|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
osteobus- pomiar gestości kości w busie, czy to wiarygodne badania?
Mam do Was pytanie, choć wiem ze za młode jesteśmy.... Otóż, kolezanka wyciagnęła mnie na darmowe badanie gęstosci kosci w osteobusie. Stał on przd apteka (Apteka magiczna). Po wystaniu swojej kolejki weszłysmy, dałam przedramię do przeswietlenia i
otrzymałam wynik -3,61 (ostra osteoporoza). Lekarz (nie jestem pewna ze to był lekarz- jakis bardzo młody facet), powiedział mi ze mam ostrą osteoporozę i zaprosił bym usiadła. Powiedział mi ze taki i taki preparat po 2 latach odwróci zmiany kostne i jest własnie dziś w promocji (zamiast 40 zł -kosztuje 15). i tyle, zadnych wskazan ze powinnam pojsc do przychodni, nic. Wszłam, kupiłam Wapn z wit Ci D i poszłam zadowolona do domu. Dopiero w domu przeczytałam o osteoporozie jaka to paskudna choroba. Stało sie to wszystko 2 dni temu, chodzę przerażona, nie wiem na ile to wszystko jest miarodajne. Dodam tylko ze kolezanka z ktorą sobie poszłysmy, pomimo brania sterydów na astmę ma wynik w normie ( tu : -1,00). Czy kroraś z Was miała podobny przypadek, czy to wiarygodne badanie? Oczywiscie wybiorę sie do specjalisty celem weryfikacji, ale pietra mam nie tyle ze osteoporoza, ale taka nieadekwatna zupełnie do wieku. 40 lat to w zasadzie kobieta jeszcze "nówka" ( Ten wątek napisałam tez w wątku 40+, przepraszam za zdublowanie) Edytowane przez Lui1234 Czas edycji: 2013-08-25 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.