Przesz³o¶æ seksualna partnera - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-07-24, 11:29   #1
ZupelnyBrakPomysluNaNick
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 18

Przesz³o¶æ seksualna partnera

Temat pewnie stary jak ¶wiat.
Jestem z moim partnerem od ponad roku, rok ze sob± mieszkamy. On jest po 30, ja jestem niewiele m³odsza. Przede mn±, po kilkuletnim zwi±zku chcia³ "skorzystaæ z ¿ycia" i przez ponad rok umawia³ siê na niezobowi±zuj±cy seks z ró¿nymi laskami. Mia³ wiele kochanek, jedna by³a nawet blisk± przyjació³k± z któr± mieszka³.
Kiedy siê pojawi³am w jego ¿yciu zerwa³ wszystkie kontakty z tymi kobietami, zmieni³ miejsce zamieszkania, numer telefonu.
W ogóle nie daje mi powodów do zazdro¶ci, nie ma przede mn± tajemnic. Poza prac± spêdzamy ze sob± ca³y czas. Nie k³ócimy siê. Wiem, ¿e mnie kocha i zrobi³by dla mnie wszystko, jak i ja dla niego, ale ca³y czas gnêbi mnie my¶l i ¶wiadomo¶æ o jego przesz³o¶ci. Sama by³am wcze¶niej w 8 letnim zwi±zku i by³ to mój jedyny partner seksualny. Nie wiem, mo¿e ta my¶l mnie tak gnêbi, bo nie uznajê czego¶ takiego jak seks bez zobowi±zañ. Ja muszê kogo¶ kochaæ aby mu siê w pe³ni oddaæ. Czasem czujê siê gorsza, w my¶lach porównujê siê do jego kochanek, moje poczucie w³asnej warto¶ci na tym ucierpia³o. Wmawiam sobie ¿e z innymi by³o mu lepiej a ze mn± nie jest do koñca szczê¶liwy.
Kiedy go pytam o przesz³o¶æ, odpowiada mi nie¶wiadomie, nie wiedz±c ¿e mnie to bardziej niszczy, ale taka kobieca natura, ¿e lepiej czego¶ nie wiedzieæ a jednak pytaj±.
Staram siê o tym nie my¶leæ, nie wyobra¿aæ, ale jak ju¿ jest lepiej to przychodzi taki bodziec, ¿e akurat co¶ mi siê przypomni i ³apiê ju¿ do³a.
Proszê pomó¿cie jak sobie raz na zawsze wybiæ z g³owy te chore my¶li.
Wiem ¿e za chwilkê znajd± siê osoby które mnie zlinczuj±, zwyzywaj± od idiotek, ale nie o to chodzi. Na pewno na tym forum s± kobiety, które mia³y podobn± sytuacjê i wiedz± jak sobie z ni± poradziæ.
ZupelnyBrakPomysluNaNick jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 11:39   #2
ferryboat
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 378
Odp: Dot.: Przesz³o¶æ seksualna partnera

Cytat:
Napisane przez ZupelnyBrakPomysluNaNick Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem z moim partnerem od ponad roku, rok ze sob± mieszkamy. On jest po 30, ja jestem niewiele m³odsza. Przede mn±, po kilkuletnim zwi±zku chcia³ "skorzystaæ z ¿ycia" i przez ponad rok umawia³ siê na niezobowi±zuj±cy seks z ró¿nymi laskami. Mia³ wiele kochanek, jedna by³a nawet blisk± przyjació³k± z któr± mieszka³.
Kiedy siê pojawi³am w jego ¿yciu zerwa³ wszystkie kontakty z tymi kobietami, zmieni³ miejsce zamieszkania, numer telefonu.
W ogóle nie daje mi powodów do zazdro¶ci, nie ma przede mn± tajemnic. Poza prac± spêdzamy ze sob± ca³y czas. Nie k³ócimy siê. Wiem, ¿e mnie kocha i zrobi³by dla mnie wszystko, jak i ja dla niego, ale ca³y czas gnêbi mnie my¶l i ¶wiadomo¶æ o jego przesz³o¶ci. Sama by³am wcze¶niej w 8 letnim zwi±zku i by³ to mój jedyny partner seksualny. Nie wiem, mo¿e ta my¶l mnie tak gnêbi, bo nie uznajê czego¶ takiego jak seks bez zobowi±zañ. Ja muszê kogo¶ kochaæ aby mu siê w pe³ni oddaæ. Czasem czujê siê gorsza, w my¶lach porównujê siê do jego kochanek, moje poczucie w³asnej warto¶ci na tym ucierpia³o. Wmawiam sobie ¿e z innymi by³o mu lepiej a ze mn± nie jest do koñca szczê¶liwy.
Kiedy go pytam o przesz³o¶æ, odpowiada mi nie¶wiadomie, nie wiedz±c ¿e mnie to bardziej niszczy, ale taka kobieca natura, ¿e lepiej czego¶ nie wiedzieæ a jednak pytaj±.
Staram siê o tym nie my¶leæ, nie wyobra¿aæ, ale jak ju¿ jest lepiej to przychodzi taki bodziec, ¿e akurat co¶ mi siê przypomni i ³apiê ju¿ do³a.
Wiem ¿e za chwilkê znajd± siê osoby które mnie zlinczuj±, zwyzywaj± od idiotek, ale nie o to chodzi. Na pewno na tym forum s± kobiety, które mia³y podobn± sytuacjê i wiedz± jak sobie z ni± poradziæ.
Problem tkwi w poczuciu twojej warto¶ci. Facet by³ szczery, powiedzia³ ci o wszystkim, przesz³o¶æ to przesz³o¶æ. Lepiej ¿eby ciê ok³ama³, ¿e tak naprawdê by³ w jednym lub dwóch powa¿nych zwi±zkach? Nie wiem co ci doradziæ, bo baga¿ partnera albo siê akceptuje albo nie.
Stary 2013-07-24, 11:52   #3
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500
Dot.: Przesz³o¶æ seksualna partnera

To przesz³o¶æ, najwa¿niejsze, ¿e teraz jest wierny i dba o ciebie
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 12:02   #4
klempaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 377

Ja jestem w bardzo podobnej sytuacji - a raczej przesz³o¶æ T¯ta by³a podobna do tej, któr± opisujesz, a ja praktycznie nie mia³am ¿adnych do¶wiadczeñ seksualnych przed zwi±zkiem z T¯tem.

Tylko mi nigdy nie przysz³o do g³owy takie podej¶cie jak Twoje. Akceptujê T¯ta takiego jaki jest, przesz³o¶æ to przesz³osæ, zamkniêty rozdzia³, gdyby nie ona nie by³by taki wspania³y, jaki jest teraz. Nasze do¶wiadczenia (kazde) nas kszta³tuj±.
Zastanów siê, czy mo¿esz to zaakceptowaæ i przestaæ siê zadrêczaæ. Jesli nie mo¿esz - ja bym na Twoim miejscu odesz³a.

¦led¼ te¿ pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 12:05   #5
201607040946
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 20 500

Ja akurat problemu nie widzê. Kiedy¶, gdy to mê¿czyzna mia³ bujniejsz± przesz³o¶æ ni¿ ja, us³ysza³am, ¿e to on obawia siê, ¿e "mnie siê zechce czegos nowego i odejdê" O_o
201607040946 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 12:10   #6
roger1990
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 70

Masz zachwiane poczucie w³asnej warto¶ci przez jego czynny... Tak Twój facet powinien Ciê ok³amaæ je¶li my¶la³ o powa¿nym zwi±zku. Przesz³o¶æ jest straszna nie dla osoby posiadaj±cej jej tylko dla najbli¿szych. Za³o¿ê siê ¿e ju¿ go kontrolujesz i ci±gle siê zastanawia co robi poza domem.
To bêdzie narastaæ Ty bêdziesz mia³a ci±g³e wybuchy zazdro¶ci nie bêdziesz potrafi³a byæ dla niego partnerk±. A on to bêdzie widzia³ i albo sam odejdzie albo znajdzie sobie kogo¶ kto nie patrzy mu ci±gle na rêce. Moim zdaniem prawda rozwala wam zwi±zek. Powinni¶cie rozstaæ siê w przyja¼ni zanim dojdzie do wspólnej nienawi¶ci
roger1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 12:13   #7
confused women
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 061

Cytat:
Napisane przez klempaa Poka¿ wiadomo¶æ

Zastanów siê, czy mo¿esz to zaakceptowaæ i przestaæ siê zadrêczaæ. Jesli nie mo¿esz - ja bym na Twoim miejscu odesz³a.
Otó¿ to.

Sama piszesz, ¿e facet podj±³ wszystkie mo¿liwe kroki, ¿eby odci±æ siê od bujnej przesz³o¶ci. Teraz to ju¿ tylko kwestia tego, czy ud¼wigniesz to, i podejdziesz do jego przesz³o¶ci jako do faktu, który owszem, mia³ miejsce, ale teraz liczy siê tu i teraz. Je¶li wci±¿ bêdziesz rozpamiêtywaæ, to ja nie wró¿ê dobrze waszej relacji.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 12:19   #8
ZupelnyBrakPomysluNaNick
Przyczajenie

Ja staram siê j± zaakceptowaæ, ale po prostu sama bym czego¶ takiego nie zrobi³a i dlatego jest to dla mnie takie trudne.
Kocham go bardzo, planujemy wspólne ¿ycie ale te my¶li wci±¿ mnie niszcz±.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Roger, nie kontrolujê go, ani razu nie przysz³o mi do g³owy ¿eby sprawdzaæ jego skrzynkê czy telefon. Je¶li gdzie¶ wychodzimy, zazwyczaj razem, mówi ¿e nie ma potrzeby spotykania siê z kolegami ale ani razu mu tego nie zabroni³a, wrêcz przeciwnie sama go nie raz wyganiam, ¿eby spêdzi³ trochê czasu w mêskim towarzystwie.
A zachwiane poczucie w³asnej warto¶ci nie jest spowodowane jego przesz³o¶ci±, choæ nie ukrywam jest to jeden z czynników.
Stary 2013-07-24, 12:27   #9
ferryboat
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 378
Odp: Dot.: Przesz³o¶æ seksualna partnera

Cytat:
Ja staram siê j± zaakceptowaæ, ale po prostu sama bym czego¶ takiego nie zrobi³a i dlatego jest to dla mnie takie trudne.
Kocham go bardzo, planujemy wspólne ¿ycie ale te my¶li wci±¿ mnie niszcz±.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Roger, nie kontrolujê go, ani razu nie przysz³o mi do g³owy ¿eby sprawdzaæ jego skrzynkê czy telefon. Je¶li gdzie¶ wychodzimy, zazwyczaj razem, mówi ¿e nie ma potrzeby spotykania siê z kolegami ale ani razu mu tego nie zabroni³a, wrêcz przeciwnie sama go nie raz wyganiam, ¿eby spêdzi³ trochê czasu w mêskim towarzystwie.
A zachwiane poczucie w³asnej warto¶ci nie jest spowodowane jego przesz³o¶ci±, choæ nie ukrywam jest to jeden z czynników.
W takim wypadku poszukaj kogo¶, kto bêdzie pasowa³ ci temperamentem. Nie bêdziesz mog³a wiecznie udawaæ, ¿e problemu nie ma. Choæ szkoda, ¿e nie potrafisz oddzieliæ przesz³o¶ci od tera¼niejszo¶ci.
Stary 2013-07-24, 12:47   #10
Bulwa1980
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

To jest tragedia, bo nie wiem, czy mo¿liwe jest pozbycie siê tego z g³owy. Ja ju¿ od 2,5 roku zmagam siê z tym problemem, i za diab³a nie chce mnie opu¶ciæ ta ¶wiadomo¶æ... Mój partner jest starszy o 15 lat ode mnie i mia³ baaardzo bujn± przesz³o¶æ seksualn±. Ja - wrêcz odwrotnie. Mo¿e nic z³ego by siê nie dzia³o, gdybym nie pozna³a niektórych z tych kobiet. Czasem jest te¿ tak, ¿e np. laski kompletnie nie znam, ale wiem, ¿e uprawia³ z ni± seks. Wiêkszo¶æ oczywi¶cie wiem od niego, bo te¿ zadawa³am za du¿o pytañ. Zreszt± nadal je zadajê, a jak nie zadajê, to bardzo umiejêtnie ³±czê fakty. Nawet nie wiedzia³am, ¿e mózg sam tak potrafi zbieraæ informacje. Jedna z tych kobiet - spotyka³ siê z ni± prawie rok, to bardzo d³ugo, jak na niego - by³a wybitnie m¶ciwa (my ju¿ byli¶my razem a ona na ka¿dym kroku m¶ci³a siê za to, ¿e j± ¼le potraktowa³. Na mnie siê to odbija do tej pory). By³a te¿ dosyæ nieatrakcyjna, a na pytanie dlaczego siê z ni± zadawa³ odpar³, ¿e nie zna³ wtedy mnie a ona by³a pod rêk±. Gdyby wiedzia³, ¿e mnie pozna, to by siê za ni± nawet nie obejrza³. No i poznali siê w niedzielê a ju¿ w ¶rodê ze sob± spali... ¦wietnie. Dobrze wiedzieæ. Ano i jeszcze siê dowiedzia³am, ¿e "mia³a fajne cycki, ale nic poza tym. Zero mózgu. Taka tylko do bzykania".
Te¿ ju¿ siê parê razy zastanawia³am czy go nie zostawiæ. Mêczy mnie to. Z drugiej strony kocham go. On mnie te¿, zmieni³ siê bardzo jak jest ze mn±. Nasi znajomi, którzy znali go zanim ja go pozna³am, zgodnie i niezale¿nie od siebie to stwierdzaj±: On siê zmieni³. Traktuje mnie wyj±tkowo, jak swój najwiêkszy skarb, bo jestem dla niego wyj±tkowa. Reszta jest niewa¿na. Tylko co JA mam zrobiæ, skoro ci±gle po mojej g³owie chodz± jakie¶ g³upie my¶li? Nienawidzê jego przesz³o¶ci. Mam do niej obrzydzenie. Czasem bardzo cierpi± na tym nasze relacje, nie mówi±c ju¿ o sprawach "³ó¿kowych". Nie wiem czy jest na to sposób. Ju¿ od jakiego¶ czasu my¶lê o pój¶ciu do psychologa. Szkoda mi naszej relacji, nie chcia³abym, ¿eby zepsu³a j± przesz³o¶æ.
Bulwa1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 12:53   #11
VVROCLOV
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

masz podobn± sytuacjê co ja kilka lat temu. z M. sie rozsta³am w³a¶nie z tego powodu. próbowa³am, ale nie mog³am znie¶æ my¶li, ¿e on zateskni za takim ¿yciem......
VVROCLOV jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 13:03   #12
ZupelnyBrakPomysluNaNick
Przyczajenie

Ja te¿ wypytywa³am i o wszystkim mi mówi³, jedynie jak zapyta³am o liczbê partnerek odpowiedzia³ NIE BY£O ICH A¯ TAK DU¯O, ale nie wiem ile to jest du¿o dla faceta. Najgorsze jest to ¿e to ja sama stwarzam ten problem, bo w naszym zwi±zku uk³ada siê idealnie, dogadujemy siê, nie k³ócimy. Wiem, ¿e ponad 30 letni facet nie bêdzie prawiczkiem bez do¶wiadczenia seksualnego, ale jednak seks bez zobowi±zañ trudno mi zaakceptowaæ, szczególnie t± dziewczynê co z nim mieszka³a. Dowiedzia³am siê o tym dopiero po roku, tylko ze wzglêdu na to, ¿e wcze¶niej gdy siê poznawali¶my mog³oby to zawa¿yæ na moim stosunku do niego i powiedzia³ mi o tym dopiero jak nie mia³o to ¿adnego znaczenia dla mnie (przynajmniej on tak my¶la³). Najbardziej boli my¶l ¿e ta laska zdradza³a swojego wieloletniego partnera, tak dla zabawy, a mój facet z tego korzysta³. Opowiedzia³ mi o wszystkim bo to go wewnêtrznie nêka³o, a teraz twierdzi ¿e mu siê l¿ej zrobi³o jak mi to wyzna³. Tyle ¿e teraz to ja d¼wigam ten ciê¿ar.
Stary 2013-07-24, 13:07   #13
201605161006
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 8 575

Moim zdaniem takie osoby z lekkim podej¶ciem do seksu maj± o wiele wiêksze predyspozycje do zdradzania, ale to te¿ nie jest regu³a. Je¶li on nie daje Ci zadnych powodow to nie zadrêczaj sie, natomiast jesli ktos z taka przeszloscia dalby choc jeden powod do zmartwien to nalezy od razu go rzucic. A co do zadrêczania Ciê przesz³osci±, po cze¶ci rozumiem, ale wg mnie zdrowe podej¶cie jest takie: oceniam kogo¶ po tym jaki jest odk±d go znam/regularnie siê z nim zadajê, a nie po tym jaki by³ zanim go pozna³am, czy kiedy mialam z nim jakis szcz±tkowy kontakt.

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Ja te¿ wypytywa³am i o wszystkim mi mówi³, jedynie jak zapyta³am o liczbê partnerek odpowiedzia³ NIE BY£O ICH A¯ TAK DU¯O, ale nie wiem ile to jest du¿o dla faceta. Najgorsze jest to ¿e to ja sama stwarzam ten problem, bo w naszym zwi±zku uk³ada siê idealnie, dogadujemy siê, nie k³ócimy. Wiem, ¿e ponad 30 letni facet nie bêdzie prawiczkiem bez do¶wiadczenia seksualnego, ale jednak seks bez zobowi±zañ trudno mi zaakceptowaæ, szczególnie t± dziewczynê co z nim mieszka³a. Dowiedzia³am siê o tym dopiero po roku, tylko ze wzglêdu na to, ¿e wcze¶niej gdy siê poznawali¶my mog³oby to zawa¿yæ na moim stosunku do niego i powiedzia³ mi o tym dopiero jak nie mia³o to ¿adnego znaczenia dla mnie (przynajmniej on tak my¶la³). Najbardziej boli my¶l ¿e ta laska zdradza³a swojego wieloletniego partnera, tak dla zabawy, a mój facet z tego korzysta³. Opowiedzia³ mi o wszystkim bo to go wewnêtrznie nêka³o, a teraz twierdzi ¿e mu siê l¿ej zrobi³o jak mi to wyzna³. Tyle ¿e teraz to ja d¼wigam ten ciê¿ar.
Po tym co tutaj doczyta³am, to jednak mam trochê ostrzejsze zdanie na ten temat, niz przed chwil± napisa³am. Mieszka³ z kolezanka i umawial sie z nia na seks bez zobowiazan, do tego wiedz±c, ze ona ma partnera - to jest facet bez zasad. Teraz juz nie dziwie sie ze sie az tak zadrêczasz. Nie wiadomo, czy jego zasady sie zmieni³y i wydoro¶la³, czy po prostu nie mia³ okazji do takich g³upot. B±d¼ ostro¿na, takim osobom (które zdradzaj± lub ¶wiadomie przyczyniaj± siê do zdrady) nie mo¿na ufaæ.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2013-07-24 o 13:08
201605161006 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:20   #14
ZupelnyBrakPomysluNaNick
Przyczajenie

Takasobie, chodzi w³a¶nie o to ¿e przez ten czas on mia³ typowo mêskie podej¶cie, bzykn±æ bez zobowi±zañ i koniec. Z tego co on mi opowiada³ (a nie mam powodów ¿eby mu nie wierzyæ) przez pewien czas nie mia³ kontaktu z t± lask± i nagle ona sobie o nim przypomnia³a i wskoczy³a mu do ³ó¿ka, a on jak to wolny facet skorzysta³, bo w koñcu bez zobowi±zañ. Gdy ja siê pojawi³am pourywa³ kontakty ze wszystkimi, dos³ownie wszystkimi. Nie ma tajemnic przede mn±. Kiedy jaka¶ by³a kochanka nagle sobie o nim przypomnia³a, olewa³ smsy, ale pokazywa³ mi je, ¿ebym o tym wiedzia³a.
Je¶li chodzi o niego, sam nigdy nie zdradzi³, nawet swojej wcze¶niejszej partnerki, mimo ¿e im siê nie uk³ada³o. Wiêc mam 10000% pewno¶æ ¿e mnie te¿ nie zdradzi, bo widzê jakie s± nasze relacje.. Nie obawiam siê tego. Nawet jego podej¶cie do ¿ycia siê zmieni³o przy mnie, znajomi mówi± ¿e siê zmieni³, rodzina. Jego rodzice mnie traktuj± jak córkê, rodzeñstwo jak siostrê.
No jest idealnie, tylko te my¶li.
Stary 2013-07-24, 13:26   #15
HenryHenry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 88

Cytat:
Napisane przez kaguya Poka¿ wiadomo¶æ
To przesz³o¶æ, najwa¿niejsze, ¿e teraz jest wierny i dba o ciebie
Owszem przesz³o¶æ to przesz³o¶æ ale nie mo¿na do niej bezkrytycznie podchodziæ, powiedzmy spotka³ bym "by³± prostytutkê" i powiedzia³, co by³o to by³o a teraz my¶lmy o przysz³o¶æ. U mnie raczej to nie by³o by mo¿liwe. Fakt mo¿emy to zaakceptowaæ lub nie (w tym przypadku lepiej siê rozstaæ). Widocznie umys³ ludzki ma pod¶wiadomo¶æ, która zapewne co pewien czas bêdzie siê uaktywniaæ i mówiæ ten osobnik ma lekkie podej¶cie do seksu, co równa siê du¿emu prawdopodobieñstwu zdrady lub porzucenia w przysz³o¶ci bo np. bêdzie szuka³ wra¿eñ. Takiemu partnerowi/partnerce du¿o trudnej zaufaæ (co jest podstaw± zwi±zku). No ale jak to w ¿yciu niektórzy siê zmieniaj±. (choæ twierdzê, ¿e na lepsze to zmienia siê co dziesi±ty) Po drugie ¿ycie nie mo¿e byæ za proste zanudzili by¶my siê na ¶mieræ

Ps. a po drugie facet, o którym mowa w w±tku niezbyt empatyczny i rozgarniêty, powinien powiedzieæ dwa s³owa, ze mia³ parê partnerek i tyle, kategorycznie bez ¿adnych szczegó³ów, autorko skoro twój facet wzbudza w tobie negatywne emocje (zwi±zane z jego przesz³o¶ci±) to wcale nie jest idealnie. Có¿ albo sobie z tym poradzisz albo nie ?? czas poka¿e.

Edytowane przez HenryHenry
Czas edycji: 2013-07-24 o 13:34
HenryHenry jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:29   #16
kasia89pl
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 235

Dla mnie taki facet do natychmiastowego odstrza³u. Nie chodzi mi o mo¿liwo¶æ porównañ, ale nie wierzê w to, ¿e facet lubi sobie zaliczaæ dziewczyny, a nagle po kilku latach postawi kreskê i powie, ¿e liczy siê tylko rodzina i jedna kobieta. Po prostu ja w to nie wierzê, a Ty zrobisz jak uwa¿asz. Poza tym dla mnie to przedmiotowe traktowanie kobiet.
kasia89pl jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:39   #17
WDM
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 980

Moim zdaniem tym, czym mog³aby¶ siê martwiæ jest to, czy on czasem nie stosuje podwójnej moralno¶ci. Tzn. ca³kiem nierzadko jest tak, ¿e tzw. "facet z przesz³o¶ci±" szuka tzw. "porz±dnej kobiety", gdy "przyszed³ czas siê ustatkowaæ i za³o¿yæ rodzinê". To by³by powód do zmartwienia imo. Bo przedmiotowe potraktowanie to jest, poza tym, ¿e mêskie kompleksy.

Wa¿ne mo¿e byæ pytanie, czemu on ¿adnej z tamtych kobiet nie pokocha³. I czy wiesz, czy potrafisz wskazaæ, co akurat was po³±czy³o.

I moim zdaniem powinni siê dobieraæ ludzie sobie podobni, ale to ju¿ tylko moje zdanie. Od Ciebie zale¿y, czy przesz³o¶æ faceta uznasz za nieistotn±.

Za to zdrowa reakcja na sms od osób z przesz³o¶ci to nie jest ich olewanie i pokazywanie partnerowi. To g³upie i niedojrza³e. Zdrowa, dojrza³a reakcja to jednoznaczne uciêcie starej relacji przez jasn± wypowied¼. A partnerowi nie trzeba wcale takich sms pokazywaæ. Wrêcz, je¶li jest siê w porz±dku i siê my¶li trochê - to i nie nale¿y.
WDM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:42   #18
klempaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 377

Cytat:
Napisane przez kasia89pl Poka¿ wiadomo¶æ
Poza tym dla mnie to przedmiotowe traktowanie kobiet.

No tak, bo to przecie¿ zawsze jest tak, ze facet omota obietnicami zwi±zku i ¿ycia razem, a potem znika, bo chcia³ tylko bzykn±æ. Nie istnieja kobiety lubi±ce seks bez zobowi±zañ i ¶wiadome, co za sob± taki uk³ad niesie.
Tylko mêczennice

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Dowiedzia³am siê o tym dopiero po roku, tylko ze wzglêdu na to, ¿e wcze¶niej gdy siê poznawali¶my mog³oby to zawa¿yæ na moim stosunku do niego i powiedzia³ mi o tym dopiero jak nie mia³o to ¿adnego znaczenia dla mnie (przynajmniej on tak my¶la³).

A takiego wyrachowania bym nie wybaczy³a.
Albo jestesmy ze sob± uczciwi od poczatku i od pocz±tku dajemy partnerowi mo¿liwo¶æ ¶wiadomego wyboru, albo có¿, delikatnie mówi±c jestesmy s³abym materia³em na partnera.
To by³oby dla mnie nie do prze³kniêcia, a nie ile¶ tam partnerek.

¦led¼ te¿ pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:49   #19
rembertowa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 392

Cytat:
Poza tym dla mnie to przedmiotowe traktowanie kobiet.
nie, to nie jest przedmiotowe traktowanie kobiet, to inne ni¿ wyznajesz podej¶cie do seksu. Seks bez zobowi±zañ nie wi±¿e siê z uprzedmiotowieniem partnera/partnerki, tak samo jak seks w zwi±zku nikogo nie upodmiatawia - je¶li obie strony tak samo podchodz± do sprawy, to po prostu uprawiaj± seks. Tylko tyle i a¿ tyle. Poza tym, seks bez zobowi±zañ uprawiaj± tak¿e kobiety. Bior±c pod uwagê, ¿e z komentowanym mê¿czyzn± uprawia³o tak seks dobrowolnie ile¶ partnerek, to musia³oby to byæ równocze¶nie przedmiotowe traktowanie mê¿czyzn. Ale zaraz zaraz, chodzi o ¶wiadomy i dobrowolny seks dwojga partnerów? To gdzie tu miejsce na uprzedmiotowienie, jak chodzi po prostu o przyjemno¶æ?

Autorko - komplikujesz. Przesz³o¶æ to przesz³o¶æ. Ukszta³towa³a go takim, jakim jest, a Ty najwyra¼niej tego nie akceptujesz. Masz problem z poczuciem w³asnej warto¶ci, nad tym warto by popracowaæ. Do przemy¶lenia masz te¿ sprawê podej¶cia do seksualno¶ci, bo tu siê po prostu ró¿nicie - je¶li ta ró¿nica jest dla Ciebie fundamentalna, to odejd¼. Nie ma co uskuteczniaæ tu pieñ o wielkiej mi³o¶ci, jak Ty go nie akceptujesz - bo nie akceptujesz jego wyboru, by w sytuacji, w której nie by³ gotowy/nie mia³ partnerki do wej¶cia w zwi±zek, sypiaæ z kobietami. Dla mnie jest to znacznie uczciwsze, ni¿ wchodzenie w kolejne zwi±zki tylko po to, ¿eby "na legalu" umoczyæ, bo niby s± "zobowiazania". Dla Ciebie byæ nie musi, ale zanim zadrêczysz siebie, jego i ten zwi±zek, zastanów siê, czy aby na pewno tkwienie w nim jest sensowne.
rembertowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:50   #20
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 383

Cytat:
Nie wiem co Ci poradziæ,bo ROZUMIEM CIEBIE a jego niestety NIE.
I nie uwazam,ze przeszlosc to przeszlosc,mozemy krasc,seksic sie z byle kim i zabijac a ze jestesmy dzisiaj to juz reszta nie ma znaczenia..
Wszystko ma znaczenie.
Przynajmniej dla mnie.I konsekwencje w pozniejszym naszym zyciu.

Spróbuj zaakceptowaæ,powalcz z tym,jak nie dasz rady- ja bym da³a sobie spokoj..
Np mi takie podejscie od razu nie odpowiada i staram siê od pocz±tku wybadaæ co kto¶ uwa¿a na ten temat,¿eby potem siê nie rozczarowaæ przykro..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:50   #21
vouvray
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Cytat:
Dowiedzia³am siê o tym dopiero po roku, tylko ze wzglêdu na to, ¿e wcze¶niej gdy siê poznawali¶my mog³oby to zawa¿yæ na moim stosunku do niego i powiedzia³ mi o tym dopiero jak nie mia³o to ¿adnego znaczenia dla mnie (przynajmniej on tak my¶la³).
A pyta³a¶ wcze¶niej o to i Ciê ok³ama³, czy w ogóle nie rozmawiali¶cie o tym?
vouvray jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:51   #22
Clemence
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 383

Cytat:
Dla mnie taki facet do natychmiastowego odstrza³u. Nie chodzi mi o mo¿liwo¶æ porównañ, ale nie wierzê w to, ¿e facet lubi sobie zaliczaæ dziewczyny, a nagle po kilku latach postawi kreskê i powie, ¿e liczy siê tylko rodzina i jedna kobieta. Po prostu ja w to nie wierzê, a Ty zrobisz jak uwa¿asz. Poza tym dla mnie to przedmiotowe traktowanie kobiet.
Te¿ mniej wiecej siê zgadzam.
Mog± byæ komplikacje w dalszej przyszlosci.Tez ie wyobrazam sobie takiego ojca mojego dziecka.. niestety.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:54   #23
kasia89pl
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez klempaa Poka¿ wiadomo¶æ

No tak, bo to przecie¿ zawsze jest tak, ze facet omota obietnicami zwi±zku i ¿ycia razem, a potem znika, bo chcia³ tylko bzykn±æ. Nie istnieja kobiety lubi±ce seks bez zobowi±zañ i ¶wiadome, co za sob± taki uk³ad niesie.
Tylko mêczennice
Nie twierdzê, ¿e facet musi byæ wyrachowany i udawaæ, bo chce zaci±gn±æ dziewczynê do ³ó¿ka. Prêdzej uwa¿am, ¿e bêdzie mia³ problemy ze zbudowaniem trwa³ego zwi±zku, gdy tylko pojawi siê na horyzoncie nowa to zaliczy sobie skoczek w bok, bo przecie¿ to nic takiego, ma przecie¿ do¶wiadczenie w takich zabawach.

Mog± istnieæ kobiety lubi±ce seks bez zobowi±zañ, ale co to ma do tego? Je¿eli jakiemu¶ facetowi nie przeszkadza du¿a ilo¶æ partnerów seksualnych kobiety w przesz³o¶ci to w porz±dku. Ja bym takiego faceta nie chcia³a.
Stary 2013-07-24, 13:57   #24
chwast
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 24 367

Cytat:
Nie twierdzê, ¿e facet musi byæ wyrachowany i udawaæ, bo chce zaci±gn±æ dziewczynê do ³ó¿ka. Prêdzej uwa¿am, ¿e bêdzie mia³ problemy ze zbudowaniem trwa³ego zwi±zku, gdy tylko pojawi siê na horyzoncie nowa to zaliczy sobie skoczek w bok, bo przecie¿ to nic takiego, ma przecie¿ do¶wiadczenie w takich zabawach.

Mog± istnieæ kobiety lubi±ce seks bez zobowi±zañ, ale co to ma do tego? Je¿eli jakiemu¶ facetowi nie przeszkadza du¿a ilo¶æ partnerów seksualnych kobiety w przesz³o¶ci to w porz±dku. Ja bym takiego faceta nie chcia³a.
ale jakich zabawach? w zdradzaniu? przecie¿ napisa³a, ¿e by³y to znajomo¶ci bez zobowi±zañ wiêc jakie do¶wiadczenie?
a my¶lisz, ¿e jak facet mia³ 1 partnerkê to nie mo¿e siê tak zachowaæ? oj mo¿e i to wg mnie bardziej - Z CIEKAWO¦CI jak to jest
chwast jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:57   #25
kasia89pl
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez rembertowa Poka¿ wiadomo¶æ
nie, to nie jest przedmiotowe traktowanie kobiet, to inne ni¿ wyznajesz podej¶cie do seksu. Seks bez zobowi±zañ nie wi±¿e siê z uprzedmiotowieniem partnera/partnerki, tak samo jak seks w zwi±zku nikogo nie upodmiatawia - je¶li obie strony tak samo podchodz± do sprawy, to po prostu uprawiaj± seks. Tylko tyle i a¿ tyle. Poza tym, seks bez zobowi±zañ uprawiaj± tak¿e kobiety. Bior±c pod uwagê, ¿e z komentowanym mê¿czyzn± uprawia³o tak seks dobrowolnie ile¶ partnerek, to musia³oby to byæ równocze¶nie przedmiotowe traktowanie mê¿czyzn. Ale zaraz zaraz, chodzi o ¶wiadomy i dobrowolny seks dwojga partnerów? To gdzie tu miejsce na uprzedmiotowienie, jak chodzi po prostu o przyjemno¶æ?
Dla mnie jest i zdania nie zmieniê. Uznajê seks z mi³o¶ci, a takie jednorazowe spotkania nie s± po to by daæ szczê¶cie przygodnej partnerce tylko przede wszystkim zaspokojenie swoich potrzeb. Ja tego nie popieram i dla mnie to jest przedmiotowe traktowanie, ale nikogo kto tak postêpuje nie krytykuje, bo ka¿dy ma prawo do pewnych zachowañ.
Stary 2013-07-24, 13:58   #26
WDM
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 980

Cytat:
Napisane przez rembertowa Poka¿ wiadomo¶æ
nie, to nie jest przedmiotowe traktowanie kobiet, to inne ni¿ wyznajesz podej¶cie do seksu. Seks bez zobowi±zañ nie wi±¿e siê z uprzedmiotowieniem partnera/partnerki, tak samo jak seks w zwi±zku nikogo nie upodmiatawia
Czyli, je¿eli facet - za³ó¿my - stosowa³by podwójn± moralno¶æ, by³oby to w ka¿dym razie przedmiotowe traktowanie obecnej partnerki.
WDM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 13:58   #27
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie jest i zdania nie zmieniê. Uznajê seks z mi³o¶ci, a takie jednorazowe spotkania nie s± po to by daæ szczê¶cie przygodnej partnerce tylko przede wszystkim zaspokojenie swoich potrzeb. Ja tego nie popieram i dla mnie to jest przedmiotowe traktowanie, ale nikogo kto tak postêpuje nie krytykuje, bo ka¿dy ma prawo do pewnych zachowañ.
no ok i miej sobie swoje zdanie tylko nie gadaj g³upot w stylu, ¿e ka¿dy facet który tak robi pó¼niej bêdzie taki i taki
co ty jasnowidz? s± jakie¶ badania mo¿e, o których nie wiemy, a które o tym mówi±? czy o co chodzi haha

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 13:59   #28
vouvray
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Cytat:
ale autorka napisa³a, ¿e by³ w kilkuletnim zwi±zku i by³ wierny. Szala³ rok z kobietami, teraz znów siê zakocha³, odci±³ siê od takiego trybu ¿ycia i jest wierny autorce. Sk±d przypuszczenia, ¿e ch³opak autorki nie bêdzie potrafi³ zbudowaæ trwa³ego zwi±zku ponownie?
vouvray jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-07-24, 14:00   #29
kasia89pl
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez chwast Poka¿ wiadomo¶æ
ale jakich zabawach? w zdradzaniu? przecie¿ napisa³a, ¿e by³y to znajomo¶ci bez zobowi±zañ wiêc jakie do¶wiadczenie?
a my¶lisz, ¿e jak facet mia³ 1 partnerkê to nie mo¿e siê tak zachowaæ? oj mo¿e i to wg mnie bardziej - Z CIEKAWO¦CI jak to jest
Dlatego powinno siê wybadaæ pewne kwestie oczywi¶cie na tyle ile to mo¿liwe. W¶ród tych facetów z 1 partnerk± mo¿na trafiæ na ró¿nych. W¶ród tych, którzy mieli 30 partnerek od razu wiadomo o kogo chodzi - o kogo¶ kto seks mo¿e traktowaæ bez ¿adnych uczuæ, a taka osoba jest do odstrza³u dla mnie.
Stary 2013-07-24, 14:01   #30
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego powinno siê wybadaæ pewne kwestie oczywi¶cie na tyle ile to mo¿liwe. W¶ród tych facetów z 1 partnerk± mo¿na trafiæ na ró¿nych. W¶ród tych, którzy mieli 30 partnerek od razu wiadomo o kogo chodzi - o kogo¶ kto seks mo¿e traktowaæ bez ¿adnych uczuæ, a taka osoba jest do odstrza³u dla mnie.
no ok. wspó³czujê zamkniêtego podej¶cia do ¶wiata
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.