|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdzie tanio pojechać
Cześć Wizażanki. Chciałam się was zapytać, czy znacie ładne miejsca gdzie można pojechac na przykład na 2 albo 3 dni. I żeby to wyszło dośc tanio .Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś namiary.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie tanio pojechać
Znajomi ostatnio byli gdzies w Beskidzie Zywieckim, nie pamietam dokladnie gdzie, swietny pensjonat 15 zl/noc, tylko na strasznym odludziu
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
na 2-3 dni czyli w miare blisko domu ,inaczej sie nie oplaca a blisko domu to dla ciebie jakie okolice?
i co znaczy tanio? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mieszkam w Beskidzie Żywieckim (więc tam wyjazd odpada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A może gdzieś w Jurę K-C? Blisko i bardzo ładnie. Blisko Częstochowy też są ładne, pełne lasów miejsca: żarki, Natalin - na krótki weekend jak znalazł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a ja bym pojechala w bieszczady
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Już wiem. OGRODZIENIEC. Jest na Jurze Krakowsko - Częstochowskiej. Tylko nie za bardzo z noclegami, bo nie mogłam nic znaleźć w internecie. Same strony z historią tego pięknego zamku. Jak macie jakieś namiary i znacie tą okolicę, prosze o komenty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
my sie z TZem juz kilka razy przymierzalismy do tej kwatery http://www.jura.turist.pl/partyzantow8/ ale niestety jakos nigdy nam ten wyjazd nie wypalil. mozecie pojechac i zdac relacje jak bylo
![]() a tu strona z innymi kwaterami: http://www.jura.turist.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Na brak ludzi w sąsiedzctwie raczej nie będziecie narzekać,szczególnie w weekendy.Także...warto przemyśleć sprawę,poważnie.
Ja proponuję zatrzymać się w malutkim Przybyszowie, koło Kroczyc. Właściciele mają konie ,osobny dom dla gości, tam Wam żadny turysta nie będzie w okna zaglądał z ulicy,pobliskiej drogi. Oto kopia reklamy tego gospodarstwa ze strony internetowej: "Beata i Cezary Barczyk ul. Przybyszów 17 42-425 Kroczyce tel. (034) 315 57 02, kom. 0 507 023 135 Gospodarstwo oferuje 3 pokoje 3-osobowe z możliwością dostawki, pokój 4-osobowy i pokój 2-osobowy (w osobnym domku i na parterze budynku). Dwie łazienki do dyspozycji gości. Wyżywienie na miejscu, punkt gastronomiczny obok. W gospodarstwie jest 7 koni - możliwość jazdy wierzchem (20zł/godz.), bryczką, kuligi (50zł/godz.). Możliwość zorganizowania pleneru malarskiego. Można przywozić zwierzęta po uzgodnieniu. Cena noclegu w weekend 20zł/osoba, przy dłuższym pobycie 15zł/osoba. Pełne wyżywienie 25zł/osoba (oddzielnie śniadanie 6zł, obiad 13zł, kolacja 6zł)." http://www.jura.turystyka.pl/ Byłam tam dwukrotnie, w różnych latach,na jesieni. Pozdrawiam i...polecam to miejsce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Na pewno poddam ten pomysł mojemu TŻ. A może macie jakieś inne miejsca. Wiecie dojazd może być obojętnie gdzie. Tak się składa, że możemy pojechać na kolejowych biletach, więc wyjdą nam za to grosze. Tak w miarę blisko, ale jednocześnie żeby było coś nowego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Gdzie na weekend.?
Witam.
![]() Mam taki problem, otóż... Za tydzień razem z moim TŻ będziemy mieli cały weekend wolny. Problem w tym, że nie mamy żadnego pomysłu co by tu zrobić, gdzie sobie pojechać. Jesteśmy z woj. opolskiego. Gdyby ktoś mógł podsunąć Nam jakieś ciekawe pomysły na spedzenie weekendu razem. ![]() Miłe wieczory w domu odpadają, bo je mamy prawie codziennie, dlatego chcielibyśmy sobie gdzieś skoczyć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie na weekend.?
przylaczam sie do pytania, ja tez z opolskiego
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
To ja Wam polecę wybrać się do Brzegu. Przepiękne, nieduże miasteczko, a zobaczyć można w nim wiele. Przede wszystkim Muzeum Piastów Śląskich z niesamowitą kolekcją kopii płyt nagrobnych Piastów, a także ogromną ilością obrazów Willmanna, nazywanego śląskim Rembrandtem. Oprócz tego monumentalny średniowieczny kościół św. Mikołaja, naprawdę wart zobaczenia. Dalej Ratusz i przy Muzeum kościół pojezuicki pw. Podwyższenia Krzyża Świętego z iluzjonistyczną polichromią wewnątrz. Oczywiście oprócz samych zabytków miasto jest bardzo urokliwe i niezbyt tłoczne, więc powinno Wam się miło spędzić czas.
![]() |
#14 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
A czy myslałyscie moze o tym ,zeby na weekend zrobic mały wypadzik do SPA ?
W sumie tak tez mozna sie fajnie relaksowac... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
fajny pomysł tylko że to wydatek przynajmniej 1000zł :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Gdzie na weekend???
Hej, Razem z chłopakiem i dwójką znajomych wybieramy się gdzieś na weekend sierpniowy, tylko kompletnie nie mamy pomysłu gdzie. Dodam, iż jesteśmy z okolic Krakowa i interesuje nas jakaś plaża + moga być pola namiotowe. Proszę o pomoc, może macie miejsca godne polecenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie na weekend???
No Bałtyk? Ewentualnie gdzieś bliżej czyli do Gródka nad Dunajcem, Solina, jezioro Dobczyckie? Google nie gryzą chyba.
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Serio?? Woda, plaża, pole namiotowe?? Można byłoby wymieniać i wymieniać. Moje propozycje: morze, jezioro...
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
W Alwerni i Trzebini są zalewy z plażami z tego co wiem. Jakieś grosze się płaci.
W Krakowie macie Bagry. A w Łapanowie zalew z plażą trawiastą i polem namiotowym. Wszystko macie na terenie małopolski, na weekend idealne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Jak daleko chcecie pojechać? Może Jezioro Turawskie. ewentualnie jedzcie do Czech gdzieś tam też fajnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Gdzie na weekend spa dla dwojga?
Dziewczyny, planuję zafundować moim rodzicom fajny weekend w jakimś ośrodku w okolicy do 150km od Warszawy. Przetrząsnęłam cały internet w poszukiwaniu konkretnych ofert, ale ceny są z kosmosu. Szukam ośrodka, w którym będą mogli wypocząć, dobrze zjeść i skorzystać z jakichś zabiegów spa, ale umiarkowanie, bo im też nie uśmiecha się weekend, podczas którego będą biegać z zabiegu na zabieg i w końcu padną zmęczeni. Może znacie jakiś ośrodek, byłyście, korzystałyście... Będę wdzięczna za każdą sugestię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie na weekend spa dla dwojga?
Podaj przykłady SPA, które znalazłaś i cenę, jaką byłabyś skłonna zapłacić.
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Ja mogę Ci polecić Narvil, za 2 weekendowe noclegi płaciliśmy 660 zł. Była to chyba jedna z tańszych opcji w okolicy Warszawy. Hotel jest fajny, ale niestety to duży obiekt a nie klimatyczne małe spa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Najbliższe moim oczekiwaniom jest pensjonat/hotel/spa Miłomłyn, pakiet Spa dla dwojga, cena 839 za parę , 3 dni/2 noclegi. Wygląda fajnie, ale wolałabym coś bliżej Warszawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja polecam hotel Jawor, bazę spa mają tam wyśmienitą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Dobry dojazd masz do Nałęczowa
![]() Jesteśmy tam praktycznie 3 razy w roku. Dwa ośrodki są warte polecenia: 1. Termy pałacowe 2. Willa Feniks Przepiękny park zdrojowy, niedrogie zabiegi. Raczej na wypoczynek bo nie jest tam zbyt imprezowo ( niemniej możesz wybrać się na przykład na wycieczkę do Kazimierza Dolnego). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.