|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
krechy/zmarszczki- okolice oczu
Witam!
mam problem ze zmarszczkami w okoliach oczu. Wystarczy spojrzec na zdjecie i od razu widać. Najbardziej denerwują mnie te krechy. Czy są jakieś zabiegi które mogłyby mi pomóc? Co o tym sądzicie. To normalne?? Kreski dodają mi lat i wyglądają mało estetycznie. Kosmetyczka która odwiedzam mówi że taka moja uroda i z tym nie da się nic zrobić. Może macie jakieś sposoby albo znacie fajny krem który w miarę szybko i sprawnie sobie z tym poradzi? będę wdzięczny za wszystkie sugestie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: krechy/zmarszczki- okolice oczu
Hej! Mozesz spóbować smarowac sie aloesem w tych miejscach. Oczywiscie najlepiej prosto z kwatu(tym miaszem) jest super nawilżający ,bedziesz miała promienna twarz i jakby ''opaloną''. Aloes zmarszczki wygładza.Ale jeśli chcesz sie ich pozbyc szybko to proponuje ci zabieg laserowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
A ile masz lat? To też jest ważne. Ja też mam takie właśnie "krechy" pod oczami. Dodaję zdjecie (akurat się na nim uśmiecham, ale też widać).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Mam 28 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Z tego co czytałam to tak: albo alergia, albo genetycznie, albo zatrzymanie wody w organizmie (za dużo soli w diecie-pytałam o wiek, bo podobno z wiekiem coraz więcej wody się zatrzymuje, ile w tym prawdy to nie wiem). U mnie te kreski zauważyłam jak miałam 16 lat, ale też nikt mi nie odpowiedział dokładnie co to jest, a pani w aptece powiedziała, że "nic tam nie widzi"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Alergia nie podchodzi mi, a genetyka...nie zauwazylem u nikogo takich z rodziny, a sol i woda hmmmmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
I ja sie dolaczam do pytania, mam to pod oczami od dzcka praktycznie, z czasem robi sie coraz gorzej. Nie wiem jakich kremow uzywac boje sie tych do skory dojrzalej bo potem zmarszczki sie poglebia a mam 26 lat
20120718_131352-1-1.jpg H 20120718_131352-1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Czytałam też, że właśnie kremy przeciwzmarszczkowe do okolic oczu mogą podrażniać, szczególnie jak ktoś ma bardzo wrażliwą skórę tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
hej mam pytanie na skórze pod oczmi mam takie drobne kreseczki i nie wiem czy to zmarszczki .Zmarszczki chyba wygladają inaczej to są tak jakby taki kreski przerywane przypominają X Y no ogólnie takie kreski i mama moi ze ja to mam ogólnie na cłej buzi co robic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
to pewnie twoj typ urody mi zrobily sie zmarszczki pod oczami ale ja mam 35 lat i w tym roku sa widoczne jak sie usmiecham juz gdzies pisalam ale na pozbycie sie np cieni pod oczami jest najlepsze mleko rozjasnia natychmiast
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
A mnie intryguje zabieg Redensity II, wspomniany w jednym z artykułów dr U. Brumer – czy któraś próbowała?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Odp: krechy/zmarszczki- okolice oczu
A jak kogoś nie stać na takie zabiegi?
Muszę to mleko wypróbować. Tak normalnie na wacik je nakladasz i robisz oklad jak z herbaty? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.