|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jak przyspieszyć zmywanie się z włosów kremu koloryzującego?
Witam. W niedzielę zafarbowałam sobie włosy Loreal Casting Creme Gloss w kolorze ciemna czekolada. Jestem bardzo niezadowolona z tego koloru włosów ponieważ okazał się bardzo ciemny wręcz czarny, w dodatku z czerwono-bordowo-rudymi odcieniami, szczególnie na czubku głowy. Nikomu nie polecam.
Farbę trzymałam na włosach równe 20min. czyli tyle ile teoretycznie powinnam. Mój naturalny odcień włosów to brąz. Producent obiecuje że farba zmyje się po 28 myciach. Czytałam na róznych forach że niektórym osobom utrzymuje się bardzo długo a niektórym bardzo krótko. Od wczoraj włosy myje 2 razy dziennie ( w sumie już 4 ) ale niestety kolor jest taki sam jak na początku. Czytałam że szampon przeciw-łupieżowy jest dobrym sposobem (jeszcze nie próbowałam) na pozbycie się niechcianego koloru lecz szukam więcej przydatnych a nie szkodliwych sposobów. Najbardziej się obawiam że nie będe mogła się tego pozbyć. Proszę o rady. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak przyspieszyć zmywanie się z włosów kremu koloryzującego?
Szampon przeciw łupieżowy to dobry pomysł, możesz też spróbować zrobić maseczkę z dodatkiem sody oczyszczonej, tylko później zrób płukankę zakwaszającą włosy, żeby domknąć łuski.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jeśli się nie mylę to maski z keratyną również ładnie wypłukują kolor.
#4 |
Zadomowienie
|
Dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Zapraszam tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=402740&page=12
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.