|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Różnica wieku. Czy to ma znaczenie?
między mną a moją żabą jest 23 lata różnicy, ja jestem młodym facetem a ona dojrzałą i jak dla mnie bardzo atrakcyjną kobitką, jesteśmy ze sobą od 2 lat a od 1,5 roku mieszkamy razem. Nasz związek jest bardzo udany dobralismy się wrecz kurka gorąca IDEALNIE, szczerze powiedziawszy z zadna dziewuszką w moim wieku nie bylo mi tak dobrze jak z nią, bo chociaz nie miala dużo partnerow to ogolnie wiadomo że tak dojrzala kobieta jest bardzo swiadoma swojej seksualnosci i kobiecosci, a zwlaszcza ona, aczkolwiek od pewnego czasu w mojej glowie zaczyna rodzic chora mysl z rodzaju tych idiotycznych "co będzie za 15 - 20lat?" moją odpowiedz jak na razie brzmi "co ja się kurka blaszka będę martwil... się zobaczy" ale jestem ciekaw niezmiernie co o tym Myśli szersze grono? serdecznie się was prosze wyrazie swoje Myśli. pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Różnica wieku. Czy to ma znaczenie?
Za 15-20 lat, będziecie starsi o 15-20 lat i tyle.
![]() Nie rozumiem - skoro ją kochasz nie za wygląd, a za to, co ma w środku to wiek nie powinien być problemem, wg mnie. Uroda przemija, a charakter raczej znacząco się nie zmieni ![]()
![]() |
#3 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (przepraszam, musiałam) ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
23 lata różnicy to bardzo dużo, sama nie wiem czy zdecydowałabym się na taki układ (chociaż teoretyzować to sobie można, a potem przychodzi grom z jasnego nieba
![]() Przede wszystkim jednak przerażałoby mnie to, że najprawdopodobniej w takim układzie przeżyłabym swojego wybranka i kilkanaście-kilkadziesiąt ładnych lat. Jeśli wiek jest bardziej wyrównany, to wiadomo że też nikt nie da mi gwarancji że oboje dożyjemy starości, ale mimo wszystko jednak w układzie z dużą różnicą wieku po prostu prawdopodobieństwo że jedno opuści drugie jest dużo większe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Największym minusem tego związku, tak jak już busch napisała jest duże prawdopodobieństwo że ją przeżyje, chociaż różnie to bywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiasz z partnerką? to pewnie i ona wie, że ją pewnie rpzeżyjesz- taki kolej losu. Większym problemem może okazac się starość, która może być różna- spokojna i zdrowa ale też niedołężna i bolesna. Myśle, że jest łatwiejsza do przejścia wspólnie gdy partnerzy sa w podobnym wieku bo para rozumie i znam dolegliwości starości ale z drugiej strony przy młodszym partnerze ta starość może być tez przyjemna bo jest ten powiew świeżości, energii- która tez może być frustrująca dla osoby starszej.I tak żle i tak nie dobrze ![]() Ot życie....sztuka wyboru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Z drugiej strony raz się żyje, sam rozważ wszystkie "za" i "przeciw" to Twoje życie. ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Skoro jest dobrze po co martwić się na zapas
![]() Kobietom podobno z wiekiem rośnie libido, więc nie masz co się martwić o te sprawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
a dziękuje
![]() Cytat:
A jak jest z wami ? Czy ktoś z was miał/a lub ma starszego lub mlodszego partnera w łóżku albo w życiu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Gratuluje i trzymam kciuki. osobiście.... nie potrafię sobie tego wyobrazić
![]() Mój brat ma lat 25 i ma kobiete starszą o 9 lat z trójką dzieci do tego i już uważam, że to dużo. On też twierdzi, że z rówieśniczkami nigdy nie umiał się dogadać. jest szczęśliwy choć zmęczony bo jest odpowiedzialny nie tylko za nią i za siebie a jeszcze za dzieci. Miał też taki okres, że sobie mówił, że to bez sensu, co będzie za x lat, a jak zacznie się za młodszymi oglądąć? Obecnie stwierdził, że czas pokaże i nie ma co się zastanawiać. Uważam, że taki przypadek jak Ty i mój brat to wyjątki. trzeba być wyjątkową osobą aby odnależć się w takiej sytuacji ![]() ja nigdy nie myślałam o starszym od siebie o tyle lat facecie. Wogóle mnie to nie kręci ![]() ![]() Życzę szczęścia!
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jeżeli jesteście szczęśliwi to super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Dla mnie to związek bez przyszłości. Ciezko wyobrazić sobie dziecko w takim związku. Autor w wieku 22 lat, pewnie jeszcze nie myśli o byciu ojcem, a dla niej to już jest praktycznie ostatni dzwonek (choć i tak już baaaaardzo późny). Ja soibie nie wyobrażam takiego związku- przede wszystkim inne cele, właściwie brak wspolnych tematów, no i jednak trzeba mieć tą świadomość, że może jako zadbana czterdziestka jest atrakcyjna... ale za 10 lat ty ledwie przekroczysz 30 lat, a ona będzie podlotkiem pod sześćdziesiątkę. To wygląda tak trochę komicznie- kobieta mysląca praktycznie o emeryturze z facetem, który jes w sile wieku i właściwie zaczyna się dopiero rozkręcać. Jeszcze kwestia gustu dochodzi, ale mnie absoultnie nie pociągają kobiety w takim wieku, a kobieta w wieku prawie 60 lat na pewno mnie nie będzie pociagać jak ja dobije do trzydziestu kilku... Oczywiście to moja opinia, którą wyrażam bo mam takie prawo, nie oceniam autora i nie zamierzam mu przeprowadzac rewizji związku teraz i za x lat. Mnie interesują kobiety tylko w moim przedzielae wiekowym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Odp: Różnica wieku. Czy to ma znaczenie?
Tematów nie brakuje jeśli sie jest facetem a nie gowniarzem jeśli chodzi o dzieci sprawa jest o tyle prosta że oboje nie chcemy ich mieć nie wiem jakie znasz kobiety ale spytaj sie 45 latki czy myśli o emeryturze to od 90% dostaniesz w gębę albo cię wysmieja dla kobiet takich jak moja przekroczenie 40 to właśnie jest pełnią i sila wieku
Aczkolwiek szanuje i rozumiem twoja opinię Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Primo22 Czas edycji: 2013-07-21 o 15:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Różnica wieku. Czy to ma znaczenie?
Nie zoruzmiałeś... nie mówiłem ze teraz mysli o emeryturze, tylko za 10 lat... wtedy będzie miała juz 55 lat i na pewno mysli o emeryturze się pojawią. Z dziećmi też nie mów hop czy tak zawsze bedzie, że nie bedziesz chciał ich mieć... Bez dzieci Twoje życie w przyszłości może być baaardzo samotne- zdajesz sobie sprawę, że przezyjesz partnerkę, dzieci nie bedzie to moze zaczac sie samotność (oczywiscie nie powidziane, ze tak musi byc)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Różnica wieku. Czy to ma znaczenie?
Cytat:
![]() podpisuję się nogami i rękami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Kurczę, jak ktoś faktycznie jest tak idealnie dopasowany do drugiej osoby jak to opisałeś, to nie martwi się na zapas.;p
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Różnica wieku. Czy to ma znaczenie?
[1=8ccff82344b31e9fbfd9f2c 0f53d84ea63f00cd1_65d68e9 cefdde;41895557]Kurczę, jak ktoś faktycznie jest tak idealnie dopasowany do drugiej osoby jak to opisałeś, to nie martwi się na zapas.;p[/QUOTE]
Ją nie tyle co się martwię, co chciałem znać opinię szerszego grona osob, dlatego stworzylem ten topic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też nie będą mieć dzieci, On nie chce w ogóle , Mama ma już mnie ![]() Dlatego życzę Wam powodzenia, i wiem, że takie parki mogą być super związkiem pomimo różnicy wieku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co, w każdym związku muszą być dzieci? Autorze, ja sie nie dziwię, że się zastanawiasz, jak to będzie - nie ma co ukrywać, różnica wieku między Wami jest znaczna. To na pewno (jesli teraz nie jest odczuwalne) w pewnym momencie wyjdzie... tylko czy jest sens się o to teraz martwic? Jeśli to jest Twoja dorosła decyzja a nie chwilowa fascynacja a nie chwilowa przygoda, jeśli jesteś z nią na poważnie i ją kochasz - to bądź. Co do pytania które się pojawiło: mój narzeczony jest ode mnie 9 lat starszy, ale np. żona mojego taty jest od niego młodsza o 15 lat. I w moim, i w ojca związku wszystko jest w najlepszym porządku ![]() Ale tak: różnica wieku ma znaczenie. Ale jakie - to zależy od konkretnej pary i tego, jakie to znaczenie nadadzą. Cytat:
Matko święta, no tak - tylko dzieci (jak partner umrze) zostają na świecie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Matko święta, no tak - tylko dzieci (jak partner umrze) zostają na świecie. ![]() No I wlasnie ja chciałbym bardzo żeby po mojej śmierci moja kobieta ułożyła sobie życie na nowo a nie resztę życia spędziła jako cierpiąca wdowa i płakała po nocach, ja napewno tak nie zrobię i moja o tym wie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc ja nie wyobrażam sobie na dzień dzisiejszy związku z rówieśnikiem, posmakowawszy trochę dojrzałości
![]() ![]() ![]() ![]()
Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie. włosy:71->80 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Moj maz jest o 19 lat starszy odemnie i jak narazie zyje tym co jest, nie tym co bedzie. I powiem Ci ze libido to on ma dobre
![]()
![]() |
#27 | ||
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim!
![]() Założyłam konto, żeby się wypowiedzieć w tym temacie i oto mój pierwszy post piszę właśnie tutaj ![]() Primo22 ja jestem w związku z mężczyzną 22 lata starszym. Daje się odczuć tą różnicę, ale tylko jeśli chodzi o naszych znajomych, nasze środowiska. Ja i tak lepiej się czuję w Jego gronie, niż On w moim. Jednak ludzie w naszym wieku (21-25) to w dużej mierze jeszcze dzieci. Od kiedy jestem z Nim, zauważyłam, że przestałam tak dobrze się dogadywać z moimi rówieśnikami. Z Nim mam wieeele tematów, mamy wspólne pasje, spędzamy ze sobą każdą wolną chwilę. Jest duuużo lepiej niż z rówieśnikami- i w kwestiach podejścia do życia, jak i w kwestiach łóżkowych ![]() ![]() Niestety z jednym się z Tobą ZUPEŁNIE nie zgodzę: Cytat:
![]() Także dobrze, że jest Ci głupio, że tak pisałeś, bo wcale tak nie jest ![]() I jeszcze jedno: ciekawa jestem co, według Ciebie, jest tym, co młodszy da, czego starszy nie zaoferuje? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Muszę również dodać że odkąd jestem z moja kobietką grono moich znajomych diametralnie sie zmieniło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Primo22 Czas edycji: 2013-07-23 o 18:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.