|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Rower w ciazy.
Witam
![]() Jestem w połowie 8 tygodnia ciaży, przed tym jak dowiedziałam się o ciąży regularnie jezdziłam rowerem. Lekarz w sumie nie zabronił mi jezdzic rowerem. A wy co o tym myslicie jezdzicie albo jezdziłyscie rowerem w ciąży? Do którego miesiąca..? |
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rower w ciazy.
Cytat:
Często słyszy się opinie lekarzy - jak przed ciążą jeździłaś na rowerze, biegałaś itp. to w czasie ciąże też możesz to robić, tylko nie forsuj się za bardzo. Choć moim zdaniem jazda na rowerze może być dość niebezpieczna. Co będzie jak wywrócisz się na rowerze? Ja miałam zagrożona ciążę i musiałam ograniczyć nawet jazdę samochodem. Czasami nie warto kusić losu... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gang Iren
|
Jestam za aktywnoscia fizyczna w ciazy typu spacer,cwiczenia dla ciezarnych,rower ok,ale raczej stacjonarny,zeby uniknac urazu.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżdzic dalej tylko ew. obniżyc intensywność/trudność tras bo nie wiem czy chodzi o jezdzenie po ścieżkach rowerowych do pracy, itp czy o profesjonalne pokonywanie lasów?
Zdrowa, nie zagrożona ciąża to nie choroba i wręcz należy ćwiczyć. |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
No jazda ma byc raczej po sciezce lub drogach asfaltowych. Zadne lasy pola nie wchodza w gre
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
o jeżdzie mysle tylko w wakacje takze brzuszke jeszcze duzego nie bedzie a potem juz oczywiscie stop
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jesteś zdrowa i nic ci się nie dzieje to dlaczego nie?
Ja jeździłam motocyklem, w pierwszej ciąży do 6 miesiąca, w drugiej do 4 ale to tylko z powodów technicznych (po prostu przestałam się mieścić w ubrania motocyklowe) no i ciężko mi było się wgramolić Dzieci oboje zdrowe i dorodne mam
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
skoro sie dobrze czujesz, to czemu nie. Ja na poczatku ciazy bylam tak senna, ze z takiego roweru bym chyba spadla
i meczylam sie szybko zwyklym wchodzeniem po schodach. Ciaze mialam bezproblemową.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maryś przestan zasmiec forum nieoplacona reklamą bo jest to żenujące. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed zajściem w ciąże regularnie jeżdziła rowerem, głównie codziennie do pracy (niedaleko po 3 km
. I też miałam ten sam dylemat. Spytałam się lekarza a on mi odradził bo u nas jest baaardzo mało ścieżek rowerowych (ja był może 5% całej trasy pokonywała ścieżką), kostka, bądx płyty na chodniku są tak położone że pożal się boże. Moze sie tego aż tak nie odczuwa, ale podczas jazdy rowerem (mam miejski)po prostu człowiekiem tlepie i właśnie z tego powodu mi odradził. Po ulicy nie jeżdze bo po prostu się boje u nas 0 kultury w tym względzie.Ale powiem ci że jak jestem u brata w Kopenhadze to na rowerze kobiet w ciązy widzi się mnóstwo (nawet w bardzo zaawansowanej, rowery tylko miejskie gdzie siedzisz wyprostowana). Ale to kraj nizinny o chyba najlepszej w Europie infrastrukturze dla rowerzysty.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Dzieci oboje zdrowe i dorodne mam