P³ukanka z pokrzywy ( herbata ) - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2012-10-20, 18:27   #1
mysiiax33
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

P³ukanka z pokrzywy ( herbata )

Cze¶æ drogie wiza¿ystki : )
Chcia³am sie zapytaæ , a mo¿e bardziej dowiedzaieæ sie paru rzeczy na temat herbaty z pokrzywy , któr± normalnie mo¿na kupiæ w sklepie np. Z herbapolu .
Dok³adnie to chodzi o te , ¿e mo¿na t± herbatke piæ jak i zarówno robiæ z niej p³ukanke na w³osy . W tym tkwi problem , ¿e mam blond w³osy , a na internecie czê¶ciowo sie doczyta³am , ¿e taka p³ukanka blondynce mo¿e zaszkodziæ poniewa¿ w³osy mog± sie zrobiæ zielonkawe .
Czy któras z was mo¿e ju¿ próbowa³a i tez ma jesne w³osy ? Czekam na wasze odpowiedz
mysiiax33 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-20, 18:53   #2
alonek
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 121
Dot.: P³ukanka z pokrzywy ( herbata )

te¿ o tym s³ysza³am moje w³osy s± blond, ale ciemne, a obecnie mam ombre na g³owie je¶li faktycznie pokrzywa nadaje kolor zielonkawy to w poniedzia³ek wykupujê wszystkie herbaty z pokrzywy mam fio³a na punkcie zieleni tylko ³adnej (soczysta trawa) a nie typu g*** w trawie

alonek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-20, 19:05   #3
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez alonek Poka¿ wiadomo¶æ
te¿ o tym s³ysza³am moje w³osy s± blond, ale ciemne, a obecnie mam ombre na g³owie je¶li faktycznie pokrzywa nadaje kolor zielonkawy to w poniedzia³ek wykupujê wszystkie herbaty z pokrzywy mam fio³a na punkcie zieleni tylko ³adnej (soczysta trawa) a nie typu g*** w trawie

Ja aktualnie mam jasne w³osy blond i boje sie tego ¿e jak op³ucze t± p³ukank± z pokrzywy to faktycznie mo¿e mi gdzie niegdzie na zielono zabarwiæ i co ja wtedy zrobie

herbata nie jest droga bo kosztuje chyba 4 z³ ja p³aci³am . A firma tez jest dobra wiêc zastrze¿eñ nie mam
Stary 2012-10-20, 21:17   #4
Yariewenka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 475

Cytat:
Napisane przez mysiiax33 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja aktualnie mam jasne w³osy blond i boje sie tego ¿e jak op³ucze t± p³ukank± z pokrzywy to faktycznie mo¿e mi gdzie niegdzie na zielono zabarwiæ i co ja wtedy zrobie

herbata nie jest droga bo kosztuje chyba 4 z³ ja p³aci³am . A firma tez jest dobra wiêc zastrze¿eñ nie mam
Uuuuf, w ostatniej chwili trafi³am na te w±tek! Juz mia³am robiæ!
Co prawda mam ciemny blond, ale raczej nie zaryzykujê...

Yariewenka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-20, 21:27   #5
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Yariewenka Poka¿ wiadomo¶æ
Uuuuf, w ostatniej chwili trafi³am na te w±tek! Juz mia³am robiæ!
Co prawda mam ciemny blond, ale raczej nie zaryzykujê...

hmm . wiesz co bo tak pisz± na necie , ¿e niby tak jest tylko nikt jeszcze nigdy nie napisa³ ¿e jego w³osy faktycznie zorbi³y sie zielone .
Czyli jest to plotka której jeszcze nikt nie potwierdzi³ . Tak szczerze jak sama nie zaryzykuje to sie nie dowiem

Mo¿e spróbuje jutro choæ nie ukrywam tego ¿e sie troszke boje hehe
Stary 2012-10-20, 21:42   #6
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 407

My¶lê, ¿e zielone w³osy mog± byæ raczej efektem p³ukanki ze ¶wie¿ej pokrzywy. Ja robi³am ze suszonej i nic siê nie sta³o. Z tym, ¿e mam ciemne w³osy

LunatyczkaBB jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-20, 21:50   #7
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez LunatyczkaBB Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e zielone w³osy mog± byæ raczej efektem p³ukanki ze ¶wie¿ej pokrzywy. Ja robi³am ze suszonej i nic siê nie sta³o. Z tym, ¿e mam ciemne w³osy
Te¿ s³ysza³am , ¿e jak sie robi z przygotowanej przez siebie p³ukani a kupionej w³asnie np. herbatki gotowej do zaparzenia . Jest troche inaczej . A drugie to jest to ¿e jasne w³osy mog± z³apac ten kolorek a ciemne jednak mimo wszystko nie wiêc to dla ciemnych w³osów jest na plus
Stary 2012-10-20, 21:51   #8
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Ja mia³am akurat zebran± i ususzon± przed siebie pokrzywê . My¶lê jednak, ¿e taka herbatka nie powinna zrobiæ szkody

Stary 2012-10-20, 21:54   #9
alonek
Raczkowanie

a mi wydaje siê, ¿e nawet jak w³osy z³api± zieleñ to szampon go pó¼niej wyp³ucze- no bo przecie¿ nie samymi p³ukankami ¿yj± w³osy, nie? tzreba umyæ- choæby szamponem bez parabenów, silikonów, parafin etc (np. Syos- ja mam do fabowanych i jest aebisty ) jutro lecê na ³±kê zrywaæ pokrzywê
sorry za liteówki, ale m±z mnie z kompa wygania
p/s. co znaczy skrót T¯??? bo nie mam bladego popjêcia

Stary 2012-10-20, 21:56   #10
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Towarzysz ¯ycia

Stary 2012-10-20, 22:08   #11
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Ja mia³am akurat zebran± i ususzon± przed siebie pokrzywê . My¶lê jednak, ¿e taka herbatka nie powinna zrobiæ szkody
Wiesz co chyba jednak spróbuje co bêdzie to bêdzie , ale przecie¿ to nie dzia³a jak farba powinno sie zaraz sp³ukac jak wgl co¶ bêdzie

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
a mi wydaje siê, ¿e nawet jak w³osy z³api± zieleñ to szampon go pó¼niej wyp³ucze- no bo przecie¿ nie samymi p³ukankami ¿yj± w³osy, nie? tzreba umyæ- choæby szamponem bez parabenów, silikonów, parafin etc (np. Syos- ja mam do fabowanych i jest aebisty ) jutro lecê na ³±kê zrywaæ pokrzywê
sorry za liteówki, ale m±z mnie z kompa wygania
Te¿ tak my¶le kochana . Jutro zaryzykuje . Przeciez to nie dzia³a jak farba , powinno zaraz sie sp³ukac je¿eli wogóle co¶ tam bêdzie na tej g³owie . Choæ my¶le ¿e to jest tylko takie straszenie blondynek bo nikt jeszcze nie napisa³ ¿e go pokrzywa na zielono ufarbowa³a wiêc to jest nie potwierdzona tera

_________________________ _______________
Wiem , ¿e to nie do tematu ale jestem nowa i nie wiem jak ustwiæ zdjêcie profilowe . pomo¿e kto¶ ?

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-21, 11:44   #12
alonek
Raczkowanie

LunatyczkaBB- dziêkujê za odpowied¼
mysiiax33- daj znaæ jak wysz³o to p³ukanie ^^ mnie korci³o kiedy¶, ¿eby w³osy p³ukaæ w.....³upinach cebuli albo w korze brzozowej/ dêbowej tak czy siak- i tak te p³ukanki wypróbujê, a co tam w³osy- rzecz nabyta najwy¿ej wypadn±

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
wiza¿ystki mogê wpisaæ ten "tytu³" w CV ³adnie brzmi

Stary 2012-10-21, 12:49   #13
mysiiax33
Przyczajenie

mysiiax33- daj znaæ jak wysz³o to p³ukanie ^^ mnie korci³o kiedy¶, ¿eby w³osy p³ukaæ w.....³upinach cebuli albo w korze brzozowej/ dêbowej tak czy siak- i tak te p³ukanki wypróbujê, a co tam w³osy- rzecz nabyta najwy¿ej wypadn± [COLOR="Silver"]

Wiesz co w³a¶nie mam zamair zaraz sie za to braæ !
Tylko jak wyp³ukam w³osy s± pokrzyw± to mam je potem jeszcze op³ukaæ wod± czy tak ju¿ zostawiæ ?
Stary 2012-10-21, 14:12   #14
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
mysiiax33- daj znaæ jak wysz³o to p³ukanie ^^ mnie korci³o kiedy¶, ¿eby w³osy p³ukaæ w.....³upinach cebuli albo w korze brzozowej/ dêbowej tak czy siak- i tak te p³ukanki wypróbujê, a co tam w³osy- rzecz nabyta najwy¿ej wypadn± [COLOR="Silver"]

Wiesz co w³a¶nie mam zamair zaraz sie za to braæ !
Tylko jak wyp³ukam w³osy s± pokrzyw± to mam je potem jeszcze op³ukaæ wod± czy tak ju¿ zostawiæ ?
Pokrzywê wykorzystaj do ostatniego p³ukania

Stary 2012-10-21, 14:43   #15
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Pokrzywê wykorzystaj do ostatniego p³ukania
Czyli poprostu po umyciu g³owy wyp³ukaæ i to wszystko tak ?
Stary 2012-10-21, 15:23   #16
BeforeIForget
jesterhead

Wiadomo¶ci: 3 672

Cytat:
Chcia³am sie zapytaæ , a mo¿e bardziej dowiedzaieæ sie paru rzeczy na temat herbaty z pokrzywy , któr± normalnie mo¿na kupiæ w sklepie np. Z herbapolu .
Dok³adnie to chodzi o te , ¿e mo¿na t± herbatke piæ jak i zarówno robiæ z niej p³ukanke na w³osy . W tym tkwi problem , ¿e mam blond w³osy , a na internecie czê¶ciowo sie doczyta³am , ¿e taka p³ukanka blondynce mo¿e zaszkodziæ poniewa¿ w³osy mog± sie zrobiæ zielonkawe .
Czy któras z was mo¿e ju¿ próbowa³a i tez ma jesne w³osy ? Czekam na wasze odpowiedz
S³ysza³am, ¿e tylko p³ukanka ze ¶wie¿ej pokrzywy mo¿e lekko zabarwiæ w³osy na zielono, a taka z suszonej ju¿ nie.

To b³ogos³awieñstwo, ¿e nie s³ychaæ my¶li.
BeforeIForget jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-21, 15:52   #17
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez BeforeIForget Poka¿ wiadomo¶æ
S³ysza³am, ¿e tylko p³ukanka ze ¶wie¿ej pokrzywy mo¿e lekko zabarwiæ w³osy na zielono, a taka z suszonej ju¿ nie.
Mam zamiar zaraz spróbowac tej p³ukanki , wiêc przekonam sie sama na sobie jak to wkoñcu jest czy farbuje czy nie i napisze jakie s± efekty
Stary 2012-10-21, 15:54   #18
esfira
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 002

robi³am takie p³ukanki i w³osy nie zrobi³y mi siê ani trochê zielone, nie s±dzê, ¿eby ten chlorofil móg³ siê trzymaæ w³osów s± ró¿ne zio³ow ep³ukanki specjalnie na zmianê koloru w³osów ( z ³usek cebuli, kory dêbu i inne takie) ale pomagaj± ja umar³emu kadzid³o, wiêc pokrzywa tym bardziej nikomu krzywdy nie zrobi poza tym napar z suszonej pokrzywy jest koloru br±zowawego, jak s³aba herbatka, z bardzo lekk± nut± zieleni

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-21, 16:10   #19
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez esfira Poka¿ wiadomo¶æ
robi³am takie p³ukanki i w³osy nie zrobi³y mi siê ani trochê zielone, nie s±dzê, ¿eby ten chlorofil móg³ siê trzymaæ w³osów s± ró¿ne zio³ow ep³ukanki specjalnie na zmianê koloru w³osów ( z ³usek cebuli, kory dêbu i inne takie) ale pomagaj± ja umar³emu kadzid³o, wiêc pokrzywa tym bardziej nikomu krzywdy nie zrobi poza tym napar z suszonej pokrzywy jest koloru br±zowawego, jak s³aba herbatka, z bardzo lekk± nut± zieleni
No to teraz jestem przekonana w 100 % ¿e nic sie nie stanie . Dzisiaj mam zamiar robiæ ta p³ukanke co bêdzie to bêdzie jak to sie mówi
A jak ju¿ robi³a¶ t± p³ukanke to jakie efekty widzia³a¶ ? W³osy poprawi³y sie , zrobi³y sie jakies inne czy te p³ukanki nic nie daj± ?
Stary 2012-10-21, 16:18   #20
esfira
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 002

Cytat:
No to teraz jestem przekonana w 100 % ¿e nic sie nie stanie . Dzisiaj mam zamiar robiæ ta p³ukanke co bêdzie to bêdzie jak to sie mówi
A jak ju¿ robi³a¶ t± p³ukanke to jakie efekty widzia³a¶ ? W³osy poprawi³y sie , zrobi³y sie jakies inne czy te p³ukanki nic nie daj± ?
nie zauwa¿y³am spektakularnego efektu u siebie.
Bardziej ni¿ na w³osy pomaga na skórê g³owy, ³agodzi trochê ³upie¿ i ³ojotok (tak przynajmniej napisali w ksi±¿ce o zio³ach)

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-21, 18:25   #21
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez esfira Poka¿ wiadomo¶æ
nie zauwa¿y³am spektakularnego efektu u siebie.
Bardziej ni¿ na w³osy pomaga na skórê g³owy, ³agodzi trochê ³upie¿ i ³ojotok (tak przynajmniej napisali w ksi±¿ce o zio³ach)

Mo¿e co do efekty trzeba d³u¿ej czekaæ . Niktórzy pisz± ¿e efekty s± a niektórzy ¿e nie mo¿e to zale¿y od w³osów : )
Ale dziêki serdeczne za pomoc

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

W³a¶nie zrobi³am t± ca³± p³ukanke z pokrzywy
Hmm .. to moze powiem jak to dok³adnie zrobi³am :
1 . Zaparzy³am dwie saszetki herbaty z pokrzywy ( forma herbapol , kosztuje w sklepie 4 z³ )
2 . Zaparzon± herbatke zostawi³am do wystudzenia .
3 . Umy³am g³owe ( zwyk³ym szamponem jak by ktos sie pyta³ jakim )
4 . Na wilgotne w³osy delikatnie wylewa³am herbate .
5. Mokre w³osy nieco '' wykrêci³am '' ¿eby tak z nich nie kapa³o .
6. Za³o¿y³am na g³owe worek i owinê³am to rêcznikiem .
POSTANOWI£AM TRZYMAC TO NA G£OWIE 20 MIN ( zaraz bêdê sz³a osuszaæ w³osi )

Je¿eli bêd± jakie kolwiek efekty , oczywi¶cie powiadomie o tym wszystkim jutro . W³osy przez noc bêd± sobie sch³y naturalnie i rano zobacze co i jak
Stary 2012-10-21, 19:30   #22
alonek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez
[SIZE=1
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------[/SIZE]

[/COLOR]W³a¶nie zrobi³am t± ca³± p³ukanke z pokrzywy
Hmm .. to moze powiem jak to dok³adnie zrobi³am :
1 . Zaparzy³am dwie saszetki herbaty z pokrzywy ( forma herbapol , kosztuje w sklepie 4 z³ )
2 . Zaparzon± herbatke zostawi³am do wystudzenia .
3 . Umy³am g³owe ( zwyk³ym szamponem jak by ktos sie pyta³ jakim )
4 . Na wilgotne w³osy delikatnie wylewa³am herbate .
5. Mokre w³osy nieco '' wykrêci³am '' ¿eby tak z nich nie kapa³o .
6. Za³o¿y³am na g³owe worek i owinê³am to rêcznikiem .
POSTANOWI£AM TRZYMAC TO NA G£OWIE 20 MIN ( zaraz bêdê sz³a osuszaæ w³osi )

Je¿eli bêd± jakie kolwiek efekty , oczywi¶cie powiadomie o tym wszystkim jutro . W³osy przez noc bêd± sobie sch³y naturalnie i rano zobacze co i jak
szkoda, ¿e nie zrobi³a¶ zdjêcia w³osów przed i po na fotkach najczê¶ciej widaæ efekty ^^ my¶lê, ¿e ewentualne dzia³ania dobroczynne widaæ przy regularnym i d³u¿szym stosowaniu ^^ ja póki co stosujê naftê i olejek rycynowy z witamin± A+E moje w³osy s± od¿ywione, sypkie i nie przet³uszczaj± siê tak jak kiedy¶ wczoraj ma³o zawa³u nie dosta³am jak w aptece poprosi³am o olejek rycynowy (zosta³o mi 5 z³ z zakupów ) a baba do mnie: 10 z³ kosztuje (100ml) kiedy tak zdro¿a³? kto¶ za to zap³aci (<- czyli ja :P nastêpnym razem )

Stary 2012-10-21, 19:55   #23
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, ¿e nie zrobi³a¶ zdjêcia w³osów przed i po na fotkach najczê¶ciej widaæ efekty ^^ my¶lê, ¿e ewentualne dzia³ania dobroczynne widaæ przy regularnym i d³u¿szym stosowaniu ^^ ja póki co stosujê naftê i olejek rycynowy z witamin± A+E moje w³osy s± od¿ywione, sypkie i nie przet³uszczaj± siê tak jak kiedy¶ wczoraj ma³o zawa³u nie dosta³am jak w aptece poprosi³am o olejek rycynowy (zosta³o mi 5 z³ z zakupów ) a baba do mnie: 10 z³ kosztuje (100ml) kiedy tak zdro¿a³? kto¶ za to zap³aci (<- czyli ja :P nastêpnym razem )
ja za 30ml p³aci³am 2 z³

Stary 2012-10-21, 20:44   #24
mysiiax33
Przyczajenie

Cytat:
Jestem ju¿ po zabiegu . Hmm co mogê powiedzieæ . W³osy mam takie jakie mia³am nie zmieni³y koloru ani nic z takich rzeczy . Jest to dopiero pierwsza moja plukanka wiêc na efekty muszê doczekaæ . Mam nadziejê , ¿e to co¶ da . a co do zdjêæ to na nastêpny raz zrobiê

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
ja za 30ml p³aci³am 2 z³
To bardzo tanio . Zazwyczaj olejek rycynowy kosztuje od 5 do 10 z³. Zale¿y to te¿ od buteleczki
Stary 2012-10-21, 21:25   #25
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem ju¿ po zabiegu . Hmm co mogê powiedzieæ . W³osy mam takie jakie mia³am nie zmieni³y koloru ani nic z takich rzeczy . Jest to dopiero pierwsza moja plukanka wiêc na efekty muszê doczekaæ . Mam nadziejê , ¿e to co¶ da . a co do zdjêæ to na nastêpny raz zrobiê

To bardzo tanio . Zazwyczaj olejek rycynowy kosztuje od 5 do 10 z³. Zale¿y to te¿ od buteleczki
Pamiêtaj tylko, ¿e p³ukanki zio³owe mog± wysuszaæ w³osy!

5-10 z³ to raczej wiêksze buteleczki . Pierwsz± kupi³am za bodaj¿e 2,70z³, a drug± za 1,80z³

Stary 2012-10-22, 11:24   #26
deadlydoll667
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Je¿eli obawiacie siê zafarbowania w³osów - równie¿ skuteczne mog± okazaæ siê w wcierki z pokrzywy Idealne te¿ do w³osów przet³uszczaj±cych siê. Ja w³a¶nie próbujê, wraz ze skrzypem polnym.
deadlydoll667 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-22, 14:06   #27
Sarahaha
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

O zielonym kolorze nic nie s³ysza³am, natomiast kiedy¶ dosz³y do mnie s³uchy, ¿e od mycia w³osów szamponem z pokrzywy mog± one pociemnieæ. Kto¶ co¶ wie na ten temat?
Jestem blondynk± wiêc myjê zwyk³ym szamponem, ale zaczê³am codziennie popijac pokrzywê, gdy¿ liczê na szybszy porost w³osków Pozdrawiam
Sarahaha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-22, 23:28   #28
Nikesta
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 143

Ja kiedy¶ systematycznie p³uka³am w³oski tak± p³ukank±, niemal¿e po ka¿dym myciu w³osów bez sp³ukiwania - czyli raz czy dwa razy w tygodniu.
Co mogê powiedzieæ, czy by³a suszona czy ¶wie¿utka, bo zawsze z ogródka zebrana nie zafarbowa³a mi w³osów, nie zauwa¿y³am te¿, ¿eby mi pociemnia³y aczkolwiek s³ysza³am, ¿e od pokrzywy mog± pociemnieæ-a od rumianku poja¶nieæ Sama mam w³osy br±zowe. P³uka³am lekko z rok, jak nie d³u¿ej.
Co do efektów:
-w³osy by³y ³adne
-nie by³o ³upie¿u
-gêste
-nie przet³uszcza³y siê
-ogólnie w dobrej kondycji i zdrowe
Tylko, ¿e bra³am wtedy jeszcze przez jaki¶ czas do¶æ regularnie ¿elazo w tabletkach i nie wiem na ile piêkne w³osy by³y efektem pokrzywy a na ile tabletek
Teraz mam lichutkie w³osy, wiêc p³uczê na nowo
Nikesta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2012-10-23, 07:41   #29
alonek
Raczkowanie

Nikesta, a wcze¶niej bardzo Ci siê w³osy przet³uszcza³y czy tylko tak ¶rednio? mi na przyk³ad tak siê t³uszcz± :P , ¿e prawid³owo muszê myæ g³owê co dwa dni (wcze¶niej codziennie! :/ ) zaczê³am u¿ywaæ nafty kosmetycznej, przerzuci³am siê na szampon bez silikonów, parafin, parabenów (Syoss, zielona butla do w³osów farbowanych- ¶wietnie zmywa naftê), a i tak dalej siê przet³uszczaj± nie powiem, bo po tym szamponie moje w³osy zrobi³y siê bardziej sypkie i mi³e w dotyku, ale liczy³am po cichu, ¿e efekt bêdzie d³u¿ej trwa³ mam w³osy gêste, ciê¿kie, z tendencj± do falowania i krêcenia (zw³aszcza od spodu i przed deszczem- du¿a wilgoæ puszy mi w³osy i krêci loczki przy karku) jednym s³owem- ciê¿kie w³osy w pielêgnacji. Nieca³y rok temu mia³am w³osy ¶ciête bardzo króciutko, bo mia³am do¶æ supe³ków, które robi³y mi siê przy karku, ich skrêtów w ró¿nych stronach, poza tym nie lubiê szczotek, lakierów, ¿eli, pianek, prostownic itp teraz mam w³osy wycieniowane, z ty³u do ³opatek (je¶li by je prostownic± potraktowaæ) i znowu muszê siê z nimi mêczyæ, bo mój kochany M±¿ nie lubi krótkich w³osów rekompensujê sobie "ten ból" zmianami koloru (parê miesiêcy temu w ci±gu miesi±ca mia³am 4 ró¿ne kolory ¶mia³am siê do Mê¿a, ¿e nie znudzê Mu siê- raz ma blondynkê, raz brunetkê, raz szatynkê, raz rud± a teraz mam obmre na jednej fotce zw³aszcza widaæ, przy pochmurnej pogodzie ju¿ mniej ) co ¶mieszne- pofarbowaniu przez ok 2 tygodnie moje w³osy s± lekkie, nie przet³uszczaj± siê tak, bardziej g³adkie (¶miejê siê, ¿e powinnam ci±gle farbowaæ, bo to im s³u¿y ) dzi¶ robiê p³ukankê z pokrzywy- ¶wie¿ej (ale muszê i zasuszyæ ) przez d³u¿szy czas stosowa³am olejek rycynowy (najpierw sam a potem dodawa³am wit a+e) i po tym olejku (o ironio) moje hery te¿ wygl±da³y zachêcaj±co oby ta pokrzywa by³a zbawienna

[COLOR="rgb(0, 100, 0)"]Lunatyczka[/COLOR]- pisa³a¶, ¿e p³ukanki zio³owe mog± wysuszaæ. Z tego co wiem to mo¿e tak byæ, je¶li w³osy s± zniszczone, po³amane i chropowate (czyli nie takie jakie ma Trzebiatowska w reklamie , a po lecie chyba ka¿da z nas ma problemy z ich g³adko¶ci±, wypadaniem itp)

[COLOR="rgb(0, 100, 0)"]deadlydoll667[/COLOR]- a te wcierki to z czym siê je? chodzi mi o sposób ich robienia i wykonywania

[COLOR="rgb(0, 100, 0)"]mysiiax33[/COLOR]- a w dotyku w³osy zmieni³y siê co¶? ja siê trochê obawiam, ¿e mog± byæ jakby oblepione - ni to suche, ni to to ¶wie¿e ¿eby str±ki siê nie robi³y to bêdzie dobrze

no dziewczynki, lecê lakierowaæ parkiet piszcie, bo ciekawy w±tek - jakby która¶ z Was mia³a fotki przed i po- to mog³yby¶my porównywaæ efekty pó¼niej wpadnê do Was

p/s. zdjêcie z telefonu- sp³aszcza (chyba :P ) na fotce co mi twarz widaæ chcia³am zobaczyæ jak wygl±daj± cienie z Avonu- Mystery (strasznie ró¿owe na zdjêciu wysz³y a my¶la³am, ¿e bêd± bardziej soczyste i bardziej...czerwone ) nie uda³o mi siê zrobiæ foto ca³ych w³osów z ty³u lepiej by by³o widaæ ten melan¿
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 011020122105.jpg (197,1 KB, 42 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 071020122194.jpg (75,7 KB, 53 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 300820122068.jpg (198,6 KB, 33 za³adowañ)

Stary 2012-10-23, 07:43   #30
alonek
Raczkowanie

chcia³am kolorowo zaznaczyæ Wasze nicki i co¶ mi nie wysz³o

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.