: nigdy nie idźcie spać w makijażu chociaż byście padał na ….. ![]() Problemy: jeśli ktoś ma jakiś problem np. trądzik, zmiany pigmentacyjne, przebarwienia, blizny po trądziku, zanieczyszczoną twarz, przesuszoną, z dużymi powiększonymi naczyniami, to niech pomyśli o tym już teraz. Ponieważ wiele zabiegów wykonuje się sezonowo(np. kwasy owocowe, zamykanie naczynek itd) , po nich nie od razu będzie efekt, a po niektórych wasza twarz będzie się dłużej goić. Niektóre zabiegi trzeba powtórzyć wielokrotnie. A więc będziecie potrzebowały czasu, więc lepiej nie obudzić się z ręką w nocniku ![]() Miesiąc przed Wielkim Dniem ![]() W domu: jeśli jeszcze do tej pory nie robiłyście tego regularnie teraz zaczynamy: Peeling do cer tłustych, półtłustych, z trądzikiem ale bez zmian ropnych - drobnoziarnisty do 2 razy w tygodniu; cera sucha, naczyniowa, z trądzikiem ale ropnym – enzymatyczny (używać go na mokrą skóre, lepiej działa) raz w tygodniu. Peeling robicie z szyja włącznie. Na ciało peeling gruboziarnisty, najlepszy solny lub cukrowy (piersi nie trzeć mocno) Pamiętajcie o plecach, po peelingu używajcie dobrych balsamów nawilżających (np. z kwasem hialuronowym, ceramidami) odżywczych. Nie zapominajcie o skórze dłoni, łokci, kolan, - chyba chcecie aby wasze ręce też ładnie wyglądały na sukience Nie ma nic gorszego jak, piękna suknia, idealny makijaż, dłonie z pazurkami zadbane a łokcie pożal się boże (nie zapominajcie więc o tym) Po peeling wszystko lepiej się wchłania i głębiej, skóra się nie łuszczy, nie zanieczyszcza tak szybko, wyrównuje się koloryt skóry, lepiej oddycha, delikatnie spłycają się zmarszczki itd. Warto w tym samym dni kiedy robicie sobie peeling nałożyć na noc maseczkę, albo jakiś bardziej bogaty krem lub serum. Dłonie peeling na to dobry krem, bogaty w składzie. Jeśli macie bardzo wysuszone dłonie na noc możecie nałożyć duuużą warstwę kremu a i na to rękawiczki foliowe, albo torebki foliowe. Jak kremujecie dłonie, nałóżcie zawsze więcej i to co wam zostało wsmarujcie w łokcie – takie odruch. W pracy, albo w torebce warto mieć przy sobie małą tubkę kremu do rąk. Na skórki wokół paznokci nakładać odżywkę, regularnie odsuwać skórki patyczkiem babusowym. Konsekwencja jest naszym sprzymierzeńcem ![]() W salonie: Można zrobić sobie oczyszczanie twarzy np. manualne, albo kawitacyjne, zabiegi z kwasami owocowymi które rozjaśnią przebarwienia, zabiegi nawilżające, odżywcze, mikrodermabrazji (jeśli np. ktoś ma blizny po trądziku) zależnie co potrzebujecie. Na dłonie, stopy można zrobić maskę parafinową. Tydzień przed: wszystko co do tej pory ale BEZWZGLĘDNY ZAKAZ próbowania nowych kosmetyków, masek, czegoś co do tej pory nie używałyśmy a „koleżanka” powiedziała że to rewelacja. Może nas nowy kosmetyk uczulić nawet osoby które z reguły nic nie uczula, nasz organizm jest podenerwowany, zestresowany i inaczej reaguje. Ostatni peeling wykonać w czwartek z maseczką. Dużo pić wody mineralnej ![]() Peeling całego ciała z maseczką lub krem nawilżający na cały dekolt i plecy. Dekolt o wiele ładniej będzie się prezentował a skóra będzie ładnie nawilżona i napięta ![]() Na tydzień przed ślubem zrezygnować z solarium. Nie zapomnijcie dziewczyny o wyregulowaniu brwi, zrobieniu henny (jeśli jest taka potrzeba usunięciu wąsika). Ten zabieg ułatwi wykonanie pięknego makijażu na waszych oczach , które w Tym Dniu będą szczególnie ważne ![]() Edytowane przez fablous Czas edycji: 2013-05-11 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do oprawy w kościele, ksiądz na naukach na podkarczówce powiedział, żebyśmy nie wydawali zbędnie pieniędzy bo to MY mamy "robić" dzień i nadać mu piękna. I w sumie się z nim zgadzam, ale strasznie kuszą mnie te skrzypce... No i z tego co wiem, ksiądz (bynajmniej u mnie) nie bierze, za to, że ktoś u Was zagra dodatkowej opłaty. Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Fablous, dziękuję za uzupełnienie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
kurcze dopiero co skończyłam czytać 9 wątek a tu już następny
![]() Dziewczyny usuńcie z listy zespoł Reflex bo już nie grają... i wielka prośba...niech ktoś przypomni te posty o cenach w hurtowniach, ktoś to umieszczał...miałam wczoraj zapisane...i gdzies zgubilam i nawet przeszukujac watek nie moge sobie tego odszukać ![]() PS. mogę prosic o dopisania do kalendarza ? ![]() 22.09.2012 godz 17 Kościoł św. Józefa Robotnika
#9 |
BAN stały
|
urshoola, dodałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
#11 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny nie nadażam Was czytać
![]() Moje przygotowania powoli, ale do przodu. Ogólnie sporo stresu, bo i sala i zespół dopiero startują w branży weselnej, ale mam nadzieję, że będzie dobrze ![]() Najważniejsze sprawy załatwione - sala, kościół, zespół, fotograf, fryzjer, makijaż, ostatnio kamerzysta, suknia się gdzieś szyje na świecie ![]() pracujemy nad indywidualnymi zaproszeniami i jesteśmy po wstepnych ustaleniach z hurtownią (masłów) w sprawie wódki. Czy ktoś miał z Was Pana Tadeusza? bo planujemy ją wziąć. Czy wystarczy wziąć 0,5 l na osobe? Czy dokupywałyście dodatkowo kilka butelek extra?? W tym tygodniu kupujemy też obrączki, w Kruku (przynajmniej w tych w Krakowie) do 19 lutego jest rabat 20% na obrączki (u nas to około 400 złotych mniej!), ewentualnie też na biżuterię ślubną. Jesteśmy po naukach u Dominikanów, jeżeli ktoś ma okazję, to bardzo polecam! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to jeśli lubisz czekoladowe Royal z Sołtyków będzie dla Ciebie najlepszy ![]()
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ładny początek wątku
![]()
#16 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o promocję na obrączki, skorzystajcie, złoto jest teraz bardzo drogie... My kupiliśmy właśnie 0,5l na osobę (ale w tym i dzieci hehe które nie piją więc to są jakby gratisowe butelki). Mamy 2 butelki więcej niż jest gości, bo akurat tak wyszło kupując kartony. Do tego wino i szampan. Mam nadzieję, że wystarczy... Cytat:
![]() A nie wiecie czy jak się robi piętrowe torty (TŻ, nie podobają się te takie mmm jak drzewa wiecie patery ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
witam w nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]()
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny na nowym wątku. Dziś napisałam ostatni egzamin, więc mogę się zająć sprawami ślubu i wesela.
Co do tortów to ja na najbliższy weekend zamówię też 3 torciki ( mamy moje urodzinki, imieninki zaległe i TŻ urodziny 15 lutego). Będzie degustacja zmówię rodzinkę i podejmiemy decyzję. Myślę o Braciach Janusz, Dorotce i Sołtykach. PS. Co do pierwszego posta to proponuję usunąć kalendarz PM. 2011 i zostawić tylko 2012.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2012-02-05 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja też się melduję
![]() Dziewczyny zajrzyjcie też do 4 pór roku - polecam Jakby ktoś nie wiedział to cukiernie są na sienkiewicza i na bocianku. Ostatnio jedliśmy u mnie w domu taki jak w załączniku ![]()
#25 |
Zakorzenienie
|
Można by też bezpośrednio skopiować post Ivonki z poprzedniego wątku, bo tak ładnie wszystko graficznie wygląda i wtedy zostawić tylko PMki 2012
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ekstramocna ja też poproszę o dopisanie do kalendarza. Moja data to 28.07.2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja Wam potruję troszkę jeszcze o tej oprawie muzycznej
![]() Pytanie kieruję w szczegolności do dziewczyn które juz miały wesele albo uż ustaliły sobie taki fakt albo też mają pomysł na takie cos.... co taka wokalistka/ muzykantka może zagrać zaspiewać...o co ją mozna poprosić...chciałabym zeby nam coś zagrała/zaśpiewała ale będziemy tez mieć organistę i chciałam to jakoś połaczyc... ![]() ![]() ![]() model 7834 ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Już nowy wątek a ja jeszcze poprzedniego nie nadrobiłam
![]() ostatnio w ogóle się nie udzielam...ale wszystko z powodu sesji to już zaliczone a przede mną obrona inżynierska... Dziewczyny trzymajcie w piątek kciuki żeby wszystko poszło dobrze! ![]() Po obronie ruszamy dalej z obrączkami itp ![]()
#29 | ||
BAN stały
|
Cytat:
No i zostały tylko panny młode biorące ślub w 2012 ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
QUOTE=ekstramocna;3208936 0]
Dopisana ![]() Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.