|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czarny paznokieć i kolorowe żele
Mam lampe schowaną głęboko w szafie :P niestety sytuacja jednego pazurka zmusiła mnie do wyciągnięcia jej. Odchodzi mi pół pazurka i już wyrasta nowy, boję się że ta część czarna kiedyś mi niechcący się zachaczy i wyrwie, pomyślałam żeby to zamalować żelem. A przy okazji przykryć jakimś kolorkiem. Kompletnie nie orientuję się teraz w tych żelach....tyle ich jest...i czy np taki kamuflaż zakryje mi czarnego paznokcia?
Co złego jest w tych żelach z all... za 5 zł? Nigdy nie miałam problemów z podchodzeniem powietrza czy coś...a robiłam kiedyś chyba na INS będę wdzięczna za jakieś wskazówki, szczególnie tego czy kamuflaż wystarczy do przykrycia, wolę naturalne wyglądające paznokcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czarny paznokieć i kolorowe żele
czarna czesc???jezzu znajdz dobry salon gdzie jak ci podrosnie nowy pazurek to ktos Ci zrobi rekonstukcje, nie wolno nic zalewac zelem bo grzyb sie czai na kazdym kroku.fe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dlaczego miałby się zrobić grzyb jak wszystko suche a chcę tylko cienką warstwę żeby sobie przypadkiem nie urwać go...
Niefortunnie ugryzł mnie pies obcy jak ratowałam mojego przed nim i mi zgniutł paznokć a wygląda to tak: Na drugim zdjęciu widać jak mi to podeszło powietrzem już, boję się właśnie żeby mi się to nie urwało, nie mam zamiaru robić jakiejś rekonstrukcji, chcę tylko trochę w tą przerwę wyruwnać żelem i nałożyć kolor. Zamówiłam już i kamuflaż i kryjący...zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja bym tego nie ruszała tylko ewentualnie zakleiła plasterkiem skoro się boisz że o coś zahaczysz i czekała aż odrośnie. Nie jestem jakimś znawcą czy specjalistą, ale wydaje mi się że pod tą czarną częścią czają się jakieś bakterie albo grzyby, a jak zamkniesz dostęp powietrza to zaczną się tam namnażać i będzie problem. A na pewno nie wyczyścisz tego miejsca tak, żeby wszystkie zarazki wybić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziewczyno nie wolno tego robic!! pod spodem masz krew, tam jest wilgoc, tam sa bakterie ktore sie uaktywnily jak ta krew Ci zaczela schodzic w dol i dostala dostep tlenu, po pierwsze zesrasz sie z bolu jak wlozyc do lampy bo zel bedzie piekł, po drugie odpadnie Ci to na drugi dzień!! niepowazna jestes??? zel ci sie wleje do rany i bedziesz miala DUZY problem!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Spokojnie już się na tyle zmienił przez te parę dni ten paznokieć że już sama sobie wybiłam to z głowy, muszę tylko z lewej strony zrobić jedną małą kropelkę tego żelu bo boję się że mi właśnie tam odejdzie.
Dziękuję za radę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
kamuflaże są słabe, nie zakryja tego paznokcia całkowicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.