|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy bliznę można poddać depilacji laserowej?
Jak w temacie - zastanawiamy się ze znajomą, czy można się poddać depilacji laserem (tym prawdziwym, nie ipl) jeśli ma się na ciele blizny. Szukałam na forum i ogólnie w necie, ale nie ma żadnego konkretnego info. Znajoma chciała sobie zrobić nogi, ale ma dość widoczne blizny po wrastających włoskach, do tego coś jak ropne zapalenie mieszków włosowych czy coś, i nie wie, czy nie jest to przeciwskazaniem. Tak samo z ciekawości - co z głębokimi bliznami? Czy laser nie utrudni gojenia? Z góry dziękuję.
Edytowane przez xooox Czas edycji: 2013-07-29 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy bliznę można poddać depilacji laserowej?
Takie malutkie powierzchowne spowodowane wrastaniem, czyli takie jak po trądziku nie powinny być problemem. Jednak większa, głębsza absolutnie nie powinna być poddawana laserowi.
Ja miałam na nodze rumień po którym nie została blizna, lecz gdy parę miesięcy później zrobiłam depilację to to miejsce jakby złapało mocniej promienie lasera i zostało poparzone, zrobił się jeden wielki bąbel. Później został ślad, jakby blizna. Ale przy kolejnych zabiegach Pani obrysowała to miejsce i go nie naświetlała. Więc jak macie blizny to po prostu powiedzcie, żeby je ominąć i pieprzyki też. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy bliznę można poddać depilacji laserowej?
na kolanach mam bliznę na bliznie, laserowałam light sheerem moc 37 i nic kompletnie nic się nie stało, skóra wszędzie tak samo reagowała
Pani nawet nic nei wspomniała o bliznach na pewno trzeba iść na konsultację i popytać, pokazać blizny, które Cię niepokoją |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.