|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2015-08
Wiadomości: 43
|
Sernik kokosowy - pomocy!
Planuję zrobić sernik na zimno bez spodu. Mam 1 kg sera, chciałabym dodać do niego cukru pudru, wiórki kokosowe (zaleję wrzątkiem, zblenduję) a na koniec żelatynę (wg przepisu). Na wierzch planuję posypać migdały w płatkach. Czy będzie to zjadliwe? Ile żelatyny i wiórków kokosowych dać? Jakoś zmodyfikować przepis?
EDIT: Zrobię spód biszkoptowy, dam 30 g żelatyny, a na wierzch tartą czekoladę. Ale nie wiem co z wiórkami.
__________________
Odchudzam się! 72 - 65,0 - 54 Edytowane przez Doroya Czas edycji: 2016-09-23 o 19:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2008-03
Wiadomości: 5 514
|
Dot.: Sernik kokosowy - pomocy!
żelatyny nie wiem, bo nie używam
spróbowałabym z samym serem, cukrem i pachnącym masłem kokosowym masło kokosowe stwardnieje w lodówce i zestali ser, o ile nie jest zbyt mazisty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.