![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
potrzebuje wsparcia :(
dziewczyny mam problem.. tydzien temu kochałam sie ze swoim chłopakiem i pękła nam gumka, jakies dwie godziny po tym wzięłam tabletke 72 godziny i po kolejnych 4 godz. kolejną. Czuje sie beznadziejnie, jestem cała spuchnięta, mam opuchnięty brzuch, piersi, boli mnie podbrzusze, nawet oczy mam spuchnięte...czuje sie bardzo dziwnie. Nie uzywam tabletek antykoncepcyjnych jest to dla mnie pierwszy raz gdy musialam połknąć coś tego typu. Bardzo sie boje ze jestem w ciąży. Po prostu mam ochote sie zabić :/:/:/ okres powinnam prawidłowo dostac za tydzien...strasznie sie tym martwię ;( czytałam ze aby przyspieszyc miesiaczke nalezy polykac paracetamol,nie wiem jaka ilosc. Dzisiaj znalazłam w domu no spe i ibum i połknęłam.
Mam depreche na maxa ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: potrzebuje wsparcia :(
Nie martw się na zapas. Wzięłaś po i nie świruj,bo nic to nie da.
Co się stało to się nie odstanie. Spokojnie,wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
2 tabletki 72 godziny po pod rząd?
![]() dziewczyno! to nie dziwne że sie tak czujesz - dowalilas sobie taka dawke hormonów, że... nie możesz być w ciąży po takiej ilości... ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- i weź nie histeryzuj, za tydzień masz okres i pewnie spóźni Ci się bo się za bardzo stresujesz
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Łykanie losowych leków przeciwbólowych to największa głupota, o jakiej słyszałam.
![]() Nie ma co przyspieszać miesiączki, bo dowaliłaś organizmowi taką dawkę hormonów, że to nie ma sensu- miesiączka występuje wtedy, kiedy organizm jest gotowy na złuszczanie śluzówki macicy, wynika to z poziomu hormonów, a nie wtedy, jak se walniesz paracetamol. To nic nie da, zaburzyłaś cykl, musisz poczekać. Proponuję (zamiast radośnie wyjadać zawartość apteczki) kupić sobie aspirin protect, albo acard- masz bardzo gęstą krew, musisz ją rozrzedzić i poczujesz się lepiej. Oczywiście stosujemy zgodnie z ulotką, a nie na oko. Na opuchnięcie aqua femin- podobno pomaga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jeeju, dziewczyno dwie tabletki 72h w ciagu kilku godzin? oszalalas? nie ma sie rzeczywiscie co dziwic, ze sie tak czujesz. jestes po takiej dawce hormonow, ze Twoj organizm zwariowal, nie wie co jest grane i dlatego sie tak broni. w dodatku ten ibuprom i nospa, dziewczyno- opamietaj sie! robisz sobie tylko krzywde. a skoro tak panicznie boisz sie ciazy, to radze wybrac sie do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Skad miałas 2 tabletki tego typu? Nie sądze, zeby lekarz przepisał dwie, bo juz jedna to konska dawka hormonów i organizm moze roznie reagowac. Zachowujesz sie histerycznie i głupio, co ci niby da łykanie, tego, co popadnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
nie jestem ekspertem,ale z tego co sie orientuję, to:
1. Po tabletkach 72 godz. raczej i tak nie dostaniesz normalnie okresu i będziesz miała rozregulowany cykl, może nawet przez parę miesięcy 2. łykanie 2 tabletek to wieeeelka bzdura i głupota. Escapelle nie działa jeśli doszlo juz do zagniezdzenia komorki, wiec lykanie drugiej tabletki i tak nic nie da, a tylko Ci zaszkodzi 3. myslę, że powinnas isc do lekarza ginekologa i jesli tam pojdziesz to nie daj sie zbyc. Moze zrob badania na poziom hormonow? Nie wiem,ale to ,ze po tygodniu jestes dalej obolala i opuchnięta nie jest normalne. Ogolnie fatalny pomysl 4. Ginekolog tez sie przyda,zeby wypisal tabletki antykoncepcyjne,ale nie wiem cyz to dobry pomysl, skoro teraz zazylas taka dawkę hormonow? Koniecznie musisz powiedziec o tym gin,bo po prostu mozesz mocno sobie zaszkodzic. 5. Przestan lykac co Ci wejdzie w ręce Ogolnie jak widzę ten wątek, to cieszę się, że w PL te tabletki są na receptę, a nie jak na Zach bez recepty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ale czekajcie, bo jeśli brała np. Postinor duo, to rzeczywiście tam są 2 tabletki w opakowaniu. Najpierw się bierze jedną a po iluś tam godz drugą, tylko że z tego co pamiętam jakoś po ok. 12 a nie 4
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie, escapelle ma jedna tabletke, postinor duo ma dwie. I tak wychodzi na to samo, po prostu escapelle nie jest podzielone na dawki hormonow.
Nie panikuj i po co łykasz jakies tabsy dodatkowe? take easy.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
to przez za dużą ilość hormonów w tabletce PO, nie martw się wszystko będzie dobrze!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Byłam za granicą i tam dostępny jest odpowiednik postinoru.. contraplan II, są w opakowaniu dwie tabletki. Wiem, że nie powinnam łykać dodatkowych tabsów, macie racje. Po prostu bardzo się bałam i narpawde fatalnie sie czułam, dzisiaj po tych tabletkach przeciwbólowych ogolnie jest mi troche lepiej. Ale i tak czuje, że cos sie zmieniło. Napewno wybiore sie do ginekologa i zaczne przyjmowac antykoncepcje aby wiecej nie bylo takich sytuacji jak ta ehhh
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
To jakiś żart?
![]()
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
bralam i faktycznie czulam sie fatalnie, mialam mdlosci. Okres rowniez sie spoznial, ale nic dziwnego, po takiej dawce hormonow... Wwszystko bedzie dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Czekaj cierpliwie na okres. Myślę, że sama sie nakręcasz, że coś jest nie tak. Nie przyspieszaj niczym okresu, bo jeszcze narobisz sobie klopotów dodatkowych i wtedy własnie będziesz miała problem... poza tym jak wzielaś tabletkę to powinno przecież dać efekt i tyle. Poczekaj cierpliwie, wiem, że to trudne i zapewne odchodzisz od zmysłów, ale niestety jak wynikają takie sytuacje to trzeba liczyć się z konsekewncjami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Mi się zdarzyło raz w życiu zazyc tabletkę po. Zero skutków ubocznych oprócz krwawienia, które występuje w prawie każdym przypadku. Tak to czułam sie bardzo dobrze.
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
czytam to i nie dowierzam, że napisała to dorosła kobieta, która powinna wiedzieć, co oznacza uprawianie seksu i jakie konsekwencje z tym mogą być związane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Skąd wzięłaś 2 tabletki Po? przecież je musi przepisać lekarz i to tylko jedną więcej się nie bierze bo przecież jest tam ogromna dawka hormonów, więc nic dziwnego, że źle się czujesz... na przyszłość pamiętaj, że wystarczy jedna tabletka, albo zastanów się nad tabletkami antykoncepcyjnymi. A i w ciąży na pewno nie jesteś po takiej dawce hormonalnej....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Przecież Dziewczyna napisała, że w opakowaniu są dwie tabletki, które wzięła ! Sama kiedyś przyjęłam Postinor Duo, z tym, że na ulotce było napisane, że drugą tabletkę przyjmuje się po 12, a nie po 4 h. Nie panikuj, pamiętam, że wtedy miesiączka pojawiła się po jakimś tygodniu od spodziewanego terminu i to raczej normalne, że Ci się spóźni. Z resztą o ile się nie mylę w ulotce jest napisane, że jest to jeden ze skutków ubocznych. A jak jesteś tak bardzo wystraszona kup sobie test ciążowy. Minął już tydzień od tego incydentu więc chyba można go już zrobić. To powinno rozwiać Twoję wątpliwości. Głowa do góry, trzymam kciuki
![]() Edytowane przez Sara777 Czas edycji: 2011-08-20 o 14:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
dziękuję niektórym z was za wsparcie...mam 22 lata i wiedziałam co robie, każdej z nas moze sie takie cos przydarzyć, po prostu teraz zle sie czuje i chcialam poznac przezycia innych dziewczyn. Tabletki te przepisał mi lekarz, powiedzial ze druga tabletke mam wziac po 8 godzinach.. jednak bylam tak strasznie spanikowana ze zadzwonilam do 4 innych lekarzy i jeden z nich powiedzial abym wziela tabletke za 4 godz. Generalnie tak jak mówiłam, wszystko rozgrywało sie zagranicą, podejscie lekarzy tam rowniez było troszeczke inne. Tak czy siak wszyscy zapewnili mnie ze bedzie ok, oraz że moge sie potem zle czuć itp,
Nie chce byc w ciąży, ale o żadnym poronieniu nie wspominałam Edytowane przez desert flower Czas edycji: 2011-08-20 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2011-08-20 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
To było jakis czas temu, wiec nie pamietam dokładnie, ale na okres pamietam czekałam i to chyba z dwa tyg. W sumie raz mi sie zdarzyło wziac i dobrze, bo faktycznie fizycznie nie najlepiej sie czułam po tej tabletce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Jeśli bardzo martwisz się o swój obecny stan, idź do ginekologa ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Też miałam raz taki "wypadek". Nie pękła nam gumka tak konkretnie, ale wydarzyło się coś podobnego. Tak czy inaczej- zaczęłam się nakręcać i postanowiliśmy z TZ, że nie ma co ryzykować i szukamy ginekologa.
![]() Akurat była to sobota wieczór i ciężko było kogoś znaleźć.. Udało nam się gdy Mój zadzwonił do kumpla. Jemu też się to zdarzyło a kontakt do gina miał od kolegi, któremu też się to przytrafiło ![]() Udało się. U mnie akurat żadnych widocznych skutków ubocznych- tak jakbym wzięła cukierka ![]() A co do dobrych rad pt. " idź do ginekologa, aby przepisał Ci tabletki antykoncepcyjne"... stanowczo mówię NIE. Tak jest najłatwiej, oczywiście. Brać to świństwo i luzik. Wszystkie moje koleżanki były też tego zdania. Od jakiegoś czasu słyszę, że każda chce jednak przejść na prezerwatywy bo nagle coś się niedobrego dzieje z ich zdrowiem. Moja ciocia, mądra kobieta, współczesna, młoda pani weterynarz też była oczywiście za tabletkami. Teraz gdy ma 29 lat, chce zajść w ciąże, okazuje się, że nie może. Leczy się, jeździ ciągle na prywatne wizyty, itd. Dlaczego? Przez dobrze dobrane tabletki. One też szkodzą kochane... Mam również ciocię w USA, jest szanowanym lekarzem. Ma znajomych specjalistów z różnych działów medycyny. To też dzięki niej nie tknę tych tabletek. Jeśli ktoś się decyduje na seks, powinien być zapoznany z ewentualnymi konsekwencjami. Jesteśmy dorośli albo nie. Dla dzieci seksu nie ma! Moja rada- szanujcie swoje zdrowie. Ja mimo swojego młodego wieku, za dużo widziałam i słyszałam o tabletkach, aby komukolwiek proponować pójście na skróty i łykanie takiej chemii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[1=ae3f7920981872ca8b387c0 d23560f7036978c8d;2888679 5]Też miałam raz taki "wypadek". Nie pękła nam gumka tak konkretnie, ale wydarzyło się coś podobnego. Tak czy inaczej- zaczęłam się nakręcać i postanowiliśmy z TZ, że nie ma co ryzykować i szukamy ginekologa.
![]() Akurat była to sobota wieczór i ciężko było kogoś znaleźć.. Udało nam się gdy Mój zadzwonił do kumpla. Jemu też się to zdarzyło a kontakt do gina miał od kolegi, któremu też się to przytrafiło ![]() Udało się. U mnie akurat żadnych widocznych skutków ubocznych- tak jakbym wzięła cukierka ![]() A co do dobrych rad pt. " idź do ginekologa, aby przepisał Ci tabletki antykoncepcyjne"... stanowczo mówię NIE. Tak jest najłatwiej, oczywiście. Brać to świństwo i luzik. Wszystkie moje koleżanki były też tego zdania. Od jakiegoś czasu słyszę, że każda chce jednak przejść na prezerwatywy bo nagle coś się niedobrego dzieje z ich zdrowiem. Moja ciocia, mądra kobieta, współczesna, młoda pani weterynarz też była oczywiście za tabletkami. Teraz gdy ma 29 lat, chce zajść w ciąże, okazuje się, że nie może. Leczy się, jeździ ciągle na prywatne wizyty, itd. Dlaczego? Przez dobrze dobrane tabletki. One też szkodzą kochane... Mam również ciocię w USA, jest szanowanym lekarzem. Ma znajomych specjalistów z różnych działów medycyny. To też dzięki niej nie tknę tych tabletek. Jeśli ktoś się decyduje na seks, powinien być zapoznany z ewentualnymi konsekwencjami. Jesteśmy dorośli albo nie. Dla dzieci seksu nie ma! Moja rada- szanujcie swoje zdrowie. Ja mimo swojego młodego wieku, za dużo widziałam i słyszałam o tabletkach, aby komukolwiek proponować pójście na skróty i łykanie takiej chemii.[/QUOTE] A ja tyle słyszałam o wypadkach samochodowych, i nawet widziałam kilka, a jednak wciaż wsiadam do samochodu... ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.