|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Czy da się zafarbować nadruk? :(
Hej
![]() Mam fajną torbę. ![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/attachment...chmentid=90941 ![]() Mam pytanie - czy jest jakiś sposób na zafarbowanie na czarno tego białego nadruku? Zupełnie się na takich rzeczach nie znam - może to pytanie jest głupie, ale strasznie chciałabym wykorzystać tą torbę, a niestety nie mogę. ![]() A jeśli zafarbowanie jest niemożliwe, to czy macie jakieś pomysły - co zrobić, by zakryć taki nadruk? ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy da się zafarbować nadruk? :(
Mam dokładnie taki sam problem. Też leżą dwie całkiem niezłe torby i już dość dawno temu myślałam co zrobić z tym wielkim napisem z którym nie mam zamiaru paradować
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziewczyny ja mam to samo
![]() ![]() ![]() Z zafarbowaniem takiego nadruku będzie ciężko. To jest coś w rodzaju gumy i barwnik w to raczej nie wniknie.. a nawet jak już, to nie zakryje równo napisu. Próbowałam szorować nawet pumeksem ![]() ![]() Załączam fotki tej mojej torby, jeszcze nie skończona, ale cały pasek będzie z takich kwadratów (każdy innego koloru, ale zachowana kolorystyka żółto-miodowo-brązowa) A co najważniejsze.. napis się schowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nadruk na całą torbę.
![]() ![]()
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
heh, powiem Wam, Dziewczynki, ze takich nadrukow raczej nie da sie niczym zafarbowac. ;< Farby wykorzystywane do takich nadrukow sa specjalne, przed zadrukowaniem materialu wygladaja jak wykla farba, jednak w wyniku procesu drukowania farba zmienia swoje wlasciwosci i staje sie wlasnie taka "gumowa". Jedynym wyjsciem bedzie chyba tylko naszyc cos albo zafarbowac torbe na kolor nadruku, wtedy moze stac sie mniej widoczny. Albo lepsze wyjscie (: mozna uszyc sobie calkiem nowa torbe z takim nadrukiem, napisem, obrazkiem, na jaki ma sie ochote, wykorzystujac fragmenty starej (: moze malo wymyslne, ale skuteczne (:
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
moze by tak ponaszywąc kwitay recznie robione albo kupić w kwiaciarni takei jakiś ulubione sztuczne kwiatki i je ponaszywac szkoda z enie mama skanera pokazałbym wam te pomysłyz takiej gazetki " sekrety szycia" bardzo fajne jesli chodzi o rózne pomysły iz astosowanie róznych przedmiotów
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jutro wkleję zdjęcie tej torby, bo nie rozumiecie powagi sytuacji.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
kiedys kupilam torbe z nadrukiem 'twoj styl', ale byl na samej gorze dookola ... material bardzo mi sie podobal, wiec wszylam podszewke z kieszonkami, a gorna listwe (ta czesc z nadrukiem)zawinelam do wewnatrz, wszylam zamek, a calosc wykonczylam satynowa tasiemka by ukryc nadruk ... postaram sie pstryknac fotke i dolaczyc ... na nadruk w dolnej czesci proponowalabym:
a. zrobic na szydelku koronke i doszyc b. pokombinowac z naszyciem kilku zblizonych odcieniami tasiemek c. dobrac material i doszyc odpowiedniej dlugosci pas w kontrastowym lub 'odcieniowym' kolorze d. wykruszyc 'gumowany' napis i sprobowac cos namalowac farbami do materialu e. wyszyc jakis motyw na plotnie i doszyc wszystko jednak jest kwestia gustu, mozliwosci dawanych przez torebke i przeznaczenia jej ... Pozdrawiam, J. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mam wyszywać, by zakryć nadruk, to musiałabym chyba na to pare lat poświęcić.
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Dobry pomysł.
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
wyszywanie faktycznie jest czasochlonne ... z szybszych sposobow nasuwa mi sie naszycie aplikacji lub motyw wyszywany tasiemkami na osobnym kawałku materiału i naszyty ... jak np.
http://www.7ya.ru/photos/private-sho...PhotoID=482312 http://www.7ya.ru/photos/private-sho...PhotoID=522422 http://www.7ya.ru/photos/private-sho...PhotoID=522417 ale to wszystko tez kwestia gustu, upodobań i przeznaczenia torby ... Pozdrawiam, J. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
![]()
Przezlosliwa faktycznie nie zrozumiałyśmy powagi sytuacji
![]() ![]() Sarenki pomysł świetny. Podrzucam coś w podobnym stylu. Taką aplikację możesz namalować farbkami do tkanin na szarym płótnie i "podrasowac" haftem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A gdzie mogę dostać szare płótno?
![]() I ile kosztuje? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
Kochane bardzo proste rozwiązanie wymyśliłam (nie wiem czy ktos już pisał)-papier do nadruków (format a4 za arkusz ok 4 zł). Kupujecie wsadzacie do drukarki szukacie fajny obrazek (jak ktos chce to mam pełnu cudnych obrazeczków moge przysłać na maila-przykłady załączę) drukujecie na kolorowo i wprasowujecie na tkaninę żelazkiem - to bardzo proste a jak efektowne! macie oryginalną torebcię hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: jestem czarownica wiec pewnie gdzies latam na miotle...
|
oczywiscie mam jeszcze fajniejsze obrazki tylko na płytce ale nie chciało mi się szukac wiec wkleiłam pierwsze lepsze z wyszukiwarki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
pomysly z naszyciem sa moim zdaniem najlepsze - jakis duzy obrazek, inny kawalek materialy, czu cos wyhaftowanego :0 podsunelo mi to pomysl, co zrobic z moja torba
![]()
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
tez mi sie wydaje, ze to moze przeswitywac, chyba, ze nadryk bedzie caly ciemny.
************************* ********************** Czarownice sa zwykle tak towarzyskie jak koty......wiekszosc czarownic jest zyczliwa (ogolnie), lagodna (dla pokornych), wielkoduszna (dla zaslugujacych, bo nie zaslugujacy dostawali wiecej niz im sie nalezalo) i oddana generalnie swemu powolaniu, ktore oferuje w zyciu raczej kopniaki niz calusy. T.P ![]() ************************* ********************** |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
a jakby tak zamiast haftowac bezposrednio na torebce, zrobic obrazek haftem krzyzykowym i go wowczas naszyc? pracochlonne bardzo, ale moze byc calkiem ciekawy rezultat!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.