![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Dzień próbny - Orsay. Jakieś rady?
Jutro mam dzien probny w Orsayu. Jestem kompletnie zielona, gdyby sie udało to byłaby moja pierwsza praca. Macie jakieś rady dla mnie?
Do tego dochodzi stres, bo jutro mam wyniki matur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzień próbny - Orsay. Jakieś rady?
Przede wszystkim , miej pogodną twarz i uśmiechaj się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witaj Nierika. Ja też mam już wyznaczony dzień próbny w Orsayu, tylko że na następny poniedziałek.Tez jestem kompletnie zielona i nie mam pojęcia jak ta próba ma wyglądać, więc jak tylko pomyślę to sie zaczynam stresować.Nie robię sobie za dużych nadziei. A który sklep masz?Bo ja W Arkadii.
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Może to głupio zabrzmi, ale postaraj się nie być zdenerwowaną, albo przynajmniej na taką nie wyglądać
![]() ![]() Trzymam za Ciebie kciuki i powodzenia ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Morella, ja tez w Arkadii
![]() ![]() A jakies umiejetnosci bardziej techniczne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przerzucanie ciuchów z miejsca na miejsce, kolorystycznie, odwieszanie przymierzanych, tak wyglądał mój dzień próbny w Orsayu :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Julia, a co potem?Dostałaś tą pracę?Mi powiedzieli że po dniach próbnych mam czekać na telefon. Jak się sprawdziłam to zadzwonią a jak nie to nie. W sumie to sprubuję do tego podejśc spokojnie, bez zbędnych nerwów. Jak się nie dostanę to nie będzie końca świata. Złożyłam jeszcze cv do kilku innych sklepów w Arkadii ale tylko w orsayu tak szybko mi odpowiedzieli.
Nierika oczywiście trzymam za Ciebie kciuki, żebys jak najlepiej wypadła.kto wie,może niedługo będziemy razem pracować?? ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Morello, dziekuje Ci bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja byłam jeszcze w terranovie (ale się trochę załamałam jak pani rzuciła moje cv na taka sporawą kupke innych) i w jakims z butami (bata chyba) chyba jeszcze w reporterze potrzebowali ale chcieli cv ze zdjęciem.Musisz po prostu pojechać i popatrzeć na wystawy.Tam mają wywieszone informacje. Weź ze soba parę cv to od razu zostawisz. Czekam aż jutro pochwalisz się jak Ci poszło.
![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie, niestety, nie dostałam. A może stety. Oprócz mnie było ze 30 innych dziewczyn, więc konkurencja spora. Przez 2 godziny przerzucałam ciuchy, patrzyłam kto ile rzeczy bierze do przymierzalni, polowałam na te osoby, które wychodziły z przymierzalni, żeby odnieść ciuchy na wieszaki. Fascynujące zajęcie :/ Acha, chciałam przestrzec, żebyście sie nie dały nabrać na kilka dni próbnych. Często tak robią (np w G. Dominikańskiej we Wrocławiu wg plotek), że biora sobie kilka osób do pracy na kilka dni, a potem żadnej nie zatrudniają, bo już dawno wybrali osobe, np koleżankę pracownika etc)
Dodam, że mam doświadczenie już jako sprzedawca i dzień próby w tym Orsayu to była żenada w porównaniu z poprzednią pracą. Może wy będziecie miały więcej szczęscia. Życzę powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dziekuje Morello. Tak zrobie
![]() Zaczynam watpic w tego Orsaya.. Jest sens tam isc? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Myślę, że pójść to zawsze warto,wg. zasady że lepiej spróbować i żałować niż załować że się nie spróbowało
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
A osobke ponizej 18 lat by rozwazyli w takim sklepie czy raczej nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam 2 godziny próbne w Monnari, ale w poznańskiej Plazie. Przez pierwsze 30 minut troche się nudziłam (nie było ruchu), potem popropstu jak widziłam, że wchodzi jakaś klientka i dośc długo czegoś szukała to podchodziłam i pytałam "Czy szuka Pani czegoś konkretnego" (wcześniej kierowniczka sklepu kazała mi się zaznajomić z kolekcją i sprawdzić co gdzie wisi).Jeśli klientka odp. "dziękuję chce się tylko rozejrzeć" to odp. "bardzo prosze" i odchodziłam, jeśli odp. "że szuka takiej i takiej bluzeczki lub takiej i takiej spódniczki" to podchodziłam z nią do konkretnych wieszaków i pokazywałam co ma do zaoferowania sklep.
Trzeba pamiętać o uśmiechu, nawet jak klient Cie wkurzy, jak marudzi, wybrzydza etc. Z tym że Orsay jest troche inny nież sklep w którym byłam. 2 godziny bardzo szybko mineły, na odchodnym dowiedziałam się że jak będą zainteresowani to zadzwonią, ale nadziei (mimo że się strałam) sobie nie robię, ponieważ ogłoszenie wisi nadal, a chętnych dziewczyn nie brakuje... Powodzenia życze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja po dzisiejszym dniu tez nadziei sobie nie robie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
To tak poza tematem. Nie mowie, ze to dotyczy tych sklepow, w ktorych pracowalyscie, ale widzialam kiedys jakis reportaz, ze pracodawcy zatrudniaja wlasnie na pare godzin albo np. jeden dzien i maja pomocnikow za friko. A wy dostalyscie za to pieniadze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Tez czytalam o tym, zdaja sobie doskonale sprawe z tego, ze jest ciezka sytuacja na rynku pracy i chca to wykorzystac. Ja nie dostalam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Julio, czego spodziewałaś się po pracy w sklepie? Jeśli szukasz bardziej ambitnego zajęcia, to nie składaj CV do sklepu z ubraniami. Nie zamierzam pracować tam do końca życia, bo również uważam, że nie jest to satysfakcjonujące na dłuższą metę zajęcia. Ale wiedziałam co robię, chcąc tu pracować i nie narzekam, wręcz przeciwnie. Znam osoby, które za połowę mniej zł/godzinę składają pudełka przez 8 godzin dziennie. To tylko tak na marginesie. Pozdrawiam, Martyna |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ile z ciekawosci jest za h pracy w orsay?
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Niecałe 9 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Ja odbyła wczoraj mój dzień próbny i chyba moge się podpisac pod waszymi opiniami, że w tem sposób sklep ma darmowa siłę roboczą. Ja byłam tam 2 godz. a co godzine przychodziły i odchodziły nowe dziewczyny. W ten sposób w sklepie były tylko trzy stałe pracownice i 3-4 "próbujące". Może i rzeczywiście kogoś przyjmą ale to ogłoszenie już tam długo wisi a chętnych cały czas nie brakuje.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
W takich sklepach nie warto nawiazywac kontaktow z innymi dziewczynami. Moja kuzynka zaczela pracowac, jakas dziewczyna poczestowala ja ze szczerym usmiechem guma do zucia, po czym nakrzyczala na nia, ze w pracy sie gumy nie zuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj byłam na zakupach i podeszła do mnie pani kierownik i zapytała czy nie szukam pracy-sklep odzieżowy(wydałam się jej sympatyczna:P)w zwiazku z tym mam złożyc podanie i żciorys..co pisałyście w takich podaniach,jak przebiegała rozmowa?o co Was pytano?dodam,że to młodziezowy sklep odziezowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Podnoszę. Przez rok szkolny chcę dorabiać (bo wyprowadzam się z domu
![]() Będę wdzięczna za odp. ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Cze Przezłośliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Hej Illuminar
![]() ![]() Oooo... super. ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ale chyba bardziej szukają do sklepów w pełnym wymiarze godzin, czyli od pon.-sb
![]() ![]() ![]() ja ostatnio chodzę z rozmowy na rozmowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.