| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-09-07, 14:08 | #1 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | szczupła po ciąży

Po pierwsze nie wiem gdzie ten temat pasowałby bardziej - czy na plotkowe, czy na młode mamy czy na fitness - w razie czego proszę o przesunięcie. Temat też już chyba był  W onecie pojawił cię taki artykuł (za brytyjskim The Independent) Cytat: 
 A co wy na to? Też odczuwacie taką presję? PZDR  Natalia 
				__________________ Not all those who wander are lost. MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!  Legite aut Perite! | |
|     |   | 
|  2005-09-07, 14:35 | #2 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-09 
				 | 

Dot.: szczupła po ciąży

Nie mam jeszcze dzieci, ale chyba coś w tym jest. Dziwi mnie jedynie stwierdzenie, że (chyba tak tam jest napisane) "winą za to obciążają  gwiazdy". Przeciez każdy ma swój sposób bycia, nie wiem czy np Victoria trzymie tym kobietom nóż na gardle...To moje zdanie, z jednej strony rozumiem o co chodzi , z drugiej wydaje mi się to przesadzone... No i oczywiście trzeba tez zauważyć, ze aktorki, piosenkarki czyli popularnie gwiazdy typu pani Hurley mają zazwyczaj inne warunki niz przeciętne kobiety. Koło nich jest przecież sztab ludzi , którzy pomagają we wszystkim. 
				__________________ "Well-behaved women rarely make history." Marilyn Monroe Edytowane przez Mariti Czas edycji: 2005-09-07 o 15:21 | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 14:50 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja: z daleka 
				 | 

ha ha a ja schudlam bez niczego ,ze szpitala wyszlam w ciuchach sprzed ciazy ha ha   takie zachowania sa chore ,dieta po ciazy?w trakcie karmienia piersia?presja mężów-to jakies dupki które nie powinny sie rozmnażac. ale i same kobiety sie nakręcają bo nie skupiaja sie na tym co najwazniejsze na sobie i dziecku. | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 14:55 | #4 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-01 
				 | 

Nawet nie o to chodzi,ze winne sa gwiazdy.Przeciez non stop media atakuja presja chudosci,ze nawet dziewczynki z podstawowki zaczynaja mowic o odchudzaniu.A bycie szczupla po ciazy to tylko kolejny kolejny punkt w medialnym wyznaczniku bycia piekna. I nie same media.Czasami to tez wymagania mezczyzny.Wielu po ciazy narzeka,ze "mu sie kobieta roztyla" :| I to dopiero jest chore,bo presje mediow mozna odrzucic,ale gorzej kiedy styka sie z podobna presja od bliskiej osoby :| | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 15:09 | #5 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-05 Lokalizacja: skądkolwiek 
				 | 

Ja się cieszę , ze po ciąży przytyłam   Z chucherka przeistoczyłam się w kobietę  Powszechnie panuję moda na zgrabna , szczupłą <niemal wychudzoną> sylwetkę. Kobiety nie bacząc na swoje zdrowie,ulegają presji i nadmiernie się odchudzają. Akurat zaraz po urodzeniu dziecka, jak i w czasie trwania ciązy odchudzanie się jest dla mnie absolutną głupotą !!! Dziecko to mały "pasożyt", który wysysa z matki wszystko co może i co jest mu potrzebne, aby przetrwać. Odchudzanie się w tym okresie mija się z celem, bo nie zostanie dostarczony wraz z jedzeniem potrzebny zapasenergii, witamin i nnych skladnikow, a tu jeszcze trzeba wyzywic siebie i dziecko!  Eee, to nie ma sensu. Zreszta waga moze sama wrocic do normy po jakims czasie. Chyba lepsze od glodzenia się, są ćwiczenia, co? | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 16:54 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 
				 | 

Ja się zastanawiam dlaczego tyle KOBIET - DOROSŁYCH I DOJRZAŁYCH - próbuje wyglądać jak 12 -letnie anorektyczki. Czasem mam wrażenie, że otyłość to każdy "nadprogramowy" kilogram powyżej 40kg. Nie mogę pojąć czemu gloryfikuje się takie zachowanie jak Victorii - "jaka ona mądra i zdolna, jak świetnie sobie poradziła z obrzydliwym tłuszczem po ciąży". To co zrobiła jest wg mnie szczytem głupoty. Nie denerwuje mnie, że ona robi sobie krzywdę bo to jej sprawa ale, że do podobnego zachowania zachęca się inne kobiety przedstawiając np Victorię lub Liz jako przykład, wzorzec do naśladowania. Według mnie jest to przemoc i agresja wobec kobiety - nie może być ona sobą, nie może pozwolić by jej ciało zachowało się zgodnie z naturą.  PZDR  Natalia 
				__________________ Not all those who wander are lost. MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!  Legite aut Perite! | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 17:28 | #7 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: ok. Bydgoszczy 
				 | 

Cytat: 
  A po porodzie ,to powinno się myśleć przede wszystkim o dziecku,a nie o odchudzaniu. 
				__________________ Moim ulubionym sprzętem kuchennym jest laptop ... ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  Awatar - made by Momo  | |
|     |   | 
|  2005-09-07, 17:45 | #8 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: łódz 
				 | 

mnie rowniez udalo sie zgubic dodatkowe kg. w ktotkim czasie(3-mce)bez zadnej diety

| 
|     |   | 
|  2005-09-07, 19:23 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 
				 | 

mój facet popadł w ciężką depresję po tym jak zobaczył, że moja koleżanka przytyła 20kg w ciązy (musiała się leczyć hormonalnie żeby zajść)  - po tym jak spotkalismy ją na ulicy z wózkiem. ja z nią normalnie rozmawiałam, cieszyłam się jej szczęsciem, a ten tylko zauważył kilogramy. - boże czy każda kobieta tyje tyle w ciązy? jego jedyny komentarz. wyjaśniłam mu ze kilka (nie kilkadziesiąt) dodatkowych kilogramów jest raczej nieuniknione, co go raczej niezbyt uszczęśliwiło. faceci:/

| 
|     |   | 
|  2005-09-07, 19:29 | #10 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Gliwice 
				 | 

Ja również schudłam bez problemu, a sylwetkę miałam szybko lepszą niż przed ciążą. A to za sprawą mojej cudownej położnej, która powiedział że pierwszy tygodnie po ciąży są niezwykle ważne dla sylwetki. Cały organizm jest nastawiony na "kurczenie". Dzień po porodzie robiłam proste "ćwiczonka" czyli napinanie i rozluźnianie mięśni brzucha. A potem powolutku prościutkie ćwiczonka, dla kobiet po porodzie. Zachęcam naprawdę warto. Nie chodzi o godziny męczących ćwiczeń ale o 10min prostych ćwiczonek. Miesiąc po porodzie chodziłam w moich dżinsach a mam w pasie 58 cm.  | 
|     |   | 
|  2005-09-07, 19:32 | #11 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Gliwice 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2005-09-07, 20:45 | #12 | 
				 | 

faceci to taki szczególny gatunek, któremu trzeba wiele tłumaczyć. myślę, ze gdyby to było jego dziecko inaczej by zareagował. ja tłumacze mojemu do tej pory, że chodze na dyskoteki z koelżankami dlatego, że BARDZO (ale tak naprawdę barrrdzo) lubię tańczyć, a nie po to żeby podrywać facetów - jak grochem o ścianę. kłotnia zawsze jest nieunikniona

| 
|     |   | 
|  2005-09-07, 21:28 | #13 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 
				 | 

Jestem mamą i pamiętam, że po urodzeniu synka chciałam naprawdę szybko stracić na wadze. Czułam faktycznie dużą presję  stosowałam bardzo rygorystyczną djetę, ale trochę przesadziłam bo przestałam praktycznie wszysko jeść, oprócz owoców warzyw, makaronu i kasz, słoneczniku i czasem gotownego mięsa, jogurtów odmawiałam sobie prawie wszyskiego  Schudłam szybko, ale równie szybko zaczęlam wyglądać jak patyk  Teraz jem w miarę normalnie  , no prawie wszysko   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2005-09-08, 00:12 | #14 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-02 
				 | 

Ja przed zajściem w ciążę ważyłam 64 kg, a killa miesięcy po porodze 54 kg i tak ważę do dzisiaj, a od porodu minęły 4 lata. W ciąży przytyłam 17 kg. Ćwiczyć zaczęłam dopiero po połogu. Córkę karmiłam piersią przez 6 miesięcy i szybko chudłam. Potem zaczęłąm się stopniowo odchudzać. Postanowiłam sobie, że chcę ważyc tyle ile w liceum i dopięłam swego. Jestem zadowolona z mojej wagi i obecnie nie odchudzam się.

Edytowane przez WioletaM Czas edycji: 2005-09-08 o 17:20 | 
|     |   | 
|  2005-09-08, 01:23 | #15 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2004-07 Lokalizacja: Deutschland/Slovenija 
				 | 

Cytat: 
  Swoja droga, szczerze wspolczuje, zupelnie nie rozumiem takich niedojrzalych tekstow, jakie serwuje Ci Twoj luby. 
				__________________ Potłuczydło. | |
|     |   | 
|  2005-09-08, 01:26 | #16 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja:  CA, USA 
				 | 

Presja jest duza.. kreowana szczegolnie przez gwiazdy, ktore kilka tygodni po porodzie sa szczuplutkie. Jesli chodzi o facetow, to ja osobiscie uwazam, ze jezeli facet nie jest w stanie przyjac do wiadomosc, ze w czasie ciazy tyje sie i po porodzie te kilogramy moga utrzymac sie przez dluzszy okres, to dla mnie to oznacza, ze ten potencjalny facet nie dorosl jeszcze do tego zeby byc ojcem i juz. W tym czasie powinien myslec o dziecku i kobiecie ktora dala mu to dziecko a nie o jej kilogramach.

| 
|     |   | 
|  2005-09-08, 01:27 | #17 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2003-01 Lokalizacja:  CA, USA 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2005-09-08, 08:02 | #18 | 
				 | 

bronic go nie będę, bo zupelnie nie spodziewalam się tego po nim. svenja nie odbieraj tego jako atak na mężczyzn    | 
|     |   | 
|  2005-09-08, 09:12 | #19 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-01 
				 | 

Moja siostra zawsze była bardzo szczupła a w czasie ciązy urosło jej tylko to co powinno czyli brzuch, który zresztą był mały. Po urodzeniu maiła praktycznie podobne kształty co przed ciążą. Urodziła zdrowe, duże dziecko które teraz ma 5 lat  nie każda kobieta tyje w ciąży- jeśli się nie objada to nie przytyje 20 kilo. 
				__________________   | 
|     |   | 
|  2005-09-08, 09:32 | #20 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-09 
				 | 

Witam ja urodziłam dziecko przed ciążą ważyłam 48 kilo a po ciąży waże 50. Jak widać da się wszystkiego pozbyć ale trzeba chcieć  i oczywiście nie trzeba nie wiadomo czego stosować wystarczy się nie obrzerać Pozdrawiam wszystki mamy   | 
|     |   | 
|  2005-09-08, 11:26 | #21 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-08 Lokalizacja: Wlkp 
				 | 

myśle że to pasuje do tematu http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/!__octopus_front/article.php?category=4&ar ticle=1617 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.