Dzień próbny - Orsay. Jakieś rady? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-27, 12:13   #1
Nierika
Zadomowienie

Dzień próbny - Orsay. Jakieś rady?

Jutro mam dzien probny w Orsayu. Jestem kompletnie zielona, gdyby sie udało to byłaby moja pierwsza praca. Macie jakieś rady dla mnie?
Do tego dochodzi stres, bo jutro mam wyniki matur .
Nierika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 12:19   #2
xanka
Zadomowienie

GG do xanka
Dot.: Dzień próbny - Orsay. Jakieś rady?

Przede wszystkim , miej pogodną twarz i uśmiechaj się nie ma w sklepie nic gorszego od naburmuszonego sprzedawcy
xanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 12:34   #3
morella
Rozeznanie

GG do morella

Witaj Nierika. Ja też mam już wyznaczony dzień próbny w Orsayu, tylko że na następny poniedziałek.Tez jestem kompletnie zielona i nie mam pojęcia jak ta próba ma wyglądać, więc jak tylko pomyślę to sie zaczynam stresować.Nie robię sobie za dużych nadziei. A który sklep masz?Bo ja W Arkadii.
Stary 2005-06-27, 12:42   #4
lil' sexy
Zadomowienie

Może to głupio zabrzmi, ale postaraj się nie być zdenerwowaną, albo przynajmniej na taką nie wyglądać Dobra mina do złej gry to podstawa

Trzymam za Ciebie kciuki i powodzenia

MD
lil' sexy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 12:47   #5
Nierika
Zadomowienie

Morella, ja tez w Arkadii . Dzisiaj sie przez przypadek na to natknelam,, bo chcialam zaniesc CV do trolla. Tez sobie nie robie zbyt duzych nadziei .
A jakies umiejetnosci bardziej techniczne?
Stary 2005-06-27, 13:29   #6
Jula
Zakorzenienie

Przerzucanie ciuchów z miejsca na miejsce, kolorystycznie, odwieszanie przymierzanych, tak wyglądał mój dzień próbny w Orsayu :/
Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 15:44   #7
morella
Rozeznanie

GG do morella

Julia, a co potem?Dostałaś tą pracę?Mi powiedzieli że po dniach próbnych mam czekać na telefon. Jak się sprawdziłam to zadzwonią a jak nie to nie. W sumie to sprubuję do tego podejśc spokojnie, bez zbędnych nerwów. Jak się nie dostanę to nie będzie końca świata. Złożyłam jeszcze cv do kilku innych sklepów w Arkadii ale tylko w orsayu tak szybko mi odpowiedzieli.

Nierika oczywiście trzymam za Ciebie kciuki, żebys jak najlepiej wypadła.kto wie,może niedługo będziemy razem pracować??
Stary 2005-06-27, 15:54   #8
Nierika
Zadomowienie

Morello, dziekuje Ci bardzo . Mozesz powiedziec gdzie jeszcze szukaja ludzi w Arkadii?
Stary 2005-06-27, 16:12   #9
morella
Rozeznanie

GG do morella

Ja byłam jeszcze w terranovie (ale się trochę załamałam jak pani rzuciła moje cv na taka sporawą kupke innych) i w jakims z butami (bata chyba) chyba jeszcze w reporterze potrzebowali ale chcieli cv ze zdjęciem.Musisz po prostu pojechać i popatrzeć na wystawy.Tam mają wywieszone informacje. Weź ze soba parę cv to od razu zostawisz. Czekam aż jutro pochwalisz się jak Ci poszło.
Stary 2005-06-27, 16:12   #10
Jula
Zakorzenienie

Nie, niestety, nie dostałam. A może stety. Oprócz mnie było ze 30 innych dziewczyn, więc konkurencja spora. Przez 2 godziny przerzucałam ciuchy, patrzyłam kto ile rzeczy bierze do przymierzalni, polowałam na te osoby, które wychodziły z przymierzalni, żeby odnieść ciuchy na wieszaki. Fascynujące zajęcie :/ Acha, chciałam przestrzec, żebyście sie nie dały nabrać na kilka dni próbnych. Często tak robią (np w G. Dominikańskiej we Wrocławiu wg plotek), że biora sobie kilka osób do pracy na kilka dni, a potem żadnej nie zatrudniają, bo już dawno wybrali osobe, np koleżankę pracownika etc)
Dodam, że mam doświadczenie już jako sprzedawca i dzień próby w tym Orsayu to była żenada w porównaniu z poprzednią pracą.
Może wy będziecie miały więcej szczęscia. Życzę powodzenia
Jula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 16:32   #11
Nierika
Zadomowienie

Dziekuje Morello. Tak zrobie .
Zaczynam watpic w tego Orsaya.. Jest sens tam isc?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-27, 20:32   #12
morella
Rozeznanie

GG do morella

Myślę, że pójść to zawsze warto,wg. zasady że lepiej spróbować i żałować niż załować że się nie spróbowało . W sumie nie mamy nic do stracenia, a może się czegoś nauczymy?
Stary 2005-06-27, 20:42   #13
destiny666
Wtajemniczenie

GG do destiny666

A osobke ponizej 18 lat by rozwazyli w takim sklepie czy raczej nie?
destiny666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-27, 20:57   #14
Camilla
Zakorzenienie

Ja miałam 2 godziny próbne w Monnari, ale w poznańskiej Plazie. Przez pierwsze 30 minut troche się nudziłam (nie było ruchu), potem popropstu jak widziłam, że wchodzi jakaś klientka i dośc długo czegoś szukała to podchodziłam i pytałam "Czy szuka Pani czegoś konkretnego" (wcześniej kierowniczka sklepu kazała mi się zaznajomić z kolekcją i sprawdzić co gdzie wisi).Jeśli klientka odp. "dziękuję chce się tylko rozejrzeć" to odp. "bardzo prosze" i odchodziłam, jeśli odp. "że szuka takiej i takiej bluzeczki lub takiej i takiej spódniczki" to podchodziłam z nią do konkretnych wieszaków i pokazywałam co ma do zaoferowania sklep.
Trzeba pamiętać o uśmiechu, nawet jak klient Cie wkurzy, jak marudzi, wybrzydza etc. Z tym że Orsay jest troche inny nież sklep w którym byłam. 2 godziny bardzo szybko mineły, na odchodnym dowiedziałam się że jak będą zainteresowani to zadzwonią, ale nadziei (mimo że się strałam) sobie nie robię, ponieważ ogłoszenie wisi nadal, a chętnych dziewczyn nie brakuje...
Powodzenia życze
Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 14:25   #15
Nierika
Zadomowienie

Ja po dzisiejszym dniu tez nadziei sobie nie robie . Nawet, gdy ja bylam widzialam 3 inne dziewczyny, ktore tez sie o ta prace staraly. Powiedzieli, ze jesli beda zainetersowani odezwa sie w ciagu jednego dnia. Przynajmniej nie bede sie dlugo łudzic .
Stary 2005-06-28, 15:07   #16
trynosz
Zakorzenienie

To tak poza tematem. Nie mowie, ze to dotyczy tych sklepow, w ktorych pracowalyscie, ale widzialam kiedys jakis reportaz, ze pracodawcy zatrudniaja wlasnie na pare godzin albo np. jeden dzien i maja pomocnikow za friko. A wy dostalyscie za to pieniadze?
trynosz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 16:36   #17
Nierika
Zadomowienie

Tez czytalam o tym, zdaja sobie doskonale sprawe z tego, ze jest ciezka sytuacja na rynku pracy i chca to wykorzystac. Ja nie dostalam.
Stary 2005-07-02, 09:27   #18
sorceress
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jula
Nie, niestety, nie dostałam. A może stety. Oprócz mnie było ze 30 innych dziewczyn, więc konkurencja spora. Przez 2 godziny przerzucałam ciuchy, patrzyłam kto ile rzeczy bierze do przymierzalni, polowałam na te osoby, które wychodziły z przymierzalni, żeby odnieść ciuchy na wieszaki. Fascynujące zajęcie :/ Acha, chciałam przestrzec, żebyście sie nie dały nabrać na kilka dni próbnych. Często tak robią (np w G. Dominikańskiej we Wrocławiu wg plotek), że biora sobie kilka osób do pracy na kilka dni, a potem żadnej nie zatrudniają, bo już dawno wybrali osobe, np koleżankę pracownika etc)
Dodam, że mam doświadczenie już jako sprzedawca i dzień próby w tym Orsayu to była żenada w porównaniu z poprzednią pracą.
Może wy będziecie miały więcej szczęscia. Życzę powodzenia
Pracuję w Orsayu już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona. Niepełny etat, a spore pieniądze jak na dziesiejsze czasy, no i umowa o pracę.
Julio, czego spodziewałaś się po pracy w sklepie? Jeśli szukasz bardziej ambitnego zajęcia, to nie składaj CV do sklepu z ubraniami. Nie zamierzam pracować tam do końca życia, bo również uważam, że nie jest to satysfakcjonujące na dłuższą metę zajęcia. Ale wiedziałam co robię, chcąc tu pracować i nie narzekam, wręcz przeciwnie.
Znam osoby, które za połowę mniej zł/godzinę składają pudełka przez 8 godzin dziennie. To tylko tak na marginesie.
Pozdrawiam,
Martyna
sorceress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-02, 10:39   #19
an-si:)
Rozeznanie

ile z ciekawosci jest za h pracy w orsay?
Stary 2005-07-02, 12:40   #20
sorceress
Rozeznanie

Niecałe 9 zł.
sorceress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 13:18   #21
morella
Rozeznanie

GG do morella

Ja odbyła wczoraj mój dzień próbny i chyba moge się podpisac pod waszymi opiniami, że w tem sposób sklep ma darmowa siłę roboczą. Ja byłam tam 2 godz. a co godzine przychodziły i odchodziły nowe dziewczyny. W ten sposób w sklepie były tylko trzy stałe pracownice i 3-4 "próbujące". Może i rzeczywiście kogoś przyjmą ale to ogłoszenie już tam długo wisi a chętnych cały czas nie brakuje.
Stary 2005-07-05, 13:35   #22
gaga87
Zakorzenienie

W takich sklepach nie warto nawiazywac kontaktow z innymi dziewczynami. Moja kuzynka zaczela pracowac, jakas dziewczyna poczestowala ja ze szczerym usmiechem guma do zucia, po czym nakrzyczala na nia, ze w pracy sie gumy nie zuje...
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-05, 13:38   #23
Nierika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morella
Ja odbyła wczoraj mój dzień próbny i chyba moge się podpisac pod waszymi opiniami, że w tem sposób sklep ma darmowa siłę roboczą. Ja byłam tam 2 godz. a co godzine przychodziły i odchodziły nowe dziewczyny. W ten sposób w sklepie były tylko trzy stałe pracownice i 3-4 "próbujące". Może i rzeczywiście kogoś przyjmą ale to ogłoszenie już tam długo wisi a chętnych cały czas nie brakuje.
To nowa strategia sklepow, w wakacje jest wiekszy ruch i trzeba kilka osob do pomocy, jak widac najlepiej za darmo .
Stary 2005-07-14, 09:28   #24
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

wczoraj byłam na zakupach i podeszła do mnie pani kierownik i zapytała czy nie szukam pracy-sklep odzieżowy(wydałam się jej sympatyczna:P)w zwiazku z tym mam złożyc podanie i żciorys..co pisałyście w takich podaniach,jak przebiegała rozmowa?o co Was pytano?dodam,że to młodziezowy sklep odziezowy szukałam tez wątku jak się ubrac na taka rozmowę,ale nie mogę znaleźć
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-14, 16:41   #25
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

up
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 13:56   #26
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Podnoszę. Przez rok szkolny chcę dorabiać (bo wyprowadzam się z domu ) i myślałam o takiej pracy. Szkołę mam wt-śr-czw - jak myślicie, czy w sklepach odzieżowych mam szansę? Szukają osób, które tylko 4 dni w tyg. są wolne?
Będę wdzięczna za odp.

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 20:43   #27
illuminar
Rozeznanie

Cze Przezłośliwa Z tego co się orientuje można znaleźć pracę na weekendy w sklepach odzieżowych (na pewno w Terranovie w jakimś centrm handlowym)

illuminar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-18, 21:45   #28
Przezlosliwa
Zakorzenienie

GG do Przezlosliwa

Hej Illuminar
Oooo... super.

Agencja Interaktywna Poznań

21.02.11 - start

"Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie"

Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Przezlosliwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-19, 08:35   #29
smerfeta01
Zakorzenienie

ale chyba bardziej szukają do sklepów w pełnym wymiarze godzin, czyli od pon.-sb ale może coś załapiesz powodzenia
ja ostatnio chodzę z rozmowy na rozmowę
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-19, 09:44   #30
karmeleiro
Zadomowienie

GG do karmeleiro

Cytat:
Napisane przez trynosz
To tak poza tematem. Nie mowie, ze to dotyczy tych sklepow, w ktorych pracowalyscie, ale widzialam kiedys jakis reportaz, ze pracodawcy zatrudniaja wlasnie na pare godzin albo np. jeden dzien i maja pomocnikow za friko. A wy dostalyscie za to pieniadze?
moj TZ szukal jakiejs pracy na krotko w zeszlym roku i poszedl na 3 dni probne...no comment...
Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy.
T.P

karmeleiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości