|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
farbowanie włosów
nie wiem co mam robić
. średnio co pięć miesięcy chodzę do fryzjera i robię sobie balejage blond. ale bardzo szybko mam odrosty. kupiłam sobie farbę z welli safira "blask księżyca" i chciałabym sobie zafarbować sama całe włosy i nie wiem czy mi wyjdzie. proszę mi coś doradzić
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: farbowanie włosów
Jesli nie masz wprawy, doradzałabym pododbny zabieg wykonac u fryzjera. Blask księzyca owszem rozjaśnia, ale nie tak bardzo ( ok 2-3 tony) . Wszystko więc zalezy jaki masz kolor włosów odrostów. Jesli w miarę jasny( np do średniego blondu) powinnas najpierw zafarbować odrosty , na ok 30 min ( może dłużej, moze mniej, musisz kntrolowac odcień jaki się wytworzy) a następnie przeciągnąc farbę na całe włosy na ok 5-10 minut. Ale musisz pamiętac, że prawdopodobnie odrosty i tak będa nieco ciemniejsze, bo an rozjaśnianych włosach blask księzyca nawet po 5 minutach wytworzy odcień niemal biały ( z własnego doświadczenia). Musisz tez pamiętac, ze włosy na których nie było pasemek nie rozjasnia się tak jak te juz rozjasnione więc uzyskasz efekt blond pasemek na blond włosach ( jednak on niweluje się po kilku farbowaniach, kiedy ciemniejsze włosy wymyja się z pigmentu w tym samym stopniu co wczesniej rozjasnione).
Więc tak - sama koncepcja dobra, tez tak robiłam, tyle, że nie uzyłabym do tego blasku księzyca, chyba, że jak pisałam , masz swoje dosc jasne włosy. Inaczej odrosty będą żółte poprostu. Jesli masz włosy od średniego do ciemnego blodu uzyłabym czegos co rozjaśnia co najmniej o 4 tony ( np wella wellaton odcienie rozjaśniające) na odrosty ( ok 30 minut) a dopiero po tym na całe włosy na ok 5- 10 minut safirę. Jesli natomiast masz włosy od ciemnego blondu w górę, powinnas użyc rozjaśniacza ( od 6 tonów) na odrosty . Jednym zdaniem jest z tym troche zabawy, jesli nie masz wprawy polecam fryzjera.
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz widze , że napisałas balayage a nie pasemka. Ale procedura jest ta sama, tyle, że pamiętaj, tam gdzie masz jasniejszy blond on przez kilka farbowań tego typu będzie jasniejszy niz tam gdzie masz ciemniejszy blond ( bo zakładam, że pisząc balayage blond masz na myśli balayage własnie z róznych odcieni blondu
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
ja tam nie polecam safiry.. mialam podobny problem do ciebie w zasadzie bylam w identycznej sytuacji.. tez mnie meczylo ciagle chodzenie do fryzjera i kupilam safire te najjasniejsza... nie mapietam moze nawet te sama co Ty... zachęcona obrazkiem polozylam na moje wlosy i tam gdzie mialam odrost wyszly takie... hmm blond pomaranczowe tam gdzie byl ciemniejszy blond takie zoltawo blond a tam gdzie byly bardzo jasne dopiero bylo cos takiego jak na opakowaniu... generalnie skonczylo sie na placzu i farbowaniu na ciemniejszy kolor... Nie polecam ale moze ty masz jasniejsze wlosy ode mnie... ja mam tzw mysi blond jak wiekszosc...
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
dzięki wielkie za pomoc. ja swoje włosy mam średni blond. zrobię tak jak mówicie i pójdę do fryzjera. nie chcę płakać z powodu włosów.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Farbowanie włosów
Witam, hmm jakiś czas temu pofarbowałam sobie włosy farbą z garniera 102 ultrajasny opalizujący blond (mój naturalny kolor to ciemny blond). Nie za bardzo podoba mi się ten kolor, wyszedł trochę inny niż jaki ma modelka na opakowaniu. Teraz brzmi moje pytanie: czy mogę przefarbować moje włosy na jakiś inny jaśniejszy blond od tego jaki mam? Zastanawiam się nad popielatym. Z góry dziękuję za odpowiedzi
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farbowanie włosów
zachowaj miesięczny odstęp pomiędzy kolejnymi farbowaniami, żeby nie poniszczyć włosów
być może coś z tego wyjdzie, jak na ten jasny blond położysz ten popielaty ![]() ta farba dobrze działa tylko na jasnych włosach, wiem po sobie |
|
|
|
|
#8 |
|
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
okolo 2 tygodni po farbowaniu mozna ponownie sprobowac...wydaje mi sie ze wyjdzie teraz znaczaco lepszy efekt i bedziesz zadowolona...jesli beda nadal zoltawe refleksy to kup sobie szampon do wlosow blond i siwych..
http://allegro.pl/item301712215_1_lo...h_siwych.htmll lub odzywke http://allegro.pl/item300894057_faro...cien_350m.html
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo wam dziękuje dziewczyny
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
farbowanie włosów
Witam
Nie mam doświadczenia w farbowaniu i dlatego zwracam się z kolejnym pytaniem w tej kwestii ![]() Jak długo trzeba odczekać między jednym a drugim farbowaniem? Przyznam szczerze, że mam niewypał na głowie i chciałabym jak najszybciej to zmienić Boję się, że jeżeli w krótkim czasie drugi raz potraktuję włosy farbą, będzie jeszcze gorzej.Proszę o poradę. |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
a co sie dokladnie stalo? jaki mialas kolor wyjsciowy i co wyszlo po farbowaniu?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie daj wiecej popdpowiedzi, jesli chodzi o ciemne farby to ja wczesniej farbowalam dzien po dniu i nic sie nie dzialo ;p pare razy juz tak bylo albo w ten sam dzien. tylko rozjasniacza na rozjasniacz nie mozna bo sie wykrusza ;p
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam problem z ciemną farbą. Jestem szatynką. Chciałam uzyskać kolor mlecznej czekolady, a wyszedł kasztanowy (miejscami rudy) i to jest ten niewypał
Zastanawiam się, czy mogę spróbować nałożyć inny brąz. Boję się, że zniszczę włosy, i że ten rudy może przebijać.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
chcialam zrobic sobie jasny braz..a wyszedł mi kolor czarny!! jak myslicie jaka farbne nalozyc teraz alby kolor był jasneisjzy ??
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
HEJ DZIEWCZYNY
![]() Mam male pytanko otoz bede jutro robic kolezance wlosy, zakupilysmy profesjonane farby Szedzki Blond i rozjasniacz, bo ona chce miec koniecznie rozjasnione pasemka na czubku glowy. Do tego kupilysmy fioletowy szampon z Matrixa, dzieki ktoremu nie bedzie zoltych odcieni dodam, ze owa kolezanka ma juz na glowie robione pasemka rozjasniaczem. A moje pytanko jest takie czy wyjdzie jej jasny blond jesli naloze pasmka na gore i farbe na reszte wlosow i na koncu umyjemy tym szamponem. Jak myslicie jaki kolor wyjdzie?? Chodzi o to zeby nie byl rudawy ani zoltawy, ja jej mowie ze nie wyjdzie ale uparla sie zebym sie jeszcze poradziala, wiec postanowilam zapytac was o zdanie ![]() |
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
Witam. W zasadzie naturalne włosy mam czarne. Nie są super ciemne, ale nikt mi nie powie że bliżej mi do ciemnego brązu. Mniej więcej 5 miesięcy temu nakładałam trwałą farbę o jakimś kasztanowych, czy miedzianym odcieniu. Efekt był oczywiście taki, że tylko pod słońce widać było jaśniejszy kolor(małe przebłyski). Moje włosy troszkę się rozjaśniły. Teraz chciałabym zmienić kolor włosów na rudy. Tym razem z rozjaśnianiem, żeby uzyskać intensywny ognisty kolor. Fryzjerka, u której byłam powiedziała "widzę u pani odrosty, farbowanie nie wyjdzie równomiernie". Czy naprawdę po 5 miesiącach farba nadal jest przeszkodą na farbowanie? Czy nie można rozjaśnić farbowanych tak dawno włosów? A może wszystko da się zrobić, ale zniszczenia będą tak wielkie, że włosy mogą nadawać się tylko do zgolenia? A może to tylko kwestia pójścia do dobrego fryzjera? Czy możliwe jest to, że moje włosy nie mają już farby a to co zostało to tylko delikatne rozjaśnienie, które pozostało po poprzedniej farbie? Nie znam się na farbowaniu, ale takie rzeczy da się już robić z włosami a nie da się z ciemnych włosów farbowanych tak dawno zrobić rudych? Bardzo proszę o odpowiedź. I dobre wieści
nie chciałabym czekać aż mi nowe włosy odrosną "nieskalane" farbami koloryzującymi.
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
i jak, kto umie mi pomoc?
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Farbowanie włosów
Witam,może ktoś doradzi mi w jaki sposób nakładać farbe na włosy.Do tej pory farbowałam szamponem koloryzjącym,ale słyszałam,że farbe nakłada się w inny sposób.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
Przejrzyj forum
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
farbowanie włosów
Witam niedawno robiłam sobie włosy szamponem wczesniej miałam kolor średni blond a po farbowaniu wyszedl mi lekko rudawy nie jest zle ale wolalabym raczej blond czy jezeli zrobie sobie teraz jeszcze raz szamponem wlosy czy ten kolor rudy bardziej mi sie poglebi a moze raczej uzyc rozjasniacza? Prosze podpowiedzcie mi.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Farbowanie włosów
Witam niedawno robiłam sobie włosy szamponem wczesniej miałam kolor średni blond a po farbowaniu wyszedl mi lekko rudawy nie jest zle ale wolalabym raczej blond czy jezeli zrobie sobie teraz jeszcze raz szamponem wlosy czy ten kolor rudy bardziej mi sie poglebi a moze raczej uzyc rozjasniacza? Prosze podpowiedzcie mi.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
A może najlepiej wybrać się do profesjonalisty??........
A nie potem płakać i wołać o pomoc ,,Kolor nie wyszedł.Pomóżcie''
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Lepiej nie kombinuj sama ; udaj się lepiej do fryzjera.
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Szampon koloryzujący nie rozjaśnia włosów
Jedyne wyjście to rozjaśnienie u fryzjera lub ufarbowanie na ciemniejszy kolor Jak połączysz dwa różne blondy to możesz mieć zieloną poświatę Jeżeli Cię to pocieszy to kolor zrobiony szamponem zmywa się szybko. Pomaga używanie szamponu przeciwłupieżowego
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Farbowanie włosów
Witam serdecznie. Od pewnego czasu męczy mnie pewne pytanie. Ok 5 miesięcy temu zrobiłam sobie pasemka platynowy blond+cappucino,wyszły super ale zamarzyły mi sie jasne włosy w jednolitym kolorze. znalazłam w sklepie farbę Joanna Naturia 210 naturalny blond. Kupiłam sobie lecz obawiam się czy włosy gdzie miałam jasne pasemka,gdzie była nakładana ta "niebieska farba" czy te pasemka nie wyjdą mi jakieś zielone lub różowe? Bardzo się boję takiego efektu,czy to moze mi grozić? pozdrawiam
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
zielone Ci nie wyjdą, na pewno
![]() mogą jedynie troszkę podchodzić pod rudy na pasemkach cappuccino. tak mi się wydaje. |
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
nic Ci nie grozi...sama uzywalam naturii naturalny blond
|
|
|
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
|
Farbowanie włosów
Witam , chciałbym zafarbować włosy , mam teraz takie dosyć krótkie i stawiam je na lakier ale nie ukrywam że będę zapuszczał jakby co i tutaj moje pytanie :
Chciałbym zafarbować włosy na czarno tylko jak wiadomo szybko pojawią się odrosty których chciałbym się od razu pozbywać tylko nie wiem jak. Farbowanie częste całych włosów raczej odpada bo bym je zniszczył a kremami koloryzującymi raczej nie chce farbować bo to ma trwałość 6 myć a ja myję głowy praktycznie codziennie (bo stawiam na lakier). Farbowanie odrostów to musi być zabieg bardzo szybki i prosty który wykonam sobie w domu , są jakieś sposoby na to ? Ja się nie znam dlatego piszę tutaj a chciałbym mieć czarne włosy i od razu pozbywać się odrostów żeby wyglądało to naturalnie a zarazem żeby nie niszczyło włosów a najlepiej jeszcze je wzmacniało o ile to możliwe hehe Z góry dzięki i czekam na pomoc |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

. średnio co pięć miesięcy chodzę do fryzjera i robię sobie balejage blond. ale bardzo szybko mam odrosty. kupiłam sobie farbę z welli safira "blask księżyca" i chciałabym sobie zafarbować sama całe włosy i nie wiem czy mi wyjdzie. proszę mi coś doradzić

Boję się, że jeżeli w krótkim czasie drugi raz potraktuję włosy farbą, będzie jeszcze gorzej.

nie chciałabym czekać aż mi nowe włosy odrosną "nieskalane"