|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak poprosić o podwyżkę?
Cześć Dziewczyny
![]() Jestem studentką, już jestem po egzaminach, niestety mam 2 najgorsze na wrzesień oraz 4 tygodnie praktyk (po 8h dziennie), więc mimo że bardzo chcę i właściwie powinnam, to nie mogę iść do pracy na pełny etat. Od dawna przeglądam oferty pracy i nic ciekawego nie ma ![]() I DZISIAJ NARESZCIE znalazłam ofertę, która mi pasuje pod tym względem, że chodzi tylko o weekendy i zarabiałabym 150zł za każdy. Więc super, nie? Miałabym czas na naukę, praktyki i trochę odpoczynku plus 600 zł miesięcznie. Problem polega na tym, że czas pracy to od ok. 7 rano do 20. Wychodzi ok. 5 zł na godzinę (mieszkam w dużym mieście i nigdy nie pracowałam za mniej niż 6, niby niewielka różnica ale za jeden miesiąc to już ponad 100 zł ![]() Jeśli chodzi o pracę to jest to opieka nad starszą panią, którą trzeba karmić, myć, itd. Doradźcie mi proszę co mam zrobić? Ja nie jestem chytra, tylko po prostu próbuję myśleć jakoś rozsądnie bo muszę w te wakacje zarobić tyle, żeby mi wystarczyło na wydatki typu książki, ksero, kosmetyki, soczewki, ubrania, no i wszelkie wyjścia ze znajomymi do następnych wakacji. Nie wiem czy to by nie było trochę bezczelne jakbym na rozmowie zapytała czy ... no właśnie czy co??? Nawet nie wiem jak to sformułować, żeby nie brzmiało głupio ![]() Nie wiem sama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak poprosić o podwyżkę?
Jesteś pewna, że chciałabyś podjąć się właśnie takiego zajęcia? To nie jest łatwe zadanie, a myślę, że nie będzie lepiej płatne, bo ludzie chcą płacić minimalnie, jeszcze za opiekę za starszą osobą, takie już życie. Ja bym znalazła coś innego, na staniu z ulotkami zarabia się już 6 zł, przynajmniej ja widziałam takie oferty, a praca nie wymaga bycia obowiązkową itp.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.