![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
P³ukanka z pokrzywy ( herbata )
Cze¶æ drogie wiza¿ystki : )
Chcia³am sie zapytaæ , a mo¿e bardziej dowiedzaieæ sie paru rzeczy na temat herbaty z pokrzywy , któr± normalnie mo¿na kupiæ w sklepie np. Z herbapolu . Dok³adnie to chodzi o te , ¿e mo¿na t± herbatke piæ jak i zarówno robiæ z niej p³ukanke na w³osy . W tym tkwi problem , ¿e mam blond w³osy , a na internecie czê¶ciowo sie doczyta³am , ¿e taka p³ukanka blondynce mo¿e zaszkodziæ poniewa¿ w³osy mog± sie zrobiæ zielonkawe . ![]() Czy któras z was mo¿e ju¿ próbowa³a i tez ma jesne w³osy ? Czekam na wasze odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 121
|
Dot.: P³ukanka z pokrzywy ( herbata )
te¿ o tym s³ysza³am
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja aktualnie mam jasne w³osy blond i boje sie tego ¿e jak op³ucze t± p³ukank± z pokrzywy to faktycznie mo¿e mi gdzie niegdzie na zielono zabarwiæ i co ja wtedy zrobie ![]() herbata nie jest droga bo kosztuje chyba 4 z³ ja p³aci³am . A firma tez jest dobra wiêc zastrze¿eñ nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 475
|
Cytat:
![]() ![]() Co prawda mam ciemny blond, ale raczej nie zaryzykujê... ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hmm . wiesz co bo tak pisz± na necie , ¿e niby tak jest tylko nikt jeszcze nigdy nie napisa³ ¿e jego w³osy faktycznie zorbi³y sie zielone . Czyli jest to plotka której jeszcze nikt nie potwierdzi³ . Tak szczerze jak sama nie zaryzykuje to sie nie dowiem ![]() ![]() Mo¿e spróbuje jutro choæ nie ukrywam tego ¿e sie troszke boje hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 407
|
My¶lê, ¿e zielone w³osy mog± byæ raczej efektem p³ukanki ze ¶wie¿ej pokrzywy. Ja robi³am ze suszonej i nic siê nie sta³o. Z tym, ¿e mam ciemne w³osy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mia³am akurat zebran± i ususzon± przed siebie pokrzywê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a mi wydaje siê, ¿e nawet jak w³osy z³api± zieleñ
![]() ![]() ![]() sorry za liteówki, ale m±z mnie z kompa wygania ![]() p/s. co znaczy skrót T¯??? bo nie mam bladego popjêcia
![]() |
#11 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() _________________________ _______________ Wiem , ¿e to nie do tematu ale jestem nowa i nie wiem jak ustwiæ zdjêcie profilowe . pomo¿e kto¶ ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
LunatyczkaBB- dziêkujê za odpowied¼
![]() mysiiax33- daj znaæ jak wysz³o to p³ukanie ^^ mnie korci³o kiedy¶, ¿eby w³osy p³ukaæ w.....³upinach cebuli albo w korze brzozowej/ dêbowej ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- wiza¿ystki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
mysiiax33- daj znaæ jak wysz³o to p³ukanie ^^ mnie korci³o kiedy¶, ¿eby w³osy p³ukaæ w.....³upinach cebuli albo w korze brzozowej/ dêbowej
![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz co w³a¶nie mam zamair zaraz sie za to braæ ! ![]() Tylko jak wyp³ukam w³osy s± pokrzyw± to mam je potem jeszcze op³ukaæ wod± czy tak ju¿ zostawiæ ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
jesterhead
Wiadomo¶ci: 3 672
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
robi³am takie p³ukanki i w³osy nie zrobi³y mi siê ani trochê zielone, nie s±dzê, ¿eby ten chlorofil móg³ siê trzymaæ w³osów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A jak ju¿ robi³a¶ t± p³ukanke to jakie efekty widzia³a¶ ? W³osy poprawi³y sie , zrobi³y sie jakies inne czy te p³ukanki nic nie daj± ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
Cytat:
Bardziej ni¿ na w³osy pomaga na skórê g³owy, ³agodzi trochê ³upie¿ i ³ojotok (tak przynajmniej napisali w ksi±¿ce o zio³ach) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mo¿e co do efekty trzeba d³u¿ej czekaæ . Niktórzy pisz± ¿e efekty s± a niektórzy ¿e nie mo¿e to zale¿y od w³osów : ) Ale dziêki serdeczne za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- W³a¶nie zrobi³am t± ca³± p³ukanke z pokrzywy ![]() Hmm .. to moze powiem jak to dok³adnie zrobi³am : 1 . Zaparzy³am dwie saszetki herbaty z pokrzywy ( forma herbapol , kosztuje w sklepie 4 z³ ) 2 . Zaparzon± herbatke zostawi³am do wystudzenia . 3 . Umy³am g³owe ( zwyk³ym szamponem jak by ktos sie pyta³ jakim ) 4 . Na wilgotne w³osy delikatnie wylewa³am herbate . 5. Mokre w³osy nieco '' wykrêci³am '' ¿eby tak z nich nie kapa³o . 6. Za³o¿y³am na g³owe worek i owinê³am to rêcznikiem . POSTANOWI£AM TRZYMAC TO NA G£OWIE 20 MIN ( zaraz bêdê sz³a osuszaæ w³osi ) Je¿eli bêd± jakie kolwiek efekty , oczywi¶cie powiadomie o tym wszystkim jutro . W³osy przez noc bêd± sobie sch³y naturalnie i rano zobacze co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- To bardzo tanio . Zazwyczaj olejek rycynowy kosztuje od 5 do 10 z³. Zale¿y to te¿ od buteleczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
5-10 z³ to raczej wiêksze buteleczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Je¿eli obawiacie siê zafarbowania w³osów - równie¿ skuteczne mog± okazaæ siê w wcierki z pokrzywy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
O zielonym kolorze nic nie s³ysza³am, natomiast kiedy¶ dosz³y do mnie s³uchy, ¿e od mycia w³osów szamponem z pokrzywy mog± one pociemnieæ. Kto¶ co¶ wie na ten temat?
Jestem blondynk± wiêc myjê zwyk³ym szamponem, ale zaczê³am codziennie popijac pokrzywê, gdy¿ liczê na szybszy porost w³osków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 143
|
Ja kiedy¶ systematycznie p³uka³am w³oski tak± p³ukank±, niemal¿e po ka¿dym myciu w³osów bez sp³ukiwania - czyli raz czy dwa razy w tygodniu.
Co mogê powiedzieæ, czy by³a suszona czy ¶wie¿utka, bo zawsze z ogródka zebrana ![]() ![]() Co do efektów: -w³osy by³y ³adne -nie by³o ³upie¿u -gêste -nie przet³uszcza³y siê -ogólnie w dobrej kondycji i zdrowe ![]() Tylko, ¿e bra³am wtedy jeszcze przez jaki¶ czas do¶æ regularnie ¿elazo w tabletkach i nie wiem na ile piêkne w³osy by³y efektem pokrzywy a na ile tabletek ![]() Teraz mam lichutkie w³osy, wiêc p³uczê na nowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Nikesta, a wcze¶niej bardzo Ci siê w³osy przet³uszcza³y czy tylko tak ¶rednio? mi na przyk³ad tak siê t³uszcz± :P , ¿e prawid³owo muszê myæ g³owê co dwa dni (wcze¶niej codziennie! :/ )
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]Lunatyczka[/COLOR]- pisa³a¶, ¿e p³ukanki zio³owe mog± wysuszaæ. Z tego co wiem to mo¿e tak byæ, je¶li w³osy s± zniszczone, po³amane i chropowate (czyli nie takie jakie ma Trzebiatowska w reklamie ![]() [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]deadlydoll667[/COLOR]- a te wcierki to z czym siê je? ![]() ![]() [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]mysiiax33[/COLOR]- a w dotyku w³osy zmieni³y siê co¶? ja siê trochê obawiam, ¿e mog± byæ jakby oblepione - ni to suche, ni to to ¶wie¿e ![]() ![]() no dziewczynki, lecê lakierowaæ parkiet ![]() ![]() ![]() ![]() p/s. zdjêcie z telefonu- sp³aszcza (chyba :P ) na fotce co mi twarz widaæ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
chcia³am kolorowo zaznaczyæ Wasze nicki i co¶ mi nie wysz³o
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.