|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czesław
Dziewczyny co sądzicie o Czesławie Mozilu , podoba wam sie jako facet?bo ja sie w nim strasznie zauroczylam:/bylam na 2 koncertach , na jednym nawet do niego pozniej podeszlam po autograf i nawet zagadal cos tam ale bylam w takim szoku ze naprawde kolo niego stoje ze mialam odwagi za bardzo do niego gadac.Dla mnie on jest idealem faceta , wiem ze to nie jest milosc ale nie moge przestac o nim myslec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czesław
nie jestem facetem, więc się nie wypowiem co do urody, ale pozwolę sobie powiedzieć, że jego twórczość jak na panujący wszechobecny szit, jest dosyć ciekawa.
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Miałam to samo... ale to było jakoś rok temu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Podoba mi się jego styl zwariowanego artysty, ale jako facet nie przypadł mi do gustu. Chodzi oczywiście o aspekt wizualny.
Mimo wszystko bardzo go cenię jako muzyka i uważam, że można go nazwać prowodyrem polskiej muzyki niszowej ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Robi fajną muzykę, jest oryginalnym człowiekiem, ale nie przesadzałabym z ta jego urodą:P Dla mnie przeciętny, poza tym on jest mały, a ja wolę wysokich mężczyzn
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Kobietom się podoba bo jest przystojny, niegrzeczny i o tym otwarcie mówi, a faceci go lubią bo mimo językowej plątaniny jest swojski i "lubi wypić"
![]()
Cahir, Paweł... jak zwał tak zwał. Edytowane przez Cahir_84 Czas edycji: 2012-07-20 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Czesław, moim zdaniem, nie jest atrakcyjny pod względem fizycznym, ale coś skubany ma w sobie. poza tym jego muzyka do mnie przemawia, więc jestem na tak.
![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
A ja kocham jego muzykę,piosenki,jestem zauroczona jego twórczością,a po za tym uwielbiam słuchać jego plątaniny językowej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Czesław to przede wszystkim przezdolny muzyk i świetny instrumentalista. Bardzo barwna postać, która wniosła wiele świeżości na nasz rynek muzyczny, równocześnie dając nową jakość.
Świetne płyty solowe jak i projekt Tesco Value zapewniły mu zainteresowanie ze strony słuchaczy, a potem mediów, co zaowocowało zatrudnieniem na stanowisku jurora polskiej edycji X-Factora. A potem poszło lawinowo: gwiazda stacji, twarz telefonii komórkowej, projektant mody dziecięcej, restaurator, redaktor w audycji porannej pewnej znanej stacji muzycznej. Jest go tak dużo, że Czesław... nie śpiewa. Owszem, gra wciąż koncerty, ma swoje pięć minut, ale wszechobecna obecność w mediach chyba nieco zepchnęła na dalszy plan to, co wychodzi mu najlepiej. Czekam aż po tym zachłyśnięciu się sławą ponownie wejdzie do studia i stworzy materiał na wspaniałą płytę, bo piosenka do reklamy TVNu czy współpraca z Figo&Fagotem to nie jest pełnia jego możliwości. A Czesław przecież śpiewać i grać wciąż potrafi, co udowodnił poprzez niesamowity, magiczny duet jaki stworzył z Melą Koteluk przy okazji produkcji piosenki przewodniej do filmu o Baczyńskim. Takiego Czesława chcę słuchać i za takim tęsknię! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie znoszę gościa. Tego programu, w którym był jurorem nie oglądałam, najpierw zetknęłam się z jego muzyką i już wtedy byłam sceptycznie nastawiona. O ile piosenki są dobrze napisane, to wokal Czesława jest irytujący i wymuszony. Jednak dopiero kiedy zaczął pojawiać się w przeróżnych wywiadach, reklamach i talk showach z tym swoim bulgotaniem i brakiem umiejętności podstawowej komunikacji z drugim człowiekiem krew mnie zalała. Ten człowiek nie chce być muzykiem, chce być celebrytą, inaczej nie pchałby się do programów, których forma wymaga od uczestnika mówienia i nie opowiadałby (o ile to można nazwać opowieścią) o swoich alkoholowych i łóżkowych ekscesach.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Bardzo go cenię jako artystę (i jestem dumna, że byłam na jego koncercie w 2008 roku, kiedy prawie w ogóle nie był znany). Rozumiem styl jego wypowiedzi i sama czasem mam coś takiego. Ale jako facet - styl wiecznego chłopca mi nie odpowiada. Dla mnie nie jest przystojny, ani pociągający, może po prostu interesujący jako artysta czy znajomy, ale nic poza tym. Na pewno jednak mielibyśmy o czym pogadać. Byłam 2 lata temu na OFFie i on był ze swoim duńskim zespołem - było zabawnie, a najbardziej 'rozbawiła' mnie euforia dziewczyny, która przy mnie krzyczała słowa większości granych piosenek
![]() Jak komuś podoba się Czesław jako facet to polecam wizytę w Kopenhadze, tam sporo takich chadza (rzekłabym jednak, że bardziej przystojnych) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pani Mizantrop
|
Nie jestem fanką jego muzyki i zdecydowanie nie podoba mi się jako mężczyzna, wręcz mnie odrzuca.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam muzykę Czesława, jego poczucie humoru i mówienie po polsku, ale jako facet mnie nie pociąga
![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
A mnie bardzo pociąga jako facet. No i bardzo lubię jego muzykę.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Proszę nie mówic, że współpraca z Figo Fagot to nie są szczyty jego możliwości. To stwierdzenie jest sprzeczne. To muszą być szczyty możliwości, bo Figo Fagot sam w sobie jest arcydziełem.Koncept+wykon anie. a przede wszystkim satyra. Czesiek swietnie do nich pasuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok, to jest ciekawy projekt dla każdego kto ma trochę oleju w głowie i rozumie przejaskrawienie i pastisz jakim się duet ów posługuje. Używając stwierdzenia "że nie jest to pełnia możliwości" Czesława, w domyśle myślałam o jego innej stronie, której rąbek nam ukazał: tej nieco lirycznej (jak płyta "Czesław Śpiewa Miłosza") czy teatralnej (projekt Tesco Value). Może dlatego, że takie wolę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Odp: Czesław
Dla mnie tragedia zarówno jeśli mowa o atrakcyjności jego jak i tej muzyce...
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jak sam kiedyś powiedział: "wychodzi sobie taki niepozorny człowieczek i zastanawiasz się po co on tu stoi. A za chwilę jak zaczyna śpiewać to jest coś takiego seksownego..." Właśnie taki jest Czesiu. Z pozoru niechlujny i nijaki, a jednak coś w sobie ma.
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.