|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze
Studiuje ktoś międzynarodowe stosunki gospodarcze w Krk? Jaką uczelnię polecacie, czy jest bardzo ciężko na tym kierunku i co zdawaliście na maturze?;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Międzynarodowe Stosunki Gospodarcze
MSG na pewno na Uniwerku Ekonomicznym w Krakowie. To b.popularny kierunek, więc teraz dużo uczelni (szczególnie tych ekonomicznych) oferuje te studia. Ja sama dostałam się na MSG, ale do Poznania. Jednak zrezygnowałam, bo wg mnie to nie jest zbyt przyszłościowy kierunek, no chyyyba,że studiujesz na SGH to wtedy okej. Po tym jest też dużo różnych specjalizacji, ale uważam,że to jest tak rozciągnięty kierunek- o wszystkim, a w zasadzie o niczym.
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ten kierunek to syf na poziomie socjologii.
Trzymaj się od tego z daleka. O wiele lepiej na "czystą" ekonomie już iść. Od UE Kraków też trzymałbym się z daleka, to jest uczelnia gier i zabaw. UE jest okej, ale we Wrocławiu, Poznaniu i Katowicach, porównywalne są jeszcze UW i UŁ, a pierwsza liga to SGH. Nawet nie wiem czy MSG na SGH w ogóle otwierają.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Znajomy to studiuje.
Jako drugi kierunek wziął logistykę, widocznie stwierdził, że po tym pierwszym kierunku (msg) trudniej o pracę.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jeśli studiowałabyś jednocześnie ekonomię i znała biegle 2 języki obce to ok, takie studia byłyby fajnym dodatkiem
w przeciwnym razie-odpuść sobie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się, to jest fajny dodatek. Ale czy na takie coś warto marnować czas i pieniądze (drugi kierunek jest płatny). Ja dziękuję Bogu,że się w porę obejrzałam i nie poszłam na MSG, bo już papiery składałam..
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mogłam się powstrzymać - a teraz na temat. Moim zdaniem kierunek jest z każdym rokiem bardziej popularny, bardzo dużo absolwentów na rynku pracy, coraz więcej kandydatów. Podobnie kiedyś było z zarządzaniem i marketingiem. Koleżanka z mieszkania jest obecnie na 5 roku, pracę znalazła bez większych problemów, ale moja druga koleżanka miała problem ze znalezieniem firmy, która przyjmie ją na BEZPŁATNE, obowiązkowe praktyki. Zawsze to bardziej konkretny kierunek niż stosunki międzynarodowe, czy europeistyka - ale o pracę może być ciężko.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.