|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
chora ambicja i kompleksy- jak z tym walczyć?
hej,
otóż ostatnio zauważyłam u siebie niepokojące objawy. Od pewnego czasu nie potrafię być z siebie zadowolona, cały czas mam poczucie z muszę udowadniać swoją wartość. Kilka lat temu zaczęłam studiować, przyznaję że poszłam po najmniejszej linii oporu, matura słabo zdana, poszłam tam gdzie mnie chcieli a nie odwrotnie. Praktycznie cały czas żałowałam że ciągnęłam ten kierunek, ale uległam presji rodziny. I wtedy się zaczęło. Mój brak ambicji zaczął mi bardzo przeszkadzać, podjęłam więc pracę i jednocześnie zaczęłam drugi kierunek. Przez prawie trzy lata zapierdziel od 8-20 również w weekendy, myślałam że jak się czymś zajmę to odsunę od siebie myśli o własnej bezużyteczności i rzeczywiście, nie myślałam, bo nie miałam siły i czasu. Dziś odeszłam z pracy i czuję się strasznie ![]() Co robić? Jak odpuścić? Wyjechać, na trochę odciąć się od wszystkiego? Iść na terapię czy może zrobić coś z czego w końcu będę dumna i liczyć na to, że wtedy zyskam wewnętrzny spokój? Muszę coś zmienić, bo się powoli wykańczam. Edytowane przez PapuaNG Czas edycji: 2023-09-01 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: chora ambicja i kompleksy- jak z tym walczyć?
Psycholog i to natychmiast. Jesteś na prostej do depresji, zwlaszcza że relacje z rodziną też nie są najszczęśliwsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() Spróbuj odpuścić, jak się okaże, że nie potrafisz to idź do specjalisty |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Twoja niska samoocena z nikąd się chyba nie wzięła? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Hej. Wiesz co mam cos bardzo podobnego ale z innej przyczyny. Kilka lat temu rozstalam sienz chlopakiem (tak wiem, banał no ale cóż poradzić...) jako ze obracalismy sie w tym samym towarzystwie to co chwile ktos mi mowil co u niego, i to ze on sobie tak swietnie radzi a ja jestem w rozsypce zmuszalo mnie do myslenia ze on jest lepszy, ze jest wygranym a ja jestem gorsza. I za wszelka cene staralam sie mu udowodnic ze ja tez mam super zycie bez niego. Szlag mnie trafial ze jak go gdzies widzialam na miescie to zawsze bylam sama a on ze swoja jakze slodka nowa dziewuszka... czulam sie jak smiec ze mijaja lata a ja dalej nie moge sobie nic ulozyc. Najgorsze jest to ze mimo uplywu lat nic sie nie zmienia. Dalej mam wrazenie ze jestem na dnie i nie moge sie wydostac, ze on teraz ma wszystko a ja nie mam nic i w tej paranoii staram sie mu udowodnic (chociaz jego to gowno obchodzi) jakie to moje zycie jest cudowne. Jestem smieszna wiem o tym, tym bardziej radze Ci bys sie z kims skonsultowala zebys nie czula sie tak jak ja. Sama szukam pomocy ale oczywiscie nie lubie byc czyims problemem wiec udaje ze wszystko jest w porzadku,ze dawno o tym zapomnialam... malo kto wie jak takie niedomowienia z przeszlosci potrafia psuc zycie. Mam nadzieje ze Ty jestes silniejsza niz ja i ze wszystkim sie uporasz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wasze odpowiedzi.
Bardzo zazdroszczę ludziom, którzy są zadowoleni ze swojego życia, ja najchętniej cofnęłabym się w czasie aby zacząć wszystko od nowa... Edytowane przez PapuaNG Czas edycji: 2023-09-01 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.