|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kara za spóźnienie z przeniesieniem?
Witam. Dostałam się w połowie lipca na położnictwo na ŚUM do Katowic. Zawiozłam wszystkie potrzebne dokumenty, dokonałam wpisu na rok.
Wczoraj dowiedziałam się, że zostałam przyjęta na Uniwersytet Rzeszowski również na położnictwo(a tam w pierwszej kolejności chciałam iść). Dzisiaj zawiozłam tam dokumenty, bo takowe miałam (odpis świadectwa dojrzałości itd.).Jutro jadę zawieźć rezygnację do Katowic i wybrać tam dokumenty. Moje pytanie jest następujące: Nie zostanie nałożona na mnie kara na ten jeden dzień różnicy. Że jestem dzisiaj wpisana na dwa uniwersytety, a jutro dopiero pojadę zrezygnować? Nie wykreślą mnie z listy studentów na uniwerku w Rzeszowie? Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam ciepło.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kara za spóźnienie z przeniesieniem?
A za co kara? Zazwyczaj możesz swobodnie przenosić dokumenty z jednej uczelni na drugą, nawet do września... Piszesz, że dokonałaś wpisu na rok, chodzi o zapłacenia za studia czy podpisanie umowy?
I ta kara ma być za to, że przez chwilę jesteś na dwóch uczelniach? Bo jeśli tak myślę, że nie będzie z tym żadnego problemu. Po prostu nikt nie będzie o tym wiedział. Między uczelniami nie ma dobrego przepływu informacji, nie ma w sumie żadnego. Ale ja ostatni raz brałam udział w rekrutacji rok temu, więc może coś się od tego czasu zmieniło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Nie ma żadnego centralnego systemu monitorującego na ile uniwersytetów uczęszczasz. Żadnej kary się nie bój, możesz nawet nie odbierać tych dokumentów, najpóźniej po sesji Ci je odeślą
![]() Gratuluję dostania się na wymarzoną uczelnię ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Na spokojnie, nikt na tych uczelniach nie wie, że jesteś zarejestrowana w więcej niż jednym miejscu. I tak jesteś w porządku, są osoby, którym nie chce się jechać wyciągnąć papierów i są studentami widmo - niestety, dotyczy to także tych bardzo obleganych kierunków typu farmacja, stomatologia, lekarski. Moim zdaniem za coś takiego, za niewyciągnięcie dokumentów i często zabraniem roku życia jakiejś osobie (która by się dostała a tak to idzie na inny kierunek albo siedzi rok w domu by poprawić maturę) - powinny być wysokie kary finansowe i właśnie dlatego powinien być taki centralny system.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.