|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Salatka Zydowska
Jestem tu nowa ale postanowilam sie z wami podzielic przepisem na bardzo prosta pyszna i tania salatke ktora u mnie w domu po zrobieniu nie wytrzymuje do nastepnego dnia
![]() A wiec tak : Skladniki na srednia miske 5 ziemniakow 3 jajka 2 male cebule (to w zaleznosci jak kto lubi) Ja daje 3 maly majonez (moj ulubiony winiary) Sol (nie zalowac) i pieprz Ziemniaki i jajka ugotowac wraz z cebula skroic w kosteczke przyprawic dodac majonez dobrze wymieszac i gotowe . Najlepiej smakuje zimna na 2 dzien jak wytrzyma ![]() Brzmi nie pozornie i smiesznie ale jak raz zrobicie to bedzie ona czestym gosciem w waszych domach. A jako ciekawostke powiem ze jak moj mlodszy brat nie cierpi cebuli to ta salatka sie zajada ![]() Smacznego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Salatka Zydowska
Na poczatku witamy na Wizazu
![]() Jestem wielka Fanka takich kartoflanych salatek, brzmi baaardzo smacznie, mniam ![]() ![]() Pozdrawiam i zycze milego wizazowania ![]() Tinker
![]() |
#3 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Witamy marrcia
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Skusiłam się wczoraj na tę sałatkę - zgodnie z radami zostawiłam na noc, żeby lepiej smakowała... i co???... Mój TŻ po powrocie z nocnej zmiany wyjął salaterkę z sałatką z lodówki i zaczął ją wcinać i niekulturalnie, bo z pełnymi ustami, zachwalać jaka rewelacyjna jest ta sałatka
![]() ![]() Dzięki za przepis! ![]() Trochę go zmodyfikowałam - dodałam kiszone ogórki - pycha |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Witamy Marrciu
![]() Znam tę sałatkę, ale zawsze robiłam ją bez jajka. Teraz zrobiłam z jajkiem i jest jeszcze lepsza ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
U mnie w domku zajadamy się podobną sałatką-jest więcej skłądników.Mianowicie oprócz ugotowanych ziemniaków,jajek i cebuli dodajemy jeszcze drobno pokrojoną kiełbaskę,ogórka kiszonego,groszek konserwowy,gotowaną marchewkę i pietruszkę-do smaku można też dodać trochę startej rzodkiewki i jabłka-wtedy ma wyraźniejszy smak.Przyprawiamy majonezem,odrobiną musztardy solą i pieprzem
![]() U mnie cała rodzinka się nią zajada-mama bardzo lubi jeszcze do niej śledzika dołożyć :P i zazwyczaj też nie stoi u nas dłużej niż 1 dzień ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ech... chyba czas na kolację ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja chyba muszę przestać zaglądać na to forum, bo to kolejna rzecz, na którą mam ochotę. niech mi się już wakacje skończą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:35.