|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwsza tabletka anty a "fałszywy" okres?
Witam, niestety nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat, a kompletnie nie wiem jak sobie poradzić. Dziś mam niby pierwszy dzień cyklu, bo wystąpiło krwawienie lecz baaardzo słabe, pomimo to zazylam pierwsza w swoim zyciu tabletkę anty. Niestety mam wrażenie, że miesiączka ustała, krwawienia już praktycznie nie ma, możliwe że było to tylko przedwczesne krwawienie a nie właściwa miesiączka .. Co w takiej sytuacji zrobić? Zażywać dalej tabletki? Czy jak skończę cały blister to w tygodniu przerwy pojawi się właściwa miesiączka? Czy właściwe jest jakieś inne rozwiązanie? Dziękuję za pomoc
![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza tabletka anty a "fałszywy" okres?
Może tak być, że okres zanika gdy zacznie się brać tabletki. Ja dla pewności przez pierwsze opakowanie używałabym dodatkowo prezerwatyw. Po pierwszym opakowaniu pojawi się krwawienie z odstawienia.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
No właśnie w tym problem że okres był "zanikajacy " już przed zazyciem tabletki, był tak skąpy jak nigdy..
Obawiam się że to nie jest jeszcze pierwszy dzień cyklu.. Edytowane przez Paciia Czas edycji: 2015-09-04 o 10:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ale już wzięłaś pierwszą tabletkę więc po prostu kontynuuj opakowanie. Jeżeli nie jesteś pewna czy to był okres czy nie, to teraz nie ma wielkiego znaczenia . Można rozpocząć tabletki w dowolnym dniu cyklu tylko trzeba się dodatkowo zabezpieczać w trakcie tego opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za informacje, właśnie dziś dostałam "właściwą" miesiączkę, czyli zazylam tabletkę dzień za wcześnie.. No cóż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli tabletkę przyjęło się w inny dzień niż pierwszy dzień cyklu należy zabezpieczać się jedynie przez pierwszy tydzień, nie przez całe opakowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.