|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Praca-Trójmiasto
Witam Was, Wizażanki
![]() Mam 2 pytania odnośnie tematu. Pierwsze- jak wiemy, rozpoczyna się sezon nad morzem i nadmorskie obiekty turystyczne i gastronomiczne chętnie przyjmują ludzi do sezonowej pracy. Udało mi się znaleźć pracę na Helu, jednak kusi mnie bardziej Trójmiasto ![]() 2 pytanie- ukończyłam technikum hotelarskie i zastanawiam się, jak to będzie z pracą w 3-mieście, wszyscy znajomi straszą mnie, że przecież po sezonie tam w ogóle nie ma pracy... Jak to jest, myślicie że mam szansę znaleźć jakąś w miarę dobrze płatną pracę by być w stanie się utrzymać? Czy lepiej nie porywać się z motyką na słońce... Mam tyle obaw, jak chyba każdy maturzysta zastanawiający się nad swoim dalszym życiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Praca-Trójmiasto
Odpowiem na pytanie nr 2. To że później kończy się sezon nie oznacza, że nie znajdziesz pracy.Wiadomo, że ofert będzie mniej, ale jakieś będą. Uważam, że w 3-mieście można znaleźć dobrą prace. Hotele po sezonie też są otwarte
![]() To są duże miasta z potencjałem, więc prace zapewne znajdziesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Pracodawcy nie oferują zakwaterowania, bo jest dość chętnych ludzi do pracy mieszkających w trójmieście i okolicach. Zwyczajnie się to nie opłaca.
Jeżeli interesuje Cię praca w gastronomii, masz doświadczenie, to myślę, że nie będzie większego kłopotu z pracą. Mieszkam w trójmieście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mieszkać tam to moje marzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
w jakim stopniu znasz angielski? czy znasz inne języki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Angielskim muszę przyznać, że może nie biegle, ale władam w bardzo dobrym stopniu. Kiedyś uczyłam się rosyjskiego i trochę mi zostało, niemiecki w ogóle (mimo 4-letniej "nauki"). Chcę zapisać się na kurs języka włoskiego (myślałam przez chwilę nawet o filologii włoskiej lub iberystyce) ale nie chcę całkowicie poświęcać się językom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że zawsze chętniej zatrudniano studentów, i będąc w Gda niedawno zauważyłam, że w większości miejsc przeważają bardzo młodzi pracownicy, a turyści właściwie kręcą się cały rok więc trzeba być dobrej myśli, przejść się z cv po mieście, popytać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.