Moja dziewczyna i wspolny znajomy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 10:38   #1
Pryncy
Przyczajenie

Moja dziewczyna i wspolny znajomy

Witam.

Edytowane przez Pryncy
Czas edycji: 2014-02-14 o 13:50
Pryncy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 11:14   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Moja dziewczyna i wspolny znajomy

Cytat:
Napisane przez Pryncy Pokaż wiadomość
Witam. Od niedawna mamy wspólnego znajomego który sie z nami spotyka regularnie w trójkę i tez osobno. Raz zabroniłem dziewczynie się z nim spotkać to się obraziła na mnie. Teraz na dniach mnie oszukała pojechała z nim do spa na basen i saunę nic mi o tym nie mówiąc i jeszcze kłamiąc ze była gdzie indziej. Czułem ze coś jest nie tak i zacząłem drążyć temat i się w końcu przyznała. I się rozstaliśmy. teraz niby zaluje itp.
Aha. No i co?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 11:32   #3
Pryncy
Przyczajenie

!

Edytowane przez Pryncy
Czas edycji: 2014-02-14 o 13:51
Stary 2014-02-11, 11:35   #4
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Sorki nie dokończyłem. Co o tym myślicie dać szanse. Jaki waszym zdaniem możne być stosunek miedzy nimi? Napisała Jeszce ze tym co zrobiła uraziła swoja i moja dumę ale bardziej swoja.
Niekoniecznie coś musi ich łączyć aczkolwiek nie wiadomo. Ja gdy byłam krótko z tż to był on chorobliwie zazdrosny i też mieliśmy wspólnego przyjaciela. Był dzień wszystkich świętych i ten kolega chciał żebyśmy razem pojechali na cmentarz. A, że ja nie miałam z kim (tż nie było) to pojechaliśmy. I dopiero po dwóch latach mu to powiedziałam - ale już się śmialiśmy z tego i z nas.

Nie możesz jej zabraniać się z kimś widywać zamiast tego powinieneś odbyć rozmowę by przekonać się i wywnioskować z reakcji jaki ta ich relacja ma wydźwięk. Przecież skoro go lubi jako kumpla to nie będzie z niego rezygnować bo ty masz jakieś schizy.
Z resztą sam go znasz, nie wiesz czego się po nim spodziewąć?
Stary 2014-02-11, 11:53   #5
Madaaa
Zakorzenienie

Jeśli będzie chciała spotykać sie z kolegą będzie to robić i tak i tak. Niewolnicą twoją nie jest, żebyś decydował z kim ma utrzymywać znajomości. Zabroniłeś jej, to cię okłamuje. Do niczego dobrego to nie prowadzi.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 11:57   #6
Pryncy
Przyczajenie

Znamy go możne ze 3 miesiące. Widzę np jak zachowuje się wobec innych kobiet jak gdzieś jesteśmy. Raz jej tylko zabroniłem bo była to dość pozna godzina i wolała pojechać z nim niż poczekać aż wrotce z pracy dodała jeszcze ze jak bym na nią poczekał w domu 30 min to by się nic nie stało i reakcja była taka ze się obraziła i to dość mocno.

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Jeśli będzie chciała spotykać sie z kolegą będzie to robić i tak i tak. Niewolnicą twoją nie jest, żebyś decydował z kim ma utrzymywać znajomości. Zabroniłeś jej, to cię okłamuje. Do niczego dobrego to nie prowadzi.
Ja to rozumiem ale jest dużo innych miejsc spotkań.

Edytowane przez Pryncy
Czas edycji: 2014-02-11 o 12:01
Stary 2014-02-11, 13:00   #7
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiesz autorze w takich sytuacjach kobieta jak już leci w kulki to na całego. Nie ma wtedy nawet odrobiny honoru by to zakończyć tylko robi takie coś. A jeszcze jej zarzuć albo miej pretensje to tak odwróci kota ogonem, że to Ty będziesz tym złym a ona będzie się puszczać i śmiejąc. Radzę olać skoro ważniejszy jest dla niej ten znajomy niż Ty.

ps. Równie dobrze tak nie musi być, ale jednak moje wyrazy współczucia.
normalnyFacet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 13:23   #8
mary_poppins
sissy that walk

Dlaczego jej tego zabroniłeś? Miałeś jakieś podejrzenia w stosunku do ich znajomości?

Ogółem laska zachowała się fatalnie, bez względu na to co myślała o Twoim zakazie, nie powinna ukrywać przed Tobą spotkań z kimś, o kogo jesteś zazdrosny - skoro uważa, że te zakazy są bezpodstawne, to powinna powiedzieć Ci to i spotykać się z nim jawnie, przecież nie ma wtedy nic do ukrycia, więc po co się tajniaczyć?

Nie wiem czy powinieneś dać jej szansę, to tylko Ty możesz ocenić. Ale zachowanie nie w porządku.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 14:49   #9
Bela03
Zadomowienie

A ja ją rozumiem. Chłopak ma dziwne podejrzenia co do jej znajomości z kolegą, ale ona wie, że to czysto koleżeńska relacja. Nie chcąc urazić faceta nie mówi o spotkaniu z kolegą. Gdybyś nie wypytał, to nikomu nic by się nie stało. Oczywiście, możliwe, że między nimi coś jest, ale to tylko oni wiedzą.
Ale nie rozumiem jak możesz jej czegokolwiek zakazywać?
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 17:09   #10
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Niekoniecznie coś musi ich łączyć aczkolwiek nie wiadomo. Ja gdy byłam krótko z tż to był on chorobliwie zazdrosny i też mieliśmy wspólnego przyjaciela. Był dzień wszystkich świętych i ten kolega chciał żebyśmy razem pojechali na cmentarz. A, że ja nie miałam z kim (tż nie było) to pojechaliśmy. I dopiero po dwóch latach mu to powiedziałam - ale już się śmialiśmy z tego i z nas.

Nie możesz jej zabraniać się z kimś widywać zamiast tego powinieneś odbyć rozmowę by przekonać się i wywnioskować z reakcji jaki ta ich relacja ma wydźwięk. Przecież skoro go lubi jako kumpla to nie będzie z niego rezygnować bo ty masz jakieś schizy.
Z resztą sam go znasz, nie wiesz czego się po nim spodziewąć?
Tez siue zgadzam.
Bnuie ma w zwiazku hasła- RÓB CO CI KAŻĘ.
Każdy ma wolną wolę i albo akceptujesz cos takiego albo nie.
Ja mam np teraz dobrego przyjaciela i niech robią co chcą-nie zerwę z Nim kontaktu bo mi na Nim zalezy i odwrotnie i mialabym wszystko rzucać bo CHŁOPAK MI KAŻE?
No sorry

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 17:20   #11
ciasteczko0
Raczkowanie

Bela03 chciałabyś aby Twój chłopak pojechał do spa ze swoją koleżanką, którą Ty znasz od trzech miesięcy?

Edytowane przez ciasteczko0
Czas edycji: 2014-02-11 o 17:21
ciasteczko0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 17:22   #12
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Bela03 Pokaż wiadomość
A ja ją rozumiem. Chłopak ma dziwne podejrzenia co do jej znajomości z kolegą, ale ona wie, że to czysto koleżeńska relacja. Nie chcąc urazić faceta nie mówi o spotkaniu z kolegą. Gdybyś nie wypytał, to nikomu nic by się nie stało. Oczywiście, możliwe, że między nimi coś jest, ale to tylko oni wiedzą.
Ale nie rozumiem jak możesz jej czegokolwiek zakazywać?
Naprawdę chciałabyś, by Twój facet potajemnie spotykał się z dziewczyną, o którą z jakiegoś powodu jesteś zazdrosna? Nawet jeśli zazdrość jest bezpodstawna, to nie jest to żaden powód żeby kłamać. Prawdą go urazi, a oszustwem już nie?
Stary 2014-02-11, 20:20   #13
kalincia
BAN stały

Cytat:
Witam. Od niedawna mamy wspólnego znajomego który sie z nami spotyka regularnie w trójkę i tez osobno. Raz zabroniłem dziewczynie się z nim spotkać to się obraziła na mnie. Teraz na dniach mnie oszukała pojechała z nim do spa na basen i saunę nic mi o tym nie mówiąc i jeszcze kłamiąc ze była gdzie indziej. Czułem ze coś jest nie tak i zacząłem drążyć temat i się w końcu przyznała. I się rozstaliśmy. teraz niby zaluje itp.
"Zabroniłem" - zabawne. Gdyby mi facet "zabraniał", nie byłby moim facetem. No chyba, że wolałabym tak, jak twoja dziewczyna spotkać się "za plecami".
Przy okazji. Co jest złego we wspólnym basenie i saunie, że aż trzeba tego zabraniać i się do tego przyznawać?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 20:48   #14
Bela03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Naprawdę chciałabyś, by Twój facet potajemnie spotykał się z dziewczyną, o którą z jakiegoś powodu jesteś zazdrosna? Nawet jeśli zazdrość jest bezpodstawna, to nie jest to żaden powód żeby kłamać. Prawdą go urazi, a oszustwem już nie?
Cytat:
Napisane przez ciasteczko0 Pokaż wiadomość
Bela03 chciałabyś aby Twój chłopak pojechał do spa ze swoją koleżanką, którą Ty znasz od trzech miesięcy?
Jeśli ja bym strzeliła jakimś bzdurnym "zabraniam ci, siedź na tyłku na kanapie i czekaj aż wrócę do domu" to rozumiem. Nie mówię, że jest to słuszne, ale rozumiem po tym jak autor zrobił popis autorytarnej władzy.
A co do samego wyjazdu do SPA, jeśli ktoś z kim jestem chce jechać do Spa, niech jedzie. Mnie tam siłą nie zaciągną.
Ale ja jestem naiwnie ufna
Bela03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 21:25   #15
ciekawyswiata25
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
"Zabroniłem" - zabawne. Gdyby mi facet "zabraniał", nie byłby moim facetem. No chyba, że wolałabym tak, jak twoja dziewczyna spotkać się "za plecami".
Przy okazji. Co jest złego we wspólnym basenie i saunie, że aż trzeba tego zabraniać i się do tego przyznawać?
To że nie jeździ się tam z kolegą gdy się ma chłopaka. Co wy się takie otwarte zrobiłyście, ciekawe jakby wasz facet jeździł sobie z koleżanką do spa albo na basen bez waszej wiedzy. Współczuć facetom, którzy na was trafią.
ciekawyswiata25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 21:25   #16
bananowyew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Dla mnie basen czy sauna z kimś nowo poznanym (bo inaczej nazwać nie umiem 3 miesięcznej znajomości) to takie trochę przekroczenie granicy osobistej albo nawet intymnej. Może jestem inna, ale przed dziewczynami czy własnym facetem nie mam oporów, bo czego mam się wstydzić ale z nowym kolegą nie paradowałabym w kostiumie kąpielowym albo w samym ręczniku (czy też bez) w saunie... ;p
Stary 2014-02-11, 22:17   #17
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciekawyswiata25 Pokaż wiadomość
To że nie jeździ się tam z kolegą gdy się ma chłopaka. Co wy się takie otwarte zrobiłyście, ciekawe jakby wasz facet jeździł sobie z koleżanką do spa albo na basen bez waszej wiedzy. Współczuć facetom, którzy na was trafią.
bo?
kobiety nie są własnością facetów i jeśli jakiś ją "posiądzie" nie znaczy, że musi robić wszystko z panem i tylko co pan chce.
Masakra te twoje posty gościu.

To się nazywa życie w społeczeństwie, relacje międzyludzkie.... ale kompleksy robią swoje i uniemożliwiają postrzeganie ich w normalny sposób, rozumiem to. Tylko po co pisać szowinistyczne brednie.
Stary 2014-02-11, 22:29   #18
mary_poppins
sissy that walk

Jeśli uczucia partnera są nieuzasadnione, to się albo o tym gada i do czasu wyjaśnienia to szanuje, albo robi się co się chce otwarcie skoro to nic złego, albo się kończy związek. A nie oszukuje i ukrywa spotkania "żeby nie urazić" To się nazywa oszustwo. Już widzę ten radosny pisk uznania, gdyby jakiś misiaczek dziewczyny piszącej na tym forum pojechał sobie z koleżanką, o która dziewczyna jest zazdrosna, do spa. W tajemnicy. I kłamał, że nigdzie nie był.
Stary 2014-02-12, 06:45   #19
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciekawyswiata25 Pokaż wiadomość
Dlaczego "się nie jeździ"? Bo?
Bez obaw, współczuć mojemu facetowi nie ma czego, ufa mi, jak i ja jemu, nie musi więc kłamać, kiedy idzie gdzieś z koleżanką, tak, jak dziewczyna autora z kolegą. Nigdy bym nie "zabroniła", jak i on mnie. I, wyobraź sobie, nie generuje to zdrady z żadnej strony.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-12, 07:58   #20
Pryncy
Przyczajenie

1

Edytowane przez Pryncy
Czas edycji: 2014-02-14 o 13:51
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości