Ruch Poparcia Janusza Palikota- Kobiety łączmy się ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 14:50   #1
obywatelka1
Przyczajenie

Ruch Poparcia Janusza Palikota- Kobiety łączmy się !

Chciałabym zainteresować wszystkie kobiety, którym nie jest wszystko jedno nowo powstającą partią Ruch Poparcia

Kobiety zaangażujmy się, to paria prokobieca, jest wiele postulatów aby nam kobietom żyło się lepiej. Ważne jest wsparcie każdej z nas.

Jesteście za ?
obywatelka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 14:56   #2
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: Ruch Poparcia Janusza Palikota- Kobiety łączmy się !

Cytat:
Napisane przez obywatelka1 Pokaż wiadomość
Chciałabym zainteresować wszystkie kobiety, którym nie jest wszystko jedno nowo powstającą partią Ruch Poparcia

Kobiety zaangażujmy się, to paria prokobieca, jest wiele postulatów aby nam kobietom żyło się lepiej. Ważne jest wsparcie każdej z nas.

Jesteście za ?
Za czym? Jakie to postulaty, które miałyby sprawić, że kobietom będzie lepiej?

Palikot mnie przeraża, nie wiem co musiałoby się stać żebym poparła jego partię..
Stary 2010-10-25, 15:08   #3
Agnieszka987
Zakorzenienie

Nigdy nie zagłosuję na Palikota
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 15:34   #4
Siwan88
Raczkowanie

Palikot jest mocno kontrowersyjny, ale nawet gdyby dużo osób spoza środowiska polityków zgadzało się z jego poglądami to sam niewiele zdziała.
Siwan88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 15:34   #5
marysienka
Zadomowienie

A gdzie te postulaty?

Bardzo lubię J.Palikota, jest kultowy, ale chyba jednak na niego nie zagłosuję.
Stary 2010-10-25, 15:39   #6
BJean
Wtajemniczenie

Cytat:

Jesteście za ?
jestem za a nawet PRZECIW hahahah
Palikot mnie nie interesuje, jest niewiarygodny i niekompetentny , najlepiej niech się zatrudni do cyrku jako klown.

SMIECHU WARTE !!!

masz prawo wiedzieć co jesz.

BJean jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 15:49   #7
lovellyhippo
Zakorzenienie

GG do lovellyhippo

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość
Palikot mnie nie interesuje, jest niewiarygodny i niekompetentny , najlepiej niech się zatrudni do cyrku jako klown.

SMIECHU WARTE !!!
Brawo. Niewiarygodny? W którym momencie?
lovellyhippo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 16:08   #8
eyo
Zakorzenienie

nie jestem na ludźmi którzy wygadują rzeczy o których nie mają pojęcia w spsób mocno manipulacyjny ;D
śmieszy mnie ten człowiek ale jestem pewna, że dla osób które o rzeczach o których on gada wiedzą tyle co on/mniej niż on - może być mega ekstra ekspertem i stanowić wzorzec

poza zwracaniem na siebie uwagi to ja u niego żadnej wiedzy ani zdolności nie dostrzegam

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-25, 19:19   #9
mmalinowa
Zadomowienie

A ja darzę pana Palikota wielką sympatią. Jest niezwykle inteligentny, wie jak na siebie zwrócić uwagę, a nie oszukujmy się, jedynie szokując można zdobyć popularność. Polska polityka potrzebuje czegoś nowego, świeżego. Każda z partii obecnych w sejmie miała okazję się wykazać. Wierzę, że właśnie partia Palikota jest w stanie coś zmienić. Palikot to człowiek, który mówi głośno to, co myślą miliony.

Cytat:
Janusz Palikot podczas sobotniego kongresu ogłosił 15 postulatów, które chce zrealizować wraz ze swoją nową partią.
W planach ma m.in. całkowite rozdzielenie kościoła od państwa, kadencyjność w polityce oraz szereg zmian w administracji publicznej.

Gazeta.pl:
Janusz Palikot zaproponował podczas swego kongresu wprowadzenie trzech zasad, które ułatwią życie obywatelom.
To zastąpienie zaświadczeń oświadczeniami, "zasada milczącej zgody" i jawność urzędowych dokumentów.

- To obywatel ma być silny wobec państwa, a nie odwrotnie - przekonywał Palikot.

Pierwszy z postulatów Palikota to "oświadczenie zamiast zaświadczeń"

Jak mówił polityk, w ubiegłym roku w Polsce wydanych zostało około 100 mln zaświadczeń, m.in. w sprawie niekaralności. - A w każdym z tych przypadków wystarczy napisać: ''Ja, Janusz Palikot nie byłem karany''. I to wystarcza. Ja nie muszę starać się w sądzie o zaświadczenie o nie byciu karanym. To jest tak banalnie proste. I jeśli kłamię, mówię nieprawdę, to składam fałszywe świadectwo przed organami publicznymi i ponoszę za to karę, także utratę wolności - mówił Palikot.

Drugi z postulatów to "zasada milczącej zgody"

- Jeśli w terminie 90 dni nie mam decyzji administracyjnej, to mogę działać. Niech się urzędnicy martwią tym, że nie zdążyli, żeby wreszcie przestało tak być, że to my się musimy martwić za nasze państwo - podkreślał poseł PO.

Trzecia propozycja Palikota to "jawność dokumentów urzędowych"

- Nie ma tajnych dokumentów: przetargi, protokoły z posiedzeń z komisji, wszystko ma być jawne i ja nie muszę udowadniać swojego interesu w sprawie jak idę do urzędu, żeby poprosić o jakiś dokument, np. protokół z posiedzenia komisji przetargowej - mówił polityk.

Kolejnym z postulatów jest 1 proc. budżetu na kulturę

Według niego, to kultura, a nie armia chroni społeczeństwo.

- Bez tego postulatu nigdy nie zmienimy Polski i nie uczynimy jej krajem nowoczesnym i nie zmienimy siebie do końca i nie uczynimy nas samych ludźmi nowoczesnymi - przekonywał Palikot.

- Od setek lat wydajemy ogromne pieniądze na armię i żadna z tych armii nigdy nas nie obroniła. Teraz w budżecie mamy aż 2 proc. na armię. Co nas obroniło przez te 200 lat, jako ludzi mówiących tym samym językiem, czytającym te same książki, słuchających Chopina? Obroniła nas kultura, nie armia - podkreślił Palikot.

Opowiedział się m.in. za rejestracją związków partnerskich, hetero i homoseksualnych

Ten postulat - jak mówił - dotyczy tego, by mieli oni prawa podatkowe i majątkowe, jak związki małżeńskie. - Często są to związki znacznie lepsze, niż te uświęcone związkiem małżeńskim. Nie ma żadnego powodu, by byli tak karani - podkreślił.

Janusz Palikot opowiedział się podczas kongresu ruchu swojego poparcia m.in. za rejestracją związków partnerskich, hetero i homoseksualnych oraz za darmowym dostępem do internetu.

Palikot opowiedział się również za powszechnym dostępem do internetu

- Internet nie może być barierą, elementem wykluczenia ludzi, których na to nie stać. W związku z tym musi być jako jeden z najważniejszych postulatów nowoczesnej Polski - powszechny dostęp do internetu za darmo - powiedział.

Wzywa do rozdziału państwa od Kościoła

Rozdział państwa od Kościoła: bezpłatna antykoncepcja, wyprowadzenie religii ze szkół, koniec z subwencjonowaniem Kościoła - to postulaty Janusza Palikota, o których mówił w sobotę podczas kongresu ruchu swojego poparcia.

''Wprowadzimy kadencyjność przywództwa w partiach politycznych''

- Dlaczego tak jest, że partie polityczne, ich liderzy nie potrafią być przywódcami, jak to się zdarzyło na samym początku - w 1989, 1990 i 1991 roku i na chwilę się czasami pojawiało później i bardzo szybko gasło? (...) Dlaczego tak bardzo brakuje odwagi w polskim życiu publicznym do tego, żeby właśnie stanąć na czele, a nie dochodzić do społeczeństwa, kalkulując najlepiej swoje szanse właśnie partyjne? - pytał Palikot.

W jego opinii, jedną z największych wad i źródeł systemu jest brak kadencyjności. - To ci sami politycy, te same polityczne dinozaury: Waldemar Pawlak, Jarosław Kaczyński i nawet Donald Tusk, to są ludzie od 20 lat obecni w polityce - mówił Palikot.

Jednomandatowe okręgi wyborcze, likwidacja Senatu, ograniczenie liczby posłów i zniesienie immunitetów

- Nie wymagamy od klasy politycznej czegoś, co byłoby rewolucyjne, niezwykłe, niesłychane, niespotykane. Wymagamy bardzo normalnych, obowiązujących w wielu krajach Zachodu stanów rzeczy - podkreślił Palikot.
mmalinowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 06:45   #10
nurek119
Zakorzenienie

ja również szanuje p. Janusza Palikota jest on niezwykle inteligentym człowiekiem
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-26, 07:55   #11
obywatelka1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mmalinowa Pokaż wiadomość
A ja darzę pana Palikota wielką sympatią. Jest niezwykle inteligentny, wie jak na siebie zwrócić uwagę, a nie oszukujmy się, jedynie szokując można zdobyć popularność. Polska polityka potrzebuje czegoś nowego, świeżego. Każda z partii obecnych w sejmie miała okazję się wykazać. Wierzę, że właśnie partia Palikota jest w stanie coś zmienić. Palikot to człowiek, który mówi głośno to, co myślą miliony.
Mmalinowa wyręczyłaś mnie, właśnie o te postulaty chodzi.

Ja zwróciłabym uwagę przede wszystkim na parytety, które chce wprowadzić J. Palikot- ale kobiety po co nam parytety, skoro nie aktywujemy sie, skoro jest nam wszystko jedno ?

Chciałam zwrócić uwagę na tematy bezpośrednio dotyczące kobiet.

*Temat antykoncepcji refundowanej
*Legalizacja związków partnerskich, uregulowanie kwestii dziedziczenia i wszystko co z tym związane...
*Wprowadzenie ustawy in vitro, w uzasadnionych przypadkach refundowanie jej poprzez państwo.
* Zmiana ustawy antyaborcyjnej- złagodzenie jej

Kobiety to mało? Kto w ostatnim dziesięcioleciu w ogóle zwrócił na to uwagę ?

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
ja również szanuje p. Janusza Palikota jest on niezwykle inteligentym człowiekiem
Zgadzam się, a to że szokuje, w czasach gdzie krzyż pod pałacem staje się elementem narodowej walki jakie widzicie inne metody, by społeczeństwo zobaczyło obłudę, która nas otacza, aby się wreszcie przebudziło.
Stary 2010-10-26, 09:53   #12
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Mmalinowa wyręczyłaś mnie, właśnie o te postulaty chodzi.

Ja zwróciłabym uwagę przede wszystkim na parytety, które chce wprowadzić J. Palikot- ale kobiety po co nam parytety, skoro nie aktywujemy sie, skoro jest nam wszystko jedno ?

Chciałam zwrócić uwagę na tematy bezpośrednio dotyczące kobiet.

*Temat antykoncepcji refundowanej
*Legalizacja związków partnerskich, uregulowanie kwestii dziedziczenia i wszystko co z tym związane...
*Wprowadzenie ustawy in vitro, w uzasadnionych przypadkach refundowanie jej poprzez państwo.
* Zmiana ustawy antyaborcyjnej- złagodzenie jej

Kobiety to mało? Kto w ostatnim dziesięcioleciu w ogóle zwrócił na to uwagę ?

Zgadzam się, a to że szokuje, w czasach gdzie krzyż pod pałacem staje się elementem narodowej walki jakie widzicie inne metody, by społeczeństwo zobaczyło obłudę, która nas otacza, aby się wreszcie przebudziło.
Pogrubione - popieram, ale zobaczymy co szanowny pan palikot zrobi w tym kierunku oprócz rzucania sobie tak o takich haseł.
Pożyjemy, zobaczymy..
Stary 2010-10-26, 11:16   #13
obywatelka1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Pogrubione - popieram, ale zobaczymy co szanowny pan palikot zrobi w tym kierunku oprócz rzucania sobie tak o takich haseł.
Pożyjemy, zobaczymy..
Sam nie zrobi nic, potrzebuje poparcia przecież, aby mógł mieć szansę to wprowadzić w życie

No właśnie to jest w nas kobietach najgorsze, ta rola obserwatora. Naprawdę jest Wam wszystko jedno w jakim kraju żyjecie ?
Stary 2010-10-26, 12:07   #14
_kamea_
Zakorzenienie

OBIECANKI CACANKI JAK ZAWSZE PRZED WYBORAMI
Stary 2010-10-26, 13:33   #15
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Tak samo uważam.

obywatelko,
Cytat:
Naprawdę jest Wam wszystko jedno w jakim kraju żyjecie ?
Nie, nie jest mi wszystko jedno.
Chodzę na wybory, głosuję na swoich kandydatów.
Nie wierzę Palikotowi, po prostu. Uważam, że on robi wokół siebie szum i tyle. Nie jest dla mnie wiarygodny ktoś, kto nagle tak strasznie zmienia "front" - był w PO - partii prawicowej, a teraz głosi poglądy bardziej lewicowe niż sama lewica (którą osobiście popieram).
Po prostu potrzebuję czasu żeby zobaczyć co ten Palikot faktycznie zacznie robić w tym kierunku oprócz gadania.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 14:11   #16
obywatelka1
Przyczajenie

Cytat:

Do wyborów jeszcze rok...
Cytat:
Tak samo uważam.

obywatelko,

Nie, nie jest mi wszystko jedno.
Chodzę na wybory, głosuję na swoich kandydatów.
Nie wierzę Palikotowi, po prostu. Uważam, że on robi wokół siebie szum i tyle. Nie jest dla mnie wiarygodny ktoś, kto nagle tak strasznie zmienia "front" - był w PO - partii prawicowej, a teraz głosi poglądy bardziej lewicowe niż sama lewica (którą osobiście popieram).
Po prostu potrzebuję czasu żeby zobaczyć co ten Palikot faktycznie zacznie robić w tym kierunku oprócz gadania.

Rozumiem Cię doskonale, że potrzebujesz czasu aby się przekonać

Co do PO, kiedyś mieli inne poglądy na wiele kwestii ale cóż, nie chcą odpuścić "kościelnego" elektoratu i zatracili się w tym wszystkim.

A Lewica nasza cóż mało lewicowa jest , poza tym mało charyzmatyczny przywódca Teraz dzięki Palikotowi się obudzili i niby też mają tekie postulaty, sami nie wiedzą co mają czynić, nagle wyrósł im groźny konkurent na poletku lewicowym
Stary 2010-10-26, 18:37   #17
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Ja się Obywatelko zastanawiam, czy Ty masz z panem Palikotem jakieś powiązania? Bo trochę mi te posty agitacją zalatują.

Jak dla mnie zdjęcie Palikota powinno widnieć w encyklopediach pod hasłem "populizm" Wielu znających go ludzi wypowiada się o nim jako o bardzo inteligentnej osobie, więc nie mam powodów, żeby podejrzewać, że tak nie jest. Ale wiążąc to z jego "najgłośniejszymi" wypowiedziami zaczyna mnie przerażać jak daleko potrafi się posunąć inteligentny człowiek realizując swoją strategię, żeby osiągnąć cel.
Stary 2010-10-26, 18:40   #18
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Ja się Obywatelko zastanawiam, czy Ty masz z panem Palikotem jakieś powiązania? Bo trochę mi te posty agitacją zalatują.
Też się nad tym zastanawiam.
Stary 2010-10-26, 19:33   #19
_kamea_
Zakorzenienie

Jasne, że to agitka. Nowy użytkownik i jedyny jego wątek w jakim się udziela (w ogóle zakłada). Może to sam Palikot z nami rozmawia?
Stary 2010-10-26, 19:38   #20
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, że to agitka. Nowy użytkownik i jedyny jego wątek w jakim się udziela (w ogóle zakłada). Może to sam Palikot z nami rozmawia?
O cholerka, może.
Stary 2010-10-26, 23:12   #21
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Cytat:
Nie jest dla mnie wiarygodny ktoś, kto nagle tak strasznie zmienia "front" - był w PO - partii prawicowej, a teraz głosi poglądy bardziej lewicowe niż sama lewica (którą osobiście popieram).

PO partią prawicową? Partia która podnosi podatki nie jest partią prawicową. Partia, która wprowadza zakaz palenia w knajpach nie jest partią prawicową. Podstawą prawicy jest poszanowanie własności prywatnej. Prawdziwa i jedyna prawica w Polsce to jest UPR. Partie mainstreamowe- PiS, PO, SLD to są partie centrum. Prawdziwie lewicowa, na drugim biegunie w stosunku do UPR, jest Racja Polskiej Lewicy.

Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza
Czas edycji: 2010-10-26 o 23:16
ksiezniczkanajgorsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 00:33   #22
mel89
Zakorzenienie

ja bym pewnie na Palikota zagłosowała, dopóki nie przeczytałam, że kiedyś był przeciwny związkom homoseksualnym. i to nie chodzi o sam fakt, tylko arogancję z jego strony. no bo jak można mu zaufać, skoro może znów zmieni zdanie, w innych, poważniejszych kwestiach ?

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkanajgorsza Pokaż wiadomość
PO partią prawicową? Partia która podnosi podatki nie jest partią prawicową. Partia, która wprowadza zakaz palenia w knajpach nie jest partią prawicową. Podstawą prawicy jest poszanowanie własności prywatnej. Prawdziwa i jedyna prawica w Polsce to jest UPR. Partie mainstreamowe- PiS, PO, SLD to są partie centrum. Prawdziwie lewicowa, na drugim biegunie w stosunku do UPR, jest Racja Polskiej Lewicy.

To, że partia podnosi podatki to jeszcze nie oznacza, że jest lewicowa czy jakaś tam. To, że te podatki podnosi a nie - tak jak deklarowała przed wyborami obniży - świadczy tylko o tym, że jest g warta, bo kłamie i należałoby ją skreślić.

Są dwa istotne podziały na lewicę i prawicę: w sensie społecznym i w sensie gospodarczym. UPR to partia konserwatywno-liberalna, bliżej im do PISu pod względem społecznym niż do PełO.
Fakt, PO, PIS, SLD.. one się różnią głównie pod względem społecznym, bo jedni gejów lubią, drudzy nie, jedni są za in vitro, drudzy nie. Nie ma to żadnego wpływu na nasz dług publiczny co należy oczywiście do kwestii gospodarczych,ale nikt w tym kraju się tym nie przejmuje i nie chce problemu rozwiązać. Dlatego kompletnie nie rozumiem tych waśni pomiędzy zwolennikami Pisu, Po, PSL (), SLD.. Czy już nikogo nie obchodzi gospodarka ?????
Stary 2010-10-27, 01:13   #23
ksiezniczkanajgorsza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
To, że partia podnosi podatki to jeszcze nie oznacza, że jest lewicowa czy jakaś tam. To, że te podatki podnosi a nie - tak jak deklarowała przed wyborami obniży - świadczy tylko o tym, że jest g warta, bo kłamie i należałoby ją skreślić.

Powtórzę- podstawą prawicy było i jest poszanowanie własności prywatnej i poszanowanie tradycyjnych wartości, z których wypływa prawo do własności prywatnej. Jeśli partia podnosi podatki nie może być prawicowa. Może być centrowa lub lewicowa.

Są dwa istotne podziały na lewicę i prawicę: w sensie społecznym i w sensie gospodarczym. UPR to partia konserwatywno-liberalna, bliżej im do PISu pod względem społecznym niż do PełO.

Pod względem społecznym tak, ale podstawą jest podejście do kwestii gospodarczych.
Podział o którym piszesz, rzeczywiście się przyjął, ale jest nieprawdziwy. Podejście prawicy do kwestii gospodarczych, wolnego rynku ma swoje uzasadnienie w tradycji, w nauczaniu kościołów chrześcijańskich. Mówiąc innymi słowy- podatki są złodziejstwem jakiego dopuszcza się państwo na obywatelu, cel nie uświęca środków- nie można kraść by oddać innym. Nawet w dobrej wierze. To jest warunek numer 1 jaki musi spełniać prawica- liberalizm gospodarczy.

Fakt, PO, PIS, SLD.. one się różnią głównie pod względem społecznym, bo jedni gejów lubią, drudzy nie, jedni są za in vitro, drudzy nie. Nie ma to żadnego wpływu na nasz dług publiczny co należy oczywiście do kwestii gospodarczych,ale nikt w tym kraju się tym nie przejmuje i nie chce problemu rozwiązać. Dlatego kompletnie nie rozumiem tych waśni pomiędzy zwolennikami Pisu, Po, PSL (), SLD.. Czy już nikogo nie obchodzi gospodarka ?????

Najdziwniejsze, że ma to w dupie właśnie PO, która chciała być partią liberalną gospodarczo, a nie jest, więc nie jest prawicą.
oczywiście imho

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:12 ----------

i żeby nie było- poparłabym partię libertariańską, ale niestety nie ma takiej w Polsce
ksiezniczkanajgorsza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-27, 09:30   #24
obywatelka1
Przyczajenie

Cytat:

Jak dla mnie zdjęcie Palikota powinno widnieć w encyklopediach pod hasłem "populizm" Wielu znających go ludzi wypowiada się o nim jako o bardzo inteligentnej osobie, więc nie mam powodów, żeby podejrzewać, że tak nie jest. Ale wiążąc to z jego "najgłośniejszymi" wypowiedziami zaczyna mnie przerażać jak daleko potrafi się posunąć inteligentny człowiek realizując swoją strategię, żeby osiągnąć cel.

Tak jestem powiązana , sznurem porozumienia, a na serio to co Was tak dziwi, chciałam zainteresować kobiety tematem, poznać zdanie, podyskutować, to coś złego jest

Cytat:

Tak to ja Janusz Palikot we własnej osobie

Cytat:
O cholerka, może.
[QUOTE=mel89;22901794]ja bym pewnie na Palikota zagłosowała, dopóki nie przeczytałam, że kiedyś był przeciwny związkom homoseksualnym. i to nie chodzi o sam fakt, tylko arogancję z jego strony. no bo jak można mu zaufać, skoro może znów zmieni zdanie, w innych, poważniejszych kwestiach ?

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Fakt, PO, PIS, SLD.. one się różnią głównie pod względem społecznym, bo jedni gejów lubią, drudzy nie, jedni są za in vitro, drudzy nie. Nie ma to żadnego wpływu na nasz dług publiczny co należy oczywiście do kwestii gospodarczych,ale nikt w tym kraju się tym nie przejmuje i nie chce problemu rozwiązać. Dlatego kompletnie nie rozumiem tych waśni pomiędzy zwolennikami Pisu, Po, PSL (), SLD.. Czy już nikogo nie obchodzi gospodarka ?????[/QUOTE]

Powiem tak, tylko krowa nie zmienia poglądów , jeśli zmienia na lepsze to chyba ok ?
Co do gospodarki to partia Palikota nie ogłosiła jeszcze swoich punktów w tym zakresie, te 15 punkó jest trochę okrojonych, czekam na dalsze, mam nadzieję sensowne

Dla mnie to nie TYLKO różnica w podejściu do związków homoseksulanych, in vitro, kościoła ale AŻ to kwestia idelologii- programu partii- chyba nie masz wątpliwości co do różnic pomiędzy programem SLD a PiS-u Różnice są znaczne, a gospodarka cóż- to zawsze najtrudniejszy temat, niewygodny i zrzucany na szary koniec

Jesli ktoś z Was chętny to w Warszawie będzie manifestacja dotycząca in vitro, zostawiam info, gdyby ktoś był zainteresowany wzięciem udziału.

28.10.2010 r. o godz. 15:30 spotykamy się pod Bazyliką św. Floriana i św. Michała
w Warszawie, ul. Floriańska 2A.
Akcja połączona będzie ze zbieraniem podpisów pod projektem ustawy o in vitro
Posłanki Małgorzaty Kidawy – Błońskiej.
W manifestacji udział weźmie
POSEŁ RP JANUSZ PALIKOT
PRZYJDŹ – BĄDŹ ODWAŻNIEJSZY OD POSŁÓW!
Stary 2010-10-27, 17:20   #25
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jestem powiązana , sznurem porozumienia, a na serio to co Was tak dziwi, chciałam zainteresować kobiety tematem, poznać zdanie, podyskutować, to coś złego jest
Nowy użytkownik, który wpada na forum tylko po to, żeby zachęcić do poparcia jakiejś opcji politycznej? Podejrzane
Stary 2010-10-29, 10:03   #26
marronelle
Wtajemniczenie

Szanuję p. Palikota jako człowieka, ale nie jako polityka i nigdy na niego nie zagłosuję.

"Nie płacz w liście

nie pisz że los ciebie kopnął

nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia

kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno."

Przeszczęśliwa!
marronelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 19:00   #27
monik.a
Zakorzenienie

Musiałabym oszaleć, żeby zagłosować na p. Palikota.
Jego kultura osobista jest na poziomie Rowu Mariańskiego, nie chce zeby ktoś taki mnie reprezentował.

Poza tym cały watek - agitacja wyborcza.
monik.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-30, 21:23   #28
chiddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BJean Pokaż wiadomość

SMIECHU WARTE !!!
na czerwono
chiddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 06:27   #29
201804271242
Konto usunięte

GG do 201804271242

A ja popieram pana Palikota Oprócz bardzo ładnych postulatów, które zacytowała Mmalinowa, pan Palikot jako polityk ma jedną bardzo ważną zaletę- otóż ma pieniądze A to oznacza, że nie łatwo będzie go przekupić, tak jak większości polityków których 'ledwo od pługa odciągnięto'. Do tego, skoro ma już za co żyć i to na całkiem dobrym poziomie, raczej wątpię by angażował się w życie polityczne dla pieniędzy- facet chce coś zmienić i mam nadzieję, że mu się uda
201804271242 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 14:49   #30
obywatelka1
Przyczajenie

Cytat:
Nowy użytkownik, który wpada na forum tylko po to, żeby zachęcić do poparcia jakiejś opcji politycznej? Podejrzane

Przestańcie szukać wszędzie teorii spiskowej, wpadam na forum żeby pogadać o nowo tworzącej się frakcji, a nowa tu nie jestem Nowy nick tylko
Cytat:
Napisane przez monik.a Pokaż wiadomość
Musiałabym oszaleć, żeby zagłosować na p. Palikota.
Jego kultura osobista jest na poziomie Rowu Mariańskiego, nie chce zeby ktoś taki mnie reprezentował.

Poza tym cały watek - agitacja wyborcza.
Jeśli Cię nie interesuje temat, nie musisz bywać, ja jestem po to by zainteresować kobiety, ale te które chcą

Cytat:
Napisane przez Indescriptible Pokaż wiadomość
A ja popieram pana Palikota Oprócz bardzo ładnych postulatów, które zacytowała Mmalinowa, pan Palikot jako polityk ma jedną bardzo ważną zaletę- otóż ma pieniądze A to oznacza, że nie łatwo będzie go przekupić, tak jak większości polityków których 'ledwo od pługa odciągnięto'. Do tego, skoro ma już za co żyć i to na całkiem dobrym poziomie, raczej wątpię by angażował się w życie polityczne dla pieniędzy- facet chce coś zmienić i mam nadzieję, że mu się uda
Popieram, też jestem tego zdania, wpadniesz na kongres, masz niedaleko
zaraz wrzucę link do zaproszeń
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości