Coverse-oryginał czy podróbka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 16:04   #1
czerwonacytrynka
Przyczajenie

Coverse-oryginał czy podróbka

Witam
Zamówiłam buty z tej aukcji : http://converse.strefamarek.allegro....html?p=6615085. Przyszły wczoraj, są identyczne jak na zdjęciach, niby wszystko ok, jednak mam pewne wątpliwości co do ich oryginalności. Co prawda przyszły w oryginalnym pudełku ale papier w które były owinięte jest cały biały, a podobno powinien być w logo tej firmy. Nie ma też żadnych metek. Poza tym śmierdzą gumą jak zwykłe trampki za 10 zł z rynku. I jeszcze zaczęłam się zastanawiać nad tym napisem 'converse' nad ' all star' z tyłu buta, czy powinien się wgl tam znajdowac? Z drugiej strony sprzedawca ma ok. 500 pozytywnych opinii, a są to buty ze sklepu eastend, podobno tam sprzedają oryginalne. Proszę, pomóżcie mi, to moje pierwsze conversy dlatego nie mam porównania, a wydałam na nie sporo, więc chciałabym żeby były oryginalne.. W razie czego mam możliwość oddania ich, ale sama nie wiem co o tym sądzić
czerwonacytrynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 17:24   #2
kraina _chichow
Rozeznanie

Dot.: Coverse-oryginał czy podróbka

Cytat:
Napisane przez czerwonacytrynka Pokaż wiadomość
Witam
Zamówiłam buty z tej aukcji : http://converse.strefamarek.allegro....html?p=6615085. Przyszły wczoraj, są identyczne jak na zdjęciach, niby wszystko ok, jednak mam pewne wątpliwości co do ich oryginalności. Co prawda przyszły w oryginalnym pudełku ale papier w które były owinięte jest cały biały, a podobno powinien być w logo tej firmy. Nie ma też żadnych metek. Poza tym śmierdzą gumą jak zwykłe trampki za 10 zł z rynku. I jeszcze zaczęłam się zastanawiać nad tym napisem 'converse' nad ' all star' z tyłu buta, czy powinien się wgl tam znajdowac? Z drugiej strony sprzedawca ma ok. 500 pozytywnych opinii, a są to buty ze sklepu eastend, podobno tam sprzedają oryginalne. Proszę, pomóżcie mi, to moje pierwsze conversy dlatego nie mam porównania, a wydałam na nie sporo, więc chciałabym żeby były oryginalne.. W razie czego mam możliwość oddania ich, ale sama nie wiem co o tym sądzić
Myślę, że coś jest nie tak. Ja nie mam napisu CONVERSE z tyłu.
Stary 2013-08-02, 18:14   #3
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kraina _chichow Pokaż wiadomość
na moich jest tak jak na tych zalinkowanych http://supersklep.pl/i146191-trampki...13c-olive-drab mam 2 pary jedne są starsze drugie nowsze i na obu napisy są takie same
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 19:21   #4
fortepian2121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraina _chichow Pokaż wiadomość
Ja tak samo ,mysle ze nie są oryginalne zreszta nawet na tej stronie w opisie dokładnie nie pisze ze "oryginalne "
fortepian2121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 21:51   #5
myszakotka
Rozeznanie

Niby na aukcji jest napisane "Oferta od autoryzowanego sklepu Converse na allegro", ale jak dla mnie też wyglądają podejrzanie: napis converse z tyłu, dziwna metka na języku (widziałam tylko bez czerwonej ramki) - porównaj ze zdjęciami w necie tego modelu. Co do papieru w kartonie - mam w domu 4 pary conversów i każde były zawinięte w biały papier, bez logo, nie kojarzę też aby jakieś metki były do nich przypięte. Śmierdziały tanią gumą, ale jakoś to wywietrzało.

Znalazłam filmik na allegro z identycznymi jak Twoje - reklama jakiegoś sklepu z Holandii.

Edytowane przez myszakotka
Czas edycji: 2013-08-02 o 21:56
myszakotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 21:52   #6
aliiisss
Raczkowanie

ale to autoryzowany " sklep " na allegro. Wątpię , żeby podróby sprzedawali. Może obecność napisu converse nad all star zależy od modelu.
aliiisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-02, 22:58   #7
_Summer_
Zadomowienie

podroba... znalazlam zdjecia w necie i nie ma na jezyku i z tylu coverse...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (37,3 KB, 62 załadowań)
_Summer_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 09:54   #8
hhera
Raczkowanie

a na jakich stronach najlepiej i najkorzystniej kupic converse?
hhera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 10:12   #9
aliiisss
Raczkowanie

w o
Cytat:
Napisane przez hhera Pokaż wiadomość
a na jakich stronach najlepiej i najkorzystniej kupic converse?
moim zdaniem chyba najlepiej outletach , bo jeśli chodzi o zakupy w iternecie , jak widać nie można być pewnym oryginalności ...
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠/artykul_13167,ja...-converse.html

Edytowane przez aliiisss
Czas edycji: 2013-08-03 o 10:19
aliiisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-03, 12:25   #10
DahliaNoir
Przyczajenie

http://blog.eastend.pl/dlaczego-klas...logo/#more-500

converse mają teraz nowe logo.

przynajmniej =/= bynajmniej !!!
DahliaNoir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 14:55   #11
molokai
Raczkowanie

Chcesz mieć oryginalne to kupuj w sklepach a nie na Allegro i się potem zastawiasz bezsensu czy kupujesz oryginalne czy podróby. Dla mnie to oczywiste. Promocje sprawdzaj np. na http://www.schuh.co.uk/ lub http://www.office.co.uk/ . Czasem można naprawdę za dobra cenę zakupić. Przesyłka nie jest taka droga. I nie będziesz wystawiać pytających postów na wizażu.

molokai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 15:01   #12
myszakotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez molokai Pokaż wiadomość
Chcesz mieć oryginalne to kupuj w sklepach a nie na Allegro i się potem zastawiasz bezsensu czy kupujesz oryginalne czy podróby. Dla mnie to oczywiste. Promocje sprawdzaj np. na http://www.schuh.co.uk/ lub http://www.office.co.uk/ . Czasem można naprawdę za dobra cenę zakupić. Przesyłka nie jest taka droga. I nie będziesz wystawiać pytających postów na wizażu.
Autorka kupiła na allegro w autoryzowanym sklepie Converse.
myszakotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-11, 15:08   #13
trolololo26
Zakorzenienie

właśnie chciałam to napisać, conversy mają nowe logo, do napisu z tyłu jest dodane "converse".

Odpisuj u mnie, ja u Ciebie!
trolololo26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości