|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
co z takimi odrostami????
mam taki problem
mój naturalny kolor to jasny popielaty blond kilka lat temu zaczełam farbować na super jasny blond(chyba z głupoty ![]() ![]() ![]() a na to nie moge sobie pozwalać bo zaczynają strasznie wypadać już nie mówiąc o kosztach... sama jakoś nie mam talentu ![]() co mi radzicie??? myślałam o pasemkach ale teraz niewiem czy zrobić ciemne, czy takie jak odrosty a jeśli to drugie to jak uzyskać tak naturalny kolor???? może któs ma podobny problem??? prosze poradzice ![]() ps zaznaczm że wole ciemne włoski niż jasne ale chyba się nie da bez farbowania całej głowy ![]() co robić????
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: co z takimi odrostami????
nikt nie poradzi????
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Wiesz, jeżeli mówisz,że bardzo widac Ci te odrosty, a włosy w całości są osłabione, to farbuj tylko odrosty, a reszte włosów odżywiaj. Jeżeli sama nie umiesz sobie poradzić, to poproś koleżanke o pomoc, a jeśli nie dacie rady same, to możesz kupić farbe i iść do fryzjera, a wtedy zaplacisz tylko za robote, a nie za całość i taniej Cie to wyniesie
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
nie wiem czy to komus pomoze, ale moja mama gdy farbuje wlosy to najpierw naklada farbe na odrosty i chwile czeka, a pozniej na reszte wlosow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja radziłabym abyś dobrała farbę w kolorze odrostów. Podczas farbowania najpierw nakładaj na odrosty i potrzymaj góra 20 min a poten na resztę włosów i poczekaj za 30 min. wiadomo że trudno dobrać farbę do odrostów w sklepie ... w sumie najlepiej byłoby abyś poszła do fryzjerki. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
wszystkie zabiegi zawsze robie u fryzjera bo naprawde niezły ze mnie antytalent
![]() i zazwyczaj wygląda to tak jak pisze natii86 najpierw odrosty potem reszta ale i tak niezle dostaja w kość ![]() ![]() ![]() ANIXTERKA jeśli dobrze pojmuje to mam kupić farbe w takim kolorku jak odrosty??? niezły pomysł ale wtedy musiała by być dużo jasniejsza i chyba nierozjasni ciemnych włosów ![]() ja już niewiem co mam robić ![]() jedna koleżnaka radziła mi zrobienie balejażu z ciemnych i jasnych kolorków podobno odrosty w tym giną... ale raczej w to wątpie
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
byłam u fryzjera
![]() mam dwa wyjscia albo balejaż z jasniejszych pasemek- odradzal przy moim stanie włosów ![]() ![]() albo robienie ciemnnych pasemek(już kiedyś to testowałam)- zamiast farbowania całej głowy będą mi robić tylko pasemka za kazdym razem mniej aż wkońcu odrosty się ładnie wkomponują tylko że przez jakieś 5-6 miesiecy nie bede wyglądać cudownie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:05.