Ktore z perfum byscie wybraly i dlaczego? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-31, 14:02   #1
carrie12
Przyczajenie

Question

Ktore z perfum byscie wybraly i dlaczego?

Zastanawiam sie nad zakupem czegos nowego, prosze o opinie, ktory zapach byscie wybraly z uzasadnieniem,a moze ktoras poleci jakis fajny zapach?
BLV II
BLV Pour Femme
BLV Notte
CACHAREL Eden
Guess Woman
Nina Ricci Premier
Lolita Lempicka (fioletowa albo niebieska)
Liz Claiborne
Salvador Dali Ruby
Oscar de la Renta Oscar
Gucci II
Dkny Red
Dkny Night
YSL Baby doll
Lancome Miracle

Lubie swieze zapachy,ale i cos ciezszego by sie przydalo, prosze o pomoc,bede zobowiazana
carrie12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:31   #2
nekot
Raczkowanie

Dot.: Ktore z perfum byscie wybraly i dlaczego?

Moze napisz jakie perfumy masz juz, na jakie byloby Cie ewentualnie stac itd...? Bo to, co podalas, to jest od sasa do lasa troche.
nekot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 14:40   #3
Kota
Zakorzenienie

Z podanych przez Ciebie wybrałabym BLV- samam mam na nie ochotę od dłuższego czasu, trzeba się nim nacieszyć, zanim całkiem zniknie z horyzontu.
Ma piękny imbirowy początek, a dalej też dobrze się rozwija.
Nie pogardziłabym też Lolitą w każdej wersji i Gucci II- ta interpertacja maliny ma lekkość, świeżość i urok.
Nina Ricci Premier Jour - wybrałabym, gdybym miała ochotę na chłodną kwiatowość.
Reszta z wymienionych mnie nie rusza.
Stary 2012-05-31, 14:42   #4
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nekot Pokaż wiadomość
Moze napisz jakie perfumy masz juz, na jakie byloby Cie ewentualnie stac itd...? Bo to, co podalas, to jest od sasa do lasa troche.
Popieram
Poza tym... W większości są raczej słodkie. Takie luźne spostrzeżenie. Generalnie nie lubię słodyczy.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 15:46   #5
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
Napisane przez carrie12 Pokaż wiadomość
Zastanawiam sie nad zakupem czegos nowego, prosze o opinie, ktory zapach byscie wybraly z uzasadnieniem,a moze ktoras poleci jakis fajny zapach?
BLV Notte
CACHAREL Eden
Lolita Lempicka (fioletowa albo niebieska)
Gucci II
BLV Notte - bo to jedne z najfajniejszych pudrowych perfum jakie znam
Cacharel Eden - za zawiesiste, drapieżne kwiaty jakie coraz trudniej znaleźć
Lempicka - mistrzostwo świata - przynajmniej dla mnie - jeśli chodzi o stworzenie perfum bardzo słodkich, ale z charakterem
Gucci II - za piękny, wdzięczny i optymistyczny miks pomarańczy, jeżyny i fiołka, jeśli wolisz świeże zapachy to polecałabym przede wszystkim Gucci II z tych wymienionych

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 16:35   #6
carrie12
Przyczajenie

Mam Burberry Orginal (bardzo lubie), Brit i Red i Summer i Beat, CK Summer trzy rodzaje (uwielbiam),CK Beauty,prawie nie uzywam,CK in2u,Mexxa Summer(cudo), Benettona Inferno Paradiso, Dali Purpelips, Dune (nie uzywam),Paco Rabanne Lady Million (bardzo lubie,chociaz nie w moim guscie),pozbylam sie ostatnio Black XS (zaczal mnie meczyc) i ultraviolet (zabojczy smrod na mojej skorze) mam Angela, (nie uzywam,nie potrafie),Marie Sharapova-bardzo lubie,Lancome Magnifique(bardzo lubie),mialam czerwone Bvlgari,bylo zbyt slodkie,chociaz lubie zapach herbaty,mam bialego Diesla(rzadko uzywam),Valentino Rock and Rose (nie uzywam,pachnie na mnie tanim winem Nie mam duzo kasy,poluje na uzywane na ebayu,plus mojej sytuacji jest taki,ze jestem w UK i mam pewnie dostep do takich ktorych w Polsce nie ma,to informacja,gdyby ktoras cos potrzebowala,podalam te perfumy,bo moge kupic uzywane za naprawde niewielkie pieniadze.
Szukam ciagle idealu,najblizsze jest mi Chloe,ale nie stac mnie poki co
W kazdym razie dziekuje za zainteresowanie

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

dziekuje

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Mam jeszcze Burberry Touch (wg mnie najgorszy z Burberry) i Anais Anais (uzywam,kiedy mam dola albo kiedy ide do tesciowej,co na jedno wychodzi

Bliski mi jest Mexx zolty i Burberry Orginal ale wciaz szukam idealu, wszystkie mi sie szybko nudza
Bardzo ciekawie wyglada to co piszecie o Edenie, Bvlgari i Lolitach, bo Gucci niuchalam raz

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Dziekuje
Stary 2012-05-31, 17:02   #7
mariamarysienka
Zakorzenienie

ze swojej strony polecam Lolitkę - tak jak dzika truskawa już napisała, uważam, że jest to naprawdę świetny słodki zapach, ale taki, którym się nie udusisz, nie zasłodzisz, który Cię nie otuli jak kołderka, ale będzie po prostu na Tobie pachniał i fajnie się rozwijał plus za dużo fiołka, bo to jeden z moich ulubionych zapachów w perfumach
polecam też DKNY Delicious Night - taki typowo nocny zapach, niezbyt ciężki. dużo jeżyn i kadzidła.
jeśli chciałabyś coś cięższego to poluj na Poisony Diora, szczególnie Midnight Poison

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-31, 18:28   #8
elektrokot
Wtajemniczenie

Zawsze Lolita
Stary 2012-05-31, 18:29   #9
carrie12
Przyczajenie

I jeszcze raz dziekuje
Stary 2012-06-01, 08:46   #10
Keket
Zakorzenienie

Eden Cudny jest.

Keket jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-26, 11:31   #11
znawczyni9
Raczkowanie

Dkny Night bo są zmysłowe, nadaja sie na romantyczna kolacje jak i zwariowana impreze
znawczyni9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości