![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Poszukiwania Współlokatorów ;)
Zakładam wątek, gdyż nie znalazłam podobnego... jeżeli się mylę to mnie poprawcie.
Jestem na etapie poszukiwania nowych Współlokatorek bądź Współlokatorów. Czyli znowu ta niepewność... nigdy nie wiadomo na kogo się trafi. Dlatego szukam pomocy wśród Wizażanek ![]() Być może któraś z Was jest w podobnej sytuacji, poszukuje stancji lub szuka współlokatorów. Swoją drogą super byłoby trafić na pokrewne "Wizażowe Osóbki" ![]() Ja poszukuję Torunianek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Poszukiwania Współlokatorów ;)
Hehe
![]() Co roku mamy ten sam problem- poszukujemy 1 osoby do wolnego pokoju. I co roku mamy jakiegoś lewusa.. obecnie- chłopaczka, który zapierał się nogami i rękami, że będzie sprzątał (nie tolerujemy syfu) a tu niespodzianka, okazało się, że to zwykły syfiarz ![]() ![]() Z doświadczenia- nie polecam pierwszorocznych chłopaków. ZAWSZE trafiali nam się tacy, za których wszystko w domciu robiła mamusia.. szkoda nerwów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Yasmine, u mnie podobnie. Wielcy syfiarze ![]() Wydaje mi się, że ciężko będzie kogoś znaleźć. Dysponuję pokojem dwuosobowym, a masa chętnych jest raczej na jedynki. Jak mi przyjdzie z pierwszakami mieszkać...eh, jakoś tego nie widzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A skąd wiesz, że wizażanki będą fajnymi osobami?
![]() ![]() Lepiej określ dokładniej czy poszukujesz dziewczyny/chłopaka, czy studentów czy bardziej Ci odpowiadają osoby pracujące, palące/niepalące, imprezujące/nieimprezujące itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W tym roku biorę sprawy w swoje ręce ![]() Do wynajęcia jest pokój dwuosobowy. Szukam dwóch dziewczyn lub dwóch chłopaków. Jest mi wszystko jedno, czy będą to studenci , czy też osoby pracujące. Ale chciałabym uniknąć mieszkania z ludźmi z pierwszego roku studiów... Niepalące. Takie, które nie urządzają imprez z tygodnia na tydzień. Ale też bez przesady. Jesteśmy ludźmi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To raczej kwestia tego, że ci ludzi są z reguły jakby.. upośledzeni społecznie. Wychodzą z domu, od mamy i nic nie potrafią zrobić. Ja musiałam napisać kartkę z instrukcją krok po kroku co i czym, po kolei się sprząta.. a i tak ludzie mają straszne problemy.. bo ich w domu nie nauczono żadnej dyscypliny. W tym- zasad życia z innymi. I masz rację, strasznie ciężko znaleźć kogoś, kto będzie fair koleżeńsko zarówno w stosunku do nas- współlokatorów, jak i na płaszczyźnie prac domowych. Niemniej, życzę powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja szukam pokoju 1 os. od lipca ale w Warszawie ;P
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
broń boże, ja wzięłam parę i już mam dość, liczę dni do wyprowadzki, non stop kłótnie, awantury do 5 nad ranem, syf, bród i nic więcej.
A na początku też się deklarowali,że sprzątają po sobie. ;/ ech.. na różnych ludzi można trafić i tak na początku to trudno ocenić, bo nikogo się nie prześwietli jaki jest, potem z czasem wychodzą różne rzeczy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja się dopiszę, bo choć teraz nie szukam pokoju to w lutym po powrocie z Erasmusa będę prawdopodobnie szukać na pół roku pokoju, a nóż widelec ktoś odkopie wątek i namiar znajdzie
![]() Pierwszorocznych nie polecam z prostej przyczyny- oni często rezygnują po miesiącu ze studiów i szukać trzeba kogoś nowego. Co do niesprzątających współlokatorów znam ten ból z poprzedniego mieszkania....koszmar. Gdybym ja nie sprzątała to by tam wszystko leżało spleśniałe. A fuj:/
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poszukiwania więc trwają ![]() ![]() Jak wyglądają Wasze rozmowy z przyszłymi współlokatorami? Ja chyba już na wstępie będę zaznaczać, że syfu nie toleruje i z takimi ludźmi mieszkać nie chcę. Ale czy to coś da... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najgorsze jest to, że na początku wydawała się bardzo porządną osobą. Zaczęła wzbudzać podejrzenia, gdy po wyjściu z toalety nie myła rąk. A potem się zaczęło.... Fuj! Mieszkania z parą także nie polecam. Kłótnie kłótniami, ale jak co dzień czy dwa słychać wieczorami ochy achy, plask plask plask, łub łub łub, to jest to chyba gorsze ![]() ![]() Polecam pytać (jeśli osoba nie jest pierwszoroczniakiem) dlaczego wyprowadziła się z poprzedniego mieszkania. To może dużo wyjaśnić ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A jak będzie wywracał/a nerwowo oczami, powie: yyyyyyyy,no bo tego... i spali buraka to nawet nie ma o czym gadać. Next ![]()
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-06-20 o 11:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Tak sobie myślę, że w sumie wątek dla mnie
![]() Aktualnie sesja trwa i nie zbyt mam czas szukać, ale chciałabym znaleźć coś nowego w sensie miejsce w pokoju ![]() Jakby któraś z Was coś słyszała to proszę o PW ![]()
Edytowane przez wszełka Czas edycji: 2011-06-20 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
trochę OT, ale muszę to napisać-moja mama mojemu bratu to nawet chleb smarowała masłem, jak go wyprawiała na studia, żeby już sam nie musiał wykonywać tak strasznej czynności w obcym mieście
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja poszukuję współlokatorki do pokoju. Wprawdzie pokój dwuosobowy razem, ale nikogo innego w mieszkaniu nie ma, młodziutka właścicielka przyjeżdża raz na 1,5 miesiąca i generalnie jest bardzo spoko, nigdy nie robiła żadnych problemów.
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś zaczynam wakacje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
W końcu trafiłam na odpowiedni wątek !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ooo,nie widziałam,że jest taki wątek, ja też z Torunia i też czegoś szukam, preferowana jedynka,chociaż jeśli cena nie miażdży to mogę nawet za dwójkę płacić
![]() Myślałam,że tylko ja mam taki problem z niesprzątającymi współlokatorami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
LyraPotter, sylwusia9135, a mi dziś się współlokator ten wyprowadził
![]() ![]() To taka typowa jedyneczka. Mieszkanie nie studenckie, a ludzi pracujących, co w domu wypoczywają i wymieniają się głupotami z życia codziennego, jak jeszcze mają siłę. O sprzątaniu nie wspomnę już ![]() ![]() Jeżeli któraś z Was chciałaby coś więcej wiedzieć, zapraszam na priv, bo reklamować się tutaj to głupio jakoś.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja szukam czegoś w Warszawie od sierpnia/września.
![]() ![]()
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2011-06-22 o 00:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
U mnie zwalnia się pokój dwuosobowy - w toruniu na Mokrym (koło Bumaru), cena ok. 350 zł od osoby.Pokój wolny od 1 lipca. Pisać na PW jak coś.
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jakby ktoś w Krakowie szukał za***istej współlokatorki to OTO JESTEM
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Podbijam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No chyba że ktoś chciałby wprowadzić się do mnie - dwupokojowe mieszkanie w nowym budownictwie na 4 z 4 pięter; prysznic, pralka, lodówka; ogólnie dość wysoki standard i bezproblemowi właściciele ![]() Edytowane przez LyraPotter Czas edycji: 2011-07-06 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja poszukuje pokoju i współlokatorki. Po licencjacie obronionym w Białymstoku przyjade na mgr do Torunia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lyra Potter, piszesz, że masz dwupokojowe mieszkanie i że jak co kogoś szukasz tak? a na jakiej ulicy? może byłabym zainteresowana jesli piszesz ze standard też niezły ![]() ![]() ![]() albo Ty Enchante, ja się zgłaszam jak co, bo też chciałabym jakaś pokrewna wizażową osóbkę ;P ![]() Odezwijcie się dziewczyny, albo chociaz któras z was czy nadal szukacie bo jak co ja jestem chętna ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Sieeeemka !
![]() Razem z koleżanką poszukujemy jakiejś fajnej pary, która zamieszkałaby z nami, tzn ze mną i z nią. Mamy na oku fajne mieszkanie. Chcemy żeby wyszło jak najtaniej.. Albo dwie osoby, które chciałyby dzielić pokój.. Studiujemy w Toruniu! Ktoś chętny?? ![]() ![]()
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Potrzebuję współlokatorki do pokoju 1 osobowego w Toruniu. Znajdzie się jakaś Wizażanka chętna?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
To ja się zabawię w archeologa i odkopię wątek, żeby nie zakładać nowego.
![]() Też mam nieciekawe doświadczenia ze współlokatorkami, które w 2 godziny po sprzątnięciu przeze mnie mieszkania - potrafiły unicestwić moje wysiłki i doprowadzić je do stanu wyjściowego ![]() Na szczęście czeka mnie zmiana - obecna lokatorka (prywatnie - kuzynka) wynosi się do akademika i zwalnia pokój. Stąd moje ogłoszenie do wizazanek z Poznania: jedynka przejściowa. W mieszkaniu na 2 osoby (2 jestem JA ![]() Edytowane przez Ki@ Czas edycji: 2012-05-21 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Szukam pokoju jednoosobowego do wynajęcia w Toruniu, więcej tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=634635
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.