|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kręcone włosy po keratynowym prostowaniu
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kręcone włosy po keratynowym prostowaniu
moze ktos wie co i jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
Keratyna wypłukuje się po ok. 6 miesiącach. Skoro rozjaśniasz i prostujesz włosy lub to robiłaś to ciężko by same z siebie wróciły do normy. Trzeba by o nie jakoś solidne zadbać, odżywić, nawilżyć. Nie wiem jak wygląda Twoja pielęgnacja i czego używasz, jeśli chcesz to mogę doradzić ci jakieś tanie i dobre produkty dla loczkowanych które wiele z nas na wątku poleca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mnie najbardziej martwi to ze niektore dziewczyny pisza, ze mimo uplywu 6 miesiecy dalej spowrotem nie mają loków.. uzywam szamponu revalid farmona do zniszczonych, revlonu do kreconych i pantene na regenracje koncowek.. ale tak jak na poczatku pisalam najbardziej martwi mnie to ze skret nie wraca..
![]() Edytowane przez __dsskadssadfaAA Czas edycji: 2015-02-05 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Możliwe, że to dało włosom mocno popalić i się podniszczyły, nie chcą się skręcać. Twoja pielęgnacjan ie wygląda na odżywczą, ja bym poleciła kupić np. odżywkę garnier oleo repair za 8zł, ma olejki i pięknie odżywia i zabezpiecza. Po takim zabiegu włosy trzeba odżywić po prostu, myślę że będzie lepiej. Jeśli masz fotkę włosów to wstaw, wtedy lepiej będzie widać co im tam dolega
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
odrosly mi juz raczej wlosy.. moze z kilka cm jest zniszczonych na koncach i chociaz nic im nie robie juz to dalej takie sa nie wiadomo jakie. Ponadto od chyba 3 lat musze na srodu glowy sobie wycinac wlosy bo sie zachowuja jakby wyrastaly zniszczone.. nie moge czasem w to cos nawet szczotki wsadzic to jest jeden wielki koltun.. a juz im nic nic nic nie robie
![]() ![]() Edytowane przez __dsskadssadfaAA Czas edycji: 2015-02-06 o 04:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Czasami jest tak, że jak prostujesz keratynowo a Twoje włosy nie lubią protein (moje nienawidzą) to mogą się przeproteinować i zostaje wtedy łamiący się stóg siana. Co wtedy można zrobić? Nawilżać, nawilżać, nawilżać. Możesz poczytać o przeproteinowaniu w googlach, może to Ci da podpowiedź i wtedy coś będziemy działać.
Te wycinane włosy to mogą być włosy dystroficzne. Masz może problemy z hormonami, jakieś tabletki anty czy moze okres dorastania? Mnie się w czasie dorastania okropność z włosami zrobiła i mam takie dystroficzne włosy. One rosną szpicowate, chropowate, łatwo się łamią. Nie wiadomo co z tym fantem zrobić, wierzę że jak wszystko się unormuje a już jest ogromna poprawa to i włosy wrócą do siebie. Generalnie od zawsze włosy na tyle miałam bardziej spuszone i wymęczone niż resztę, ciężko było je czesać. Ogólnie widzę, że masz identyczne włosy jak ja - grube, twarde, dosć sztywne. Ten typ skrętu też podobny. Co Ci mogę doradzić to: poczytaj o olejowaniu, w googlach znajdziesz wiele wpisów, myślę że Ci to pomoże Kup sobie odżywkę a olejami, jakaś tanią np. garniero leo repair albo garnier avocado i karite Poczytaj o myciu omo/odżywką - dla moich sztywnych kłaków to bardzo pomocne! Na wiosnę warto byś kupiła maseczkę lub odżywkę z miodem czy aloesem, wtedy włosy przyciągną wodę i będą zdrowsze. Możliwe, że to tylko przeproteinowanie i jedyne co trzeba zrobić to włosy nawilżyć bo na takie wyglądają ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-02-06 o 09:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mam 21 lat i jakies 2 lata temu tylko bralam hormony na bolacy okres przez kilka miesiecy.
Dziekuje bardzo za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
Hormony też mogą zmieniać skręt. Może to jest przyczyna, ale pielęgnację taką jak Ci napisałam też stosuj bo koszta minimalne a efekt jest wart
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.