|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pamiętajmy o bezdomniakach :)
Myślę, że nie trzeba tutaj wiele pisać
![]() 526793_10153058148950475_1046791236_n.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bang Bang Bang
|
Dot.: Pamiętajmy o bezdomniakach :)
Jak najbardziej popieram - my miseczkę z wodą wystawiliśmy już w maju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
u nas w bloku sie przyplatal kotek.
Tez ma miseczke kolo klatki i codziennie cos tam daje do jedzenia. Ale wode to dolewam co chwile. Kiedys widzialam pania, co miala pieska na smyczy. Zatrzymala sie, wyciagnela miseczke z torebki i wode. Piesek sie napil, przyszedl inny, jakis przybleda. Tez mu dala, psiaczek byl tak bardzo spragniony, ze pil i pil. Bardzo mi zal tych zwierzatek i tez ich "dopijam" jak tylko mam mozliwosc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
![]() ![]() Niestety wystarczyło kilka dni i koty już się boją. Podbiegały jak im się coś wystawiało, a teraz obserwują z daleka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
No cóż, koty sikają wszędzie, znaczą teren i często po prostu w kociej okolicy śmierdzi.
Wiem też że niektórzy się kotów zwyczajnie boją. Żeby nie było: mieszkam w dzielnicy opanowanej przez koty, w budynku rządzonym przez koty i sama mam kota ^^ Są uciążliwe. Często trzeba myć drzwi, bo mimo że są kastrowane to i tak znaczą. U mnie miseczki są cały rok, w kilku miejscach, zarówno z jedzeniem jak i wodą. Jeże też się na kociej karmie pasą ![]() Dodam jeszcze: jeśli macie wybrednego kota/psa, który nie wszystko zje to wystawcie na dwór to co mu nie pasuje zamiast wyrzucać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ech, fajnie jak ludzie dokarmiają zwierzaki, ale gdy robią to z głową.
U mnie na osiedlu w jednym miejscu stoi buda (taka jak dla małego psa) i miski z jedzeniem i wodą. I okej, jak jestem z psami, a wiem, że widząc miskę z żarciem/wodą ciężko będzie się im oprzeć, to tamtędy po prostu nie chodzę. Niektórzy mają karknik dla ptaków na balkonie albo pod oknem na trawkinu, taki stojący. Ale niektórzy w imię dokarmiania zwierzątek po prostu śmiecą jedzeniem gdzie popadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bang Bang Bang
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Czasem kusi mnie wydrukowanie kilku kartek i naklejenie ich w paru miejscach, żeby uprzejmie poprosić o zaprzestanie rozrzucania śmieci dookoła osiedla ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pies niestety nie wychowałam go dobrze :P i rzuca się na te śmieci. I tak naprawdę to ja nie wiem co on tam zjadł tak szybko to połyka. Kilkakrotnie zwracałam uwagę tym paniom aby rzucały to może za blok a nie pod klatką gdzie po prostu wychodzę i już tego pełno. No i nic. Teraz akurat jest mniej kotów, jeden zabierany na noce do domu więc raczej tam karmiony. Ale one i tak to robią :/ Ale jak mój pies obleje ich kwiatka co se posadziły na publicznym trawniku to pretensje :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja już czasem jak się wkurzę, to po prostu wywalam te ich smakołyki do śmietnika albo za płot.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:53.