| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-09-05, 09:23 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | Do walczący o dorsty :) domowe sposoby :P

Zalezy mi na tym zeby miec jak najdluzsze odrosty i probuje wszytskiego..teraz na glowie trzymam sok z czarnej rzepy z olejkiem rycynowym   ktoras z wizazystek napisala ze jej mama wcierala jej sok z czarnej rzepy i miala piekne, szybko rosnace, dlugi wlosy..  coz moze warto sprobowac? Uprzedzala ze skora glowy moze piec...aaauuu piecze wierzcie mi!!  ale bede ok 2 razyw tygodniu wcierac sok przez miesiac i zobacza jak duuuzo mi urosna  Dam WAm znac czy taka kuracja pomaga.. Moze juz ktos z Was probowal??   | 
|     |   | 
|  2005-09-05, 10:13 | #2 | 
| Raczkowanie | 

Dot.: Do walczący o dorsty :) domowe sposoby :P

ja uzywam lotion seboradin on ma wyciag z czarnej rzepy wiec polecam   | 
|     |   | 
|  2005-09-05, 12:29 | #3 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-01 
				 | 

Wyciag ze skrzypu polnego w tabletkach bardzo pomaga   Tylko mam pytanie - po co hodujesz odrosty  ? | 
|     |   | 
|  2005-09-05, 12:42 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

Ja też jestem ciekawa po co hodujesz odrosty? Ciekawe czy ten sok z rzepy naprawdę działa.

| 
|     |   | 
|  2005-09-05, 14:40 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

na samym oczatku zapuszczania wlosw pytalam sie wszystkich w rodzince czy znaja jakies sposoby na szybszy porost wloskow i ciocia mi wlasnie doradzila sopk z czarnej rzepy jednak teraz trudno dotsac jeszcze rzepe (przynajmniej u mnie  ) i nie wiem kiedy bede mogla ja dostac... a co do innych sposobow to zapraszam do lektury mojego watku  http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?threadid=6  1448 | 
|     |   | 
|  2005-09-05, 17:30 | #6 | 
| Raczkowanie | 

a gdzie mozna dostac sok z rzepy? hm?

| 
|     |   | 
|  2005-09-05, 18:53 | #7 | 
				 | 

Sok rzepy mozna dostac z sokowirówki :P odrosty hoduje bo chce swoj naturalny kolor i to jak najszybciej :P

| 
|     |   | 
|  2005-09-05, 19:40 | #8 | |
				 | 

Cytat: 
    ale czy sokowirowka nie bedzie potem smierdziec  ja bym raczej preferowala sposob tarcia rzepy na tarce i wyciskania soku przez gaze   | |
|     |   | 
|  2005-09-05, 20:20 | #9 | 
				 | 

Jesli dokladnie umyjesz sokowirówke to nie smierdzi..   Przynajmniej jak wsadzilam nos do mojej to nie smierdziala :P Rzeczywiscie zapach jest nieprzyjemny... Wydaje mi sei ze sok na pewno wplywa pozytywnie na wloski-i jedno jest pewne, jest lepszy i bardziej skuteczny niz ten w szamponie  Babcia potwierdzila ze jak byla mloda to robila sobie maseczki (dodwala jeszcze jajko, oliwe..wódkę..  ) i byly na parwde skuteczne, a jak widzialam jej zdjecia- wlosy geste i dlugie az po pas..   | 
|     |   | 
|  2005-09-11, 10:39 | #10 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Żabkowo 
				 | 

Z czystym sokiem z rzepy trzeba mocno uważać     zamiast pobudzić wzrost, moze włosy przepalić i w związku z tym powypadają!!! 
				__________________ | 
|     |   | 
|  2005-09-11, 10:59 | #11 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja wlasnie mam zamiar kupic sobie rzepe ale nie wiem ile go trzymac...Slyszalam ze czuje sie szczpanie i przestraszylamsie ze bedzie tak samo jak po maseczce z nafty i olekju rycynowego ktora pozostawilam na ponad godzine choc powinnam na 30 minut i potem milam skore jakby poparzona,piekla cholernie,byla czerwona i bolala okropnie...Myslalam ze wszystkie wlosy mi powypadaja a skora bedzie poparzona ale po godzinie juz tak nie pieklo... | |
|     |   | 
|  2005-09-11, 11:09 | #12 | 
				 | 

Niestety szczegółów nie znam   ale na pewno nie kładzie się czystej rzepy, tylko z czymś miesza, może trzeba popytać babci albo pań z apteki   ale nie stosujcie takiego koncenratu z rzepy, bo może skończyć się to tak jak w Misiu   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2005-09-11, 11:13 | #13 | |
				 | 

Cytat: 
  zeby mialy naturalna oslonke.. | |
|     |   | 
|  2005-09-11, 11:18 | #14 | 
				 | 

Może być, ale radziłabym rozcieńczyć sok z wodą. Piszę tak bo z mojej rodziny powiedzmy wujek chciał mieć włosy itd, i polecili mu sok z rzepy, kuracja mu pomogła, ale wyłysieć   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2005-09-11, 19:46 | #15 | 
				 | 

Ja dodaje oleju ryconowego, ale duzo, przynajmniej lyzke na 1/4 soku. Cos tlutego tez moze byc.np oliwa. Pierwsza mieszanka byla jeszczez dodatkiem jajka i oliwy-nic nie pieklo..ale smierdzialo!! i to gorzej niz sama rzepa :P dla wytrwalych polecam zmieszanie z jajeczkiem, bo to ez daje super efekty   Co do tego czy sok dziala..chyba tak  Nie chce zapeszyc ale wloski rosna..i to na prawde szybciej-zmaczenie lepiej niz po seboradinie :P ale wynik koncowy za miesiac od mojego pierwszego wpsiu  zmierze odrosty i Wam powiem jakich efektow mozecie sie spodziewac  buziaki   | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

flejksy
flejksy