2015-08-27, 14:19
|
|
|
Przyczajenie
|
Emigracja
Dzień dobry, mam na imię Karol, lat 19 i jestem świeżo upieczonym emigrantem, w UK od kwietnia tego roku (Irlandia Północna - Belfast), wyjechałem zaraz po zakończeniu technikum, chciałbym sobie przeprowadzić luźną rozmowę z rodakami którzy wyjechali, planują lub po prostu by chcieli wyjechać 
Jak wam się żyje na emigracji? Gdzie mieszkacie? Pochwalcie się 
Są tutaj na forum osoby które mają zamiar wyjechać? Gdzie dokładnie i kiedy? A może ktoś chciałby wyjechać ale nie ma do kogo lub się boi?
Ja sam przyjechałem do wujka który mieszka z żoną i małym dzieckiem, język umiem na poziomie raczej zaawansowanym ale mimo to miałem małe obawy przed wyjazdem, jak to będzie z pracą i w ogóle, jednak wszystko powoli się układa, pogoda też mi odpowiada, każdy się dziwi ale ja po prostu kocham deszcz Żyje mi się tu dobrze, poznałem już dwójkę znajomych, w kraju jestem zakochany i mimo, że trochę tęsknię za Polską, nie chciałbym wrócić
Nigdy nie zapominaj o tym, Kim jesteś, bo Świat na pewno o tym nie zapomni. Uczyń z tego Swoją siłę, a wtedy przestanie to być Twoim słabym punktem. Zrób z tego Swoją zbroję, a nikt nie użyje tego przeciwko Tobie.
|
|
|