|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Prezent/ gadżet dla noworodka
Hej mam do Was pytanie,
Znajomym urodził się bobas ( dziewczynka) za kilka tygodni jedziemy ich odwiedzić i stąd moje pytanie. Co kupić w prezencie dla takiego bobasa ? Chodzi mo o rzeczy które są na topie/ które warto kupić. Wiem,że maluch właściwie wszystko ma więc zupełnie nie mam pomysłu a chciałabym aby ten prezent przydał się małej. Szukałam wątków typu Pani gadżet ale niestety nic nie znalazłam, czekam na wasze sugestie, pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezent/ gadżet dla noworodka
ksiazeczki czarno-biale (w Empiku za 9,99 lub 19,99), Ksiege dzwiekow.
Wczoraj wysylalam prezent dla noworodka i w kopercie byly wlasnie czarno-biale ksiazeczki, pieluszka bambusowa i koszulka ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam ciuszki mimo iz prosiłam aby nikt nie dawał mi ubranek. Nawet raz nie zdążyłam ubrać, bo mała wyrosła w mgnieniu oka.
Na pewno pieluszki się przydadzą bo to droga rzecz. Jeśli chcesz podarować pamiątkę - może metryczka? Na allegro można dostać ciekawe, dziecięce (data i godzina urodzenia, waga, wzrost, dedykacja). Również poduszeczka z takim haftem jest fajnym pomysłem na podarunek i jednocześnie pamiątką. Czarno-białe książeczki jak wspomniała pani22ka są ciekawym gadżetem.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Prezent/ gadżet dla noworodka
Bambusowa pieluszka taka do otulania jest fajna
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja się cieszyłam ze skarpetek dla małej, albo jakichś ciuszków, które były (są) dobre na dłużej, typu tunika - najpierw jako sukienka, potem tunika właśnie... Albo większe getry. Przydatne były też pieluszki, kosmetyki, chusteczki - tu jednak warto wiedzieć, jakie preferencje mają rodzice, tzn czego używają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam coś na zaś i polecam coś innego np jakaś zabawke drewnianą powyżej 12 m, kubek niekapek na później, jakieś skarpetobuciki dla niemowlaka, apaszkę dla dziecka.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Przyszła mi do głowy jeszcze jedna rzecz - karta podarunkowa do realizacji w jakimś dziecięcym sklepie!
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Skoro to nikt z rodziny uważam że niema co przasadzać-słodki śliniaczek,skarpetki + ciekawa grzechotka moim zdaniem w zupełności wystarczą.
Maskotki,ubranka,kosmetyk i-moim zdaniem odpadaja.Sama dostałam bardzo dużo takich rzeczy i naprawde nie wiedziałam co potem z nimi robić... (Hitem był dla mnie prezent od teściów-OGROMNY miś dla miesięcznego dziecka... ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Do nas znajomi przybywają zawsze z paczką pieluszek. Pamiątki nasz synek z tego nie będzie miał żadnej, ale prezent jest z pewnością praktyczny.
Zależy, jaką kwotę chcielibyście przeznaczyć na zakupy. My dostaliśmy też od bogatych znajomych taki fotelik-bujaczek. Przydaje się jak mało który prezent. Ciuszki nam się też przydają. Niby mały szybko wyrasta, ale kilka razy założył pajace, tak fajnie rozpinane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Z praktycznych rzeczy dla maluch polecam kolorowe plastikowe łyżeczki. W ikea masz komplety takich sztućców za kilka złotych. Nożyki i widelce przydadzą się za jakiś czas do nauki jedzenia a teraz łyżeczki będą fajnymi gryzakami. Poza tym my z akcesoriów dziecięcych dostaliśmy masę grzebyków, szczoteczek z miękkim włosiem i właśnie śliniaczków. W marketach trafiają się czasem takie sztywne śliniaki z miseczką na to co spadnie- w postaci kubusia puchatka albo prosiaczka- super sprawa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.