|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pieczenie i swędzenie w miejscu intymnym.
Witam, mam pewien problem. Kochałam się z chłopakiem bez prezerwatywy. Po jakimś jednym dniu poczułam swędzenie w pochwie. Potem zaczęło piec i mam już tak 4 dni. Doczytałam się, że może to być grzybica, ale również dobrze chłopak mógł mnie zarazić chorobą przenoszoną drogą płciową, np. rzeżączką czy rzęsitkowicą. Ale mój chłopak przezył ze mną pierwszy raz i czy możliwe jest, że jest nosicielem jakiejś choroby? Mam iść z mamą do ginekologa i boję się, że jeśli jest to choroba przenoszoną drogą płciową to moja mama się dowie, że uprawiałam seks. Proszę o odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Pieczenie i swędzenie w miejscu intymnym.
Koniecznie idź do lekarza bo konsekwencje nie leczenia infekcji pochwy mogą być poważne i niebezpieczne.
Zarazić się mogłaś nie tylko podczas seksu z chłopakiem ale na basenie, używając czyjegoś ręcznika, kąpiąc w brudnej wannie. Nie musisz mówić mamie o chłopaku, powiedz jedynie o dolegliwościach. A do gabinetu na badanie wejdziesz sama bez mamy. Współżycie bez zabezpieczenia to nieodpowiedzialność. Mogłaś nie tylko nabawić się choroby wenerycznej ale i w ciążę zajść. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2013-08-13 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Boisz się mamy, a nie boisz się uprawiać seksu bez zabezpieczenia? ![]() Bez prezerwatywy, bez wizyty u lekarza i tabletek. ![]() Stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji. Nie czytaj głupot w internecie i nie stawiaj sobie sama diagnozy, idź do lekarza. Przed badaniem lekarz zapyta, czy jesteś dziewicą, bo od tego zależy sposób w jaki to zrobi. Więc i tak SIĘ WYDA. Nawet jeśli skłamiesz, lekarz się zorientuje. Jak jesteś na tyle dorosła, żeby uprawiać seks to dziwi mnie, że boisz się mamy. To może być grzybica, inna infekcja, obtarcie po stosunku, nie pójdziesz do ginekologa to się nie dowiesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Wiem, że to była nieodpowiedzialność i głupota ale czasu nie cofnę. Mam jeszcze 3 dni do okresu, na który z nerwami czekam. Ale czy mój chłopak może być chory, jeśli jeszcze nie uprawiał seksu ? I wiem, że wejdę sama, ale jeśli lekarz mi wypisze leki to muszę jej powiedzieć co mi dolega i raczej się domyśli...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No chyba, że masz 16 lat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Lekarza obowiązuje tajemnica lekarska i nie powie mamie , że nie jesteś już dziewicą.
Przy badaniu w gabinecie na fotelu mama nie będzie uczestniczyć jeśli tego sobie nie życzysz. Masz prawo być tam sama mimo, że jesteś jeszcze dzieckiem. Jak najszybciej powiedz mamie i idźcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
To poproś mamę, żeby z Tobą poszła. Zdobądź się na szczerą rozmowę, że zaczęłaś współżycie, potrzebujesz antykoncepcji (bo chyba mama nie chce być jeszcze babcią) i że masz ostatnio jakieś dolegliwości. A jeśli z jakiegoś powodu nie chcesz się otwierać to przecież możesz powiedzieć o swojej infekcji, mama z Tobą na pewno pójdzie (chodzi o zdrowie!) i zostanie w poczekalni, nie musisz potem opowiadać o szczegółach wizyty. Nie męcz się z tym sama, tylko daj się obejrzeć lekarzowi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Ale jeśli to są otarcia po seksie, bądź on mnie zaraził to mama po lekach się dowie. I już jej powiedziałam i mamy jechać, ale ja wolałabym poczekać kilka dni żeby sprawdzić czy dostanę okres. Bo strasznie się boję, że zaszłam w ciążę. A moja rodzina nie akceptuje tego związku i spotykam się z nim po kryjomu.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
powiedz mamie, że swędzi cię pochwa i piecze, więc musisz iść do lekarza. a na drugi raz z głową uprawiajcie seks, Z GUMKAMI.
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie ma na co czekać bo infekcja się będzie wzmagać. A ciąża? oblicz sobie prawdopodobieństwo bo do okresu masz 3 dni według twoich obliczeń a stosunek miałaś kilka dni temu. Jeżeli masz okres nieregularnie to różnie z tym może być. Bardzo dużo ryzykowałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
A jeśli są to po prostu otarcia ? Cykle mam dość regularne a stosunek odbyłam tydzien po planowanej owulacji.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na twoim miejsc poszłabym sama do ginekologa,po co ciągnąć mamę
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
Moim zdaniem gdyby to były otarcia to już by przestało piec. Co do stosunku tydzień po planowanej owulacji... Ręce opadają. A słyszałaś, że owulacja może nie zawsze wystąpić wtedy gdy ją akurat zaplanujesz?To organizm sobie planuje. Ty nie masz żadnego wpływu na termin owulacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Już i tak wystarczająco się denerwuję. A jak Pani myśli, są jakieś szanse że jednak nie jestem w ciąży? I nie czułam żadnego dyskomfortu.
Cytat:
Edytowane przez mloda_kobieta Czas edycji: 2013-08-13 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
I mam nadzieję, że tym razem się wam udało . W myśl przysłowia"Więcej szczęścia niż rozumu." Ale na przyszłość trzeba się zabezpieczać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama po lekach się nie skapnie, bo tak jak Ci mądrze prawi grubella, mogłaś się zarazić nie tylko przez seks. Ba, grzybicy można dostać nawet od nadmiernej higieny, wiedziałaś o tym? A co do mamy, to co, ona jest farmaceutą, że tak się boisz? Jak już masz taki ogromny problem, to spytaj lekarza, po ile te leki, które on Ci ewentualnie przepisze, weź od mamy zaokrągloną w górę kwotę, sama wykup receptę i oddaj resztę mamie, ta daaa! ![]() Moim zdaniem prawdopodobnie nie jesteś w ciąży - skoro masz regularne cykle i możesz określić z dużą dokładnością miesiączkę, to z równie dużą dokładnością możesz przybliżyć datę owulacji, odejmując 14 dni, jak to zapewne zrobiłaś. Natomiast na przyszłość pamiętaj, że ta metoda jest o tyle niepewna, że zawsze na skutek np. stresu, podróży, choroby albo po prostu skoku poziomu hormonów miesiączka (i tym samym owulacja) może Ci się opóźnić, a tym samym wszystkie obliczenia wezmą w łeb i zrobisz sobie dzidzi. Warto tak ryzykować? Nie sądzę. Polecam obserwację śluzu metodą Billingsów - jest to metoda równie skuteczna co tabletki antykoncepcyjne czy prawidłowo założona prezerwatywa (czyli ok. 98% skuteczności), a przy tym całkowicie nieszkodliwa dla zdrowia i zapewniająca duży komfort współżycia (bo masz niezaburzone tabletkami libido, a w dni płodne, zamiast powstrzymywać się od seksu, możesz się zabezpieczyć np. prezerwatywą i globulkami). Ma ona tylko jeden mankament: wymaga wprawy, dlatego najlepiej poświęcić pierwszy miesiąc czy dwa na uważną obserwację własnego organizmu, czyli przećwiczyć tą antykoncepcję "na sucho" (proponuję w tym czasie wzajemną masturbację i/lub seks oralny lub abstynencję). Można uczyć się razem z partnerem, a nawet jest to imo wskazane - bo w końcu co dwie głowy oceniające śluz, to nie jedna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli to grzybica lub inna choroba zakaźna, to lekarz zapewne zaleci leczenie i chłopakowi.
A zarazić można się chociażby na basenie. Polecam się dokształcić trochę - rzetelna wiedza i znajomość anatomii, fizjologii oraz higieny intymnej jest bardzo ważną sprawą. I czemu tak bardzo boisz się mamy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyczajenie
|
Czemu tak bardzo się boję? Długa historia i nie do opowiadania w tym wątku.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Boisz się mamy, boisz się, że zaszłaś w ciążę. To nie bałaś się uprawiać seksu bez zabezpieczenia?
![]() Do gabinetu ginekologicznego możesz wejść bez mamy. Ginekologa obowiązuje tajemnica lekarska, więc nie może powiadomić rodzica o przebiegu wizyty bez twojej wyraźnej zgody. Nie diagnozuj się na podstawie informacji zawartych w Internecie, bo możesz się na tym poważnie przejechać. Gdyby wierzyć ślepo wyrokom internetowym to byle ból głowy świadczyłby o nowotworze. Życzę rozsądku na przyszłość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
nie rób kolejnej głupoty i idź do lekarza.mamie nie musisz mówić jak to złapałaś, bo mogłaś np. złapać cos w toalecie publicznej.mama nie musi też wchodzić z tobą do gabinetu.
a następnym razem-kup prezerwatywy,nie są drogie,bez recepty. macierzyństwo to duża odpowiedzialność i wysiłek,nawet dla dorosłych,co dopiero dla nastolatki. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.