|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Na rok przed :)
Hej! Za rok ślub i zastanawiam się co warto robić już teraz, żeby lepiej wyglądać. Pomijam jakieś odchudzania, cwiczenia itp. Bardziej chodzi mi o rzeczy typu jakies zabiegi u kosmetyczki, stosowanie suplementow, leczenie niedoskonalosci no i wszystko co Wam w sumie jeszcze przychodzi do glowy? Kiedy najlepiej zaczac np. wybielac zeby, zaczac uzywac ReVitalasha lub innej brei, zeby sie zagescily rzesy? Jestem ciekawa, jak Wy to robilyscie i kiedy? Pozdrawiam!
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Komplikatorka
|
Dot.: Na rok przed :)
Ja nie miałam czegoś takiego jak "rok przed" - ślub załatwialiśmy 5 mc przed
![]() Ale na pewno bym zajęła się odżywieniem/zapuszczeniem włosów i jakimś fajnym pakietem u kosmetyczki.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czywi warto byłoby wybrać się do kosmetyczki/dermatologa, żeby ewentualnie pozbyć się jakichś przebarwień, syfków itp.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
radze zrobic probny makijaż - jesli dostaniesz podraznienia bedziesz miala czas wyleczyc i zmienic makijazystkę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja założylam aparat na zęby (wcześniej go juz miałam, dlatego teraz mam tylko "korektę"). Zaraz będę zdejmować i jestem bardzo zadowolona że jednak się zdecydowalam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja scielam wlosy
![]() dla osob z grzywką, ktora jak na scinaja raz prosto raz na skos itp to moment zeby pamietac, że jakąś grzywke na slubie trzeba miec/lub nie i albo zapuszczać albo kilka razy sciac i zobaczyc jaka dlugosc jest najlepsza do ewentualnej fryzury slubnej ![]() zaczelam w tamte wakacje i dopiero teraz mi sie udalo sciac ją tak jakbym chciala na slubie ![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od wakacji tez nie farbuję włosów, przycinam je regularnie chce zejść z koloru do naturalnego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jeśli masz problemy z cerą, naczynka, przebarwienia warto się tym zająć jak najwcześniej. Wszelkie bardziej inwazyjne zabiegi, lasery itp. najlepiej zacząć jesienią.
Wybielanie zębów sama zacznę jakieś 2mies. przed ślubem. Będę to robić żelami Opalescence (nakładki robiłam u protetyka przez allegro i kosztowało mnie to tylko 150zł, a nie 600 jak u stomatologa). Revitalash proponuję zacząć stosować 2mies. przed ślubem, choć ja osobiście nie polecam rzęs po Revitalashu na ślub. Nie uzyskasz takiego efektu jak przy rzęsach przedłużanych metodą 1:1 lub Blink&Go czy HD. Jeśli naturalnie masz ładne rzęsy, to po tej odżywce będzie ciężko je ogarnąć do makijażu, żeby ładnie wyglądały. Jeśli Twoje rzęsy są krótkie, delikatne, to warto go stosować przed ślubem, ale krócej lub rzadziej, żeby się wzmocniły i przed ślubem je przedłużyć. Jeśli chciałabyś ładny manicure, to też pomyśl o metodzie. Jeśli żele, to nie ma problemu, możesz je zrobić kilka dni przed. Zdążysz się przyzwyczaić i możesz mieć wyjściowe swoje króciutkie, a i tak można je ładnie przedłużyć. Jeśli jednak wolałabyś np. manicure hybrydowy, to warto o tym pomyśleć jakieś 2-3 mies. przed, żeby Twoja naturalna płytka urosła oraz dla sprawdzenia czy u Ciebie hybryda się trzyma, b niestety są paznokcie które nie lubią się z hybrydami..
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.