|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
turystyka i rekreacja
Witam, jednym z kierunków, które chce studiować jest turystyka i rekreacja. Na pewno znajdują się tu osoby studiujące w Krakowie. Jak oceniacie studiowanie tego kierunku na AGH, Uniwersytecie Ekonomicznym, czy Uniwersytecie Pedagogicznym? Muszę coś wybrać, a zostało mi bardzo mało czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: turystyka i rekreacja
ja studiuję TiR na UEKu, i powiem ci że jest ok,nie narzekam, rozumiem że zaczynasz studia licencjackie, jedyny minus uczelni jest taki że dowalają ci przedmioty ekonomiczne np rachunkowość, żeby zapełnić liczę przedmiotów, ale przypuszczam że na AWfie dosadza jakieś biologiczne
A plusem uczeln że kampus znajduje się w jednym miejscu i nie ejst rozwalony po Krakowie, i jest utytułowany blisko dworca autobusowego i kolejowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ciężko było się dostać na ten kierunek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nie, wprawdzie ja tam mgr robię, ale dużo osób ciągnie lic i mgr na ueku i nie slyszałam o problemach z dostaniem się na lic,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A nie wiesz może jak jest na administracji albo zarządzaniu na ekonomicznym? Czy jest ciężko, wysoki poziom itd ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj nie wiem, ale jeśli chodzi o te kierunki to uważałabym bo ,, produkują bezrobotnych" jest starsznie dużo chętnych na nie a potem ludzie nie mogą znaleźć pracy, jesteś młoda pewnie nie masz 20 lat i inaczej patrzysz w przyszłość, ale po 3 latach studiów twoj punk widzenia będzie o 180 stopni inny, więc naprawdę zastanów sie co chcesz studiować, mówię ci to z własnego doświadczenia nie chce się mądrzyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() Ja miałam swojego czasu ekonomię, finanse i rachunkowość czy ekonometrię ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a trudne sa te finanse i rachunkowosc? bo tez chyba bede miala na studiach, a z matmy jestem kiepska..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Work, work, work
|
Cytat:
Dla mnie wszystko związane z matematyką, to czarna magia, ale jakoś udało mi się przejść wykłady i ćwiczenia z tego przedmiotu ![]() Gorzej miałam z ekonomii na I semestrze, gdy babka z dziennych i zaocznych uwaliła 130/180, w efekcie końcowym nie zdało podajże koło 10 osób z mojego roku (dzienne) i koniec ze studiami, bo nie było jeszcze możliwości wykupienia ECTSów. A babka młoda, ledwo doktora zrobiła, to się wykazać musiała... ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zdaję sobie z tego sprawę. Tylko które kierunki w dzisiejszych czasach są przyszłościowe? Ciężko wybrać coś co da gwarancję znalezienia dobrej pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Skończyłam TiR i wybór tego kierunku to był chyba mój największy błąd w życiu. Dziewczyny, wybierzcie coś przyszłościowego. Ja chciałam pracować w biurze podróży po studiach, okazało się, że wymogiem koniecznym, jest minimum 2-3 lata doświadczenia i perfekcyjna znajomość różnych programów do rezerwacji, a tego w szkole nie uczą... bynajmniej u mnie nie uczyli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Work, work, work
|
Cytat:
Ja też jestem po TiR, nie pracuję co prawda w zawodzie, ale miałam praktyki na studiach, gdzie mogłam przełożyć teorię w praktykę i tak samo miałam do czynienia z programami do rezerwacji imprez turystycznych. Jedynie czego żałuję, że miałam tylko jeden język, co dla mnie jest porażką na tego typu kierunku... ![]() Poszłam na TiR, bo mnie to interesowało, ciekawiło i też skończyłam ten kierunek jakiś czas temu. Patrząc po dzisiejszym rynku pracy zdecydowałabym inaczej, nie sądzę, abym w ogóle poszła na studia, ale kto wiedział, jak to będzie wyglądało za jakiś czas ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:27.