![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy warto przenieść się do sieci PLAY?
Witajcie.
Zapragnęłam zawikłać się w umowę abonamentową, więc przeglądając oferty różnych sieci, stwierdziłam, iż Play ma atrakcyjne oferty za dużo niższe ceny niż pozostałe sieci. Koleżanka natomiast stanowczo mi to odradziła, tłumacząc się, iż nikomu nie będzie opłacało się do mnie zadzwonić/napisać, ponieważ wszystkie inne sieci mają bardzo drogo do Play. ![]() Powinnam się tym zasugerować? ![]() Czy warto przejść do PLAY? Z chęcią posłucham uwag dotyczących umów abonamentowych w tej sieci. A może jednak polecacie jakieś inne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy warto przenieść się do sieci PLAY?
Ja sie przenioslam, jestem juz 3 lata, tz tez, w tym roku przeniosla sie moja mama, brat i tata.
Przede wszytskim ilosc minut w porownaniu z innymi sieciami jest ogromna. Orange - abo 29 zl miesiecznie - 40 minut w ramach abonamentu Play - 29 zl miesiecznie - 120 minut + 40 za przeniesienie+ stan darmowy do play na 3 miechy. to tylko przyklad. Zawsze jak masz duzo minut a chcesz sobie pogadac mozesz oddzwonic. Owszem, do play jest drogo, ale z moich znajomych nikt az tak na to nie patrzy - moze dlatego ze jak telefony komorkowe weszly do PL to minuta polaczenia kosztowala i 2 zl. teraz jest i tak tanio. Inne sieci kusza niskimi cenami telefonow, ale co tego jak bedziesz do abonamentu doplacac bo daja smieszna ilosc minut? Na zasieg nie narzekam. Sama szukalam innej sieci przed przedluzeniem umowy bo chcialam telefon ktory w playu byl dosc drogi, ale porownujac ceny abonamentow, ilosc minut i uslug wybralam i tak Play.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja polecam też jestem 3 rok (drugi tel na abonamencie). Za darmo do wszystkich z play. Internet za dyche. Dużo sms'ów i minut. Wszędzie zasięg (można korzystać z plusa i ery zasięgu też).
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przeniosłam się do Play 2,5 roku temu i nie żałuję
![]()
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja przeniosłam się z horrendalnie drogiego Simplusa do Play Fresh. I absolutnie nie narzekam, ciekawe pakiety darmowych minut/smsów, internetowe, a do tego tańszy roaming. W Plusie pakiety obejmowały zawsze tylko inne telefony Plusa, tu- mam smsy do wszystkich sieci. Niebo a ziemia.
![]() |
#6 |
na drugie mam Irena
|
ja też jestem w play ale na kartę, nie narzekam
a czy wszyscy twoi znajomi muszą wiedzieć że ty jesteś w play, kto potrzebuje to i tak zadzwoni a inni operatorzy być może to w koncu zmienią, skoro na play jest coraz więcej chętnych
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ha tez moge polecić Play. Naprawde wato ... są extra dodatki czyli darmowe minutki i smsy. Wczesniej miałam tel w orange i nie byłam zadowolona bo zwykłe doładowanie np. za 50 zł starczało mi na tydzień ( duzo dzwonie i pisze). Od 1.5 roku jestem w play i nie mam problemu z tym ze cały czas musze doładowywac konto tylko jak dołąduje konto za 3 dyszki spokojnie starcza mi na ponad miesiąc
![]() Ojj jakos nieskładnie to napisałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
.
|
ja sie przenioslam z orange i jestem zadowolona. mam duzo wiecej minut za kilka zlotych mniej. jak dla mnie bujda na resorach, ze nikt nie bedzie dzwonil. u mnie coraz wiecej znajomych ma tel w sieci play. a ci, ktorzy chca ze mna pogadac nie patrza na to, w jakiej sieci mam telefon.
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
przenosilam sie do playa i bylam zadowolona, maja o wiele taniej niz w innych sieciach. Co do faktu ze do play jest drozej - jak ktos bedzie mial potrzebe to i tak zadzwoni - ja tam nigdy nie patrzylam kto jest w jakiej sieci i ile mnie wyniesie rozmowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
PLAY jest znany z najgorszej obslugi klienta posrod uslug abonamentowych. to po 1.
podobno na karte lepiej niz na abonament.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja się przeniosłam i nie żałuję. Znajomi dzwonią jak dzwonili i nikt nie narzeka, że drożej. Zmieniałam kartę z innej sieci na abonament, porównałam wszystkie oferty na rynku i Play wypadł najkorzystniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Ja byłam w Play ale przeniosłam się do Orange.
Co do Obsługi Klienta - nie zgadzam się. Ja zawsze byłam megazadowolona, przynajmniej jeśli chodzi o tę telefoniczną. w Orange natomiast nie dodzwoniłam się wcale tzn. musiałam tyle czekać na zgłoszenie konsultanta że zrezygnowałam a pieniądze poszły... Co do reszty to różnie - ja przy abonamencie dostałam telefon Samsung który nie był typowym smartfonem, taki sobie dotykalski telefonik. Później zamieniałam na ten malutki Sony Erricsson - płaciłam ponad 300-złotowe rachunki bo zjadał internet, a słyszałam ze i 7000zł się zdarzało. Reklamacja nieuwzględniona, nie masz wglądu do billingu. Natomiast w Orange masz czarno na białym ile za co czego płacisz, ile wysłałaś sms-ów , GB, minut... tutto! ![]() Pan w salonie zapomniał mi również powiedzieć, że mogę zacząć ożywać telefonu dopiero po północy, bo wtedy rozpoczyna się abonament przez co nieświadomie nabiłam 16zł poza abonamentem, reklamacja nieuwzględniona. Także Play ma zarąbiste promocje, ale jakoś bardziej ufam pomarańczce, tym bardziej, ze ostatnio jakoś dużo nie dzwonię... Musisz zobaczyć jakie masz potrzeby i wybrać to co będzie najlepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Mnie lekko wkurza, że kilku znajomych ma PLAY i dzwonię do nich rzadziej niż gdyby byli w innej sieci, i tak za dużo płacę za telefon. Więc licz się z tym, że być może znajdą się osoby, do których głównie Ty będziesz dzwonić a oni do Ciebie mniej albo będą głuchać, zależy jeszcze jakich masz znajomych bo wiadomo, w pewnym wieku czy środowisku nie wypada tak robić
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Play przez jakiś czas miał tragiczny zasięg, bo sieć nie była przygotowana na tylu klientów, teraz jest lepiej, bo się wykruszyli. Sam Play zaczyna zmieniać taktykę z "byle najtaniej", zaczyna celować w bardziej dochodowych klientów.
Co do telefonów w abonamencie nie wypowiem się, dla mnie to wszędzie absurdalne, że np. na słabych warunkach wiążę się abonamentem za 400 złotych droższy telefon (!) niż w kupując na alledrogo itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
..ja też się przeniosłam i nie żałuję
![]()
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
bo np. w TM (patrzę sobie właśnie) 120 minut masz za 19,90 a za 29,90 jest minut 240. ;-) Proponuję Ci autorko po prostu porównać oferty sieci, konkretna cena i co za to dostajesz, ja tam uważam, że P wcale tak super nie wypada na tle konkurencji. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2012-06-28 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
jestem w play-u od jakiś 3-4 lat i na razie nei moge narzekac, raz miałam sytuacje z przedłużeniem abonamentu gdzie mnie z drażnili , ale dało sei wszytko wyprostować i jest ok
z zasięgiem ni emam problemu a co do cen jak ktos dzwoni do mnei to nawet nei wiem jak to wygląda, wiem ze miało sie zmieniac tzn operatorzy innych sieci mieli koszta obniżyć, ale na czym staneło nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ale to przecież nie wina operatora-wystarczyło wyłączyć transfer danych i telefon nie łączyłby się sam z internetem, nie pobierał danych i nie aktualizował się sam. Wyłączenie transferu to 1sza rzecz jaką się robi mając nowego smartfona jeżeli nie mamy pakietu na internet...
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jestem w Play od 4 lat, nie narzekam jednak sprawdza(ło) się u mnie to co powiedziała Twoja koleżanka: niektórym ludziom to nawet na smsa się nie chciało odpisać, bo "ty masz w Play, za drogo" , a co dopiero mówić o dzwonieniu do mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
my z mezem mamy w Play telefony od chyba juz 4 lat. przenieslismy sie zaraz po ich starcie. cala rodzina TZta ma w play i moja tez zaczyna sie prenosic. polecam mialam abonament 39 zł a teraz przy przedluzaniu umowy nie dosc ze obnizyli na 29 dodajac dodatkowe minuty i pakiety to jeszcze dali nokie 500 za 1 zł.
co do podgladu faktur ja dostaje bilingi do podtawowej faktury i mam rozpisane co za co. a pozatym mozesz sie zalogowac na play 24 i tam na biezaco kontrolowac koszty . sa jeszcze kody na sprawdzanie stanu konta minut i pakietow.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Polecam
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
ja mam telefon w plusie (mix) ale jak tylko skończy mi się umowa (doładowania obowiązkowe) w październiku to mam zamiar się przenieść do play bo u nich mam internet bezprzewodowy, ofkors poszłam najpierw do plusa po ofertę ale proponowali mi 7gb za 80zł
![]() ![]() aha i jeśli ktoś z Was planuje przejść do play to gorąco polecam nie fatygować się do punktu sprzedaży tylko zadzwonić na infolinie- tam konsultanci mają dużo lepsze propozycje i mogą sami z siebie obniżyć koszty oferty nawet o 60%! (sprawdzone info bo znajomy tam pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jestem w play i na tą chwilę mogę powiedzieć, że jest to najlepsza sieć z najlepszą ofertą dla klienta
![]()
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Sam mam w Play i jestem zadowolony mam więcej minut na rozmowy i tańszy abonament niż miałem wcześniej u konkurencji.
A firmowa Play wymiata .
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja się przeniosłam z Plus GSM (abonament) do Play (mix) i nie żałuje. Mój warunek to ładowanie 30 razy po 39 pln. Pieniądze spokojnie przechodzą mi na następny miesiąc, można wykupić sobie różne dogodne pakiety. Dla mnie oferta ok.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Przeniosłam nr do play i jestem mega zadowlona
![]()
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Abonament w innej sieci wkrotce mi sie konczy i tez zastanawiam sie nad przeniesiem do Play (na karte). Tylko nie rozumiem jednej rzeczy: na swojej stronie podaja wartosc doladowania i okres waznosci polaczen wychodzacych i przychodzacych (http://www.play.pl/pl/promocja/play-...play-na-karte/). Tzn. ze jak doladuje konto na kwote np. w przedziale 10-24 zl, to jak po 10 dniach znow nie naladuje, nie bede mogla dzwonic? Oswieccie mnie, prosze, bo nie lapie sie w tych zasadach telefonow na karte. Myslalam, ze kwota doladowania jest do wykorzystania w jakimkolwiek czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
ja z nowym rokiem będę przechodzić z orange do play, mam już play na kartę ponieważ abonament w orange 59zl nie wystarcza mi w ciągu miesiąca gdzie kartę z play załaduję na 30zł i jeszcze mi zostaje(jeśli używam cały miesiąc)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.