|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ktore z perfum byscie wybraly i dlaczego?
Zastanawiam sie nad zakupem czegos nowego, prosze o opinie, ktory zapach byscie wybraly z uzasadnieniem,a moze ktoras poleci jakis fajny zapach?
BLV II BLV Pour Femme BLV Notte CACHAREL Eden Guess Woman Nina Ricci Premier Lolita Lempicka (fioletowa albo niebieska) Liz Claiborne Salvador Dali Ruby Oscar de la Renta Oscar Gucci II Dkny Red Dkny Night YSL Baby doll Lancome Miracle Lubie swieze zapachy,ale i cos ciezszego by sie przydalo, prosze o pomoc,bede zobowiazana ![]() ![]() |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ktore z perfum byscie wybraly i dlaczego?
Moze napisz jakie perfumy masz juz, na jakie byloby Cie ewentualnie stac itd...? Bo to, co podalas, to jest od sasa do lasa troche.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Z podanych przez Ciebie wybrałabym BLV- samam mam na nie ochotę od dłuższego czasu, trzeba się nim nacieszyć, zanim całkiem zniknie z horyzontu.
Ma piękny imbirowy początek, a dalej też dobrze się rozwija. Nie pogardziłabym też Lolitą w każdej wersji i Gucci II- ta interpertacja maliny ma lekkość, świeżość i urok. Nina Ricci Premier Jour - wybrałabym, gdybym miała ochotę na chłodną kwiatowość. Reszta z wymienionych mnie nie rusza.
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
Cacharel Eden - za zawiesiste, drapieżne kwiaty jakie coraz trudniej znaleźć Lempicka - mistrzostwo świata - przynajmniej dla mnie - jeśli chodzi o stworzenie perfum bardzo słodkich, ale z charakterem Gucci II - za piękny, wdzięczny i optymistyczny miks pomarańczy, jeżyny i fiołka, jeśli wolisz świeże zapachy to polecałabym przede wszystkim Gucci II z tych wymienionych
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Mam Burberry Orginal (bardzo lubie), Brit i Red i Summer i Beat, CK Summer trzy rodzaje (uwielbiam),CK Beauty,prawie nie uzywam,CK in2u,Mexxa Summer(cudo), Benettona Inferno Paradiso, Dali Purpelips, Dune (nie uzywam),Paco Rabanne Lady Million (bardzo lubie,chociaz nie w moim guscie),pozbylam sie ostatnio Black XS (zaczal mnie meczyc) i ultraviolet (zabojczy smrod na mojej skorze) mam Angela, (nie uzywam,nie potrafie),Marie Sharapova-bardzo lubie,Lancome Magnifique(bardzo lubie),mialam czerwone Bvlgari,bylo zbyt slodkie,chociaz lubie zapach herbaty,mam bialego Diesla(rzadko uzywam),Valentino Rock and Rose (nie uzywam,pachnie na mnie tanim winem
Nie mam duzo kasy,poluje na uzywane na ebayu,plus mojej sytuacji jest taki,ze jestem w UK i mam pewnie dostep do takich ktorych w Polsce nie ma,to informacja,gdyby ktoras cos potrzebowala,podalam te perfumy,bo moge kupic uzywane za naprawde niewielkie pieniadze.Szukam ciagle idealu,najblizsze jest mi Chloe,ale nie stac mnie poki co ![]() W kazdym razie dziekuje za zainteresowanie ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- dziekuje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Mam jeszcze Burberry Touch (wg mnie najgorszy z Burberry) i Anais Anais (uzywam,kiedy mam dola albo kiedy ide do tesciowej,co na jedno wychodzi ![]() Bliski mi jest Mexx zolty i Burberry Orginal ale wciaz szukam idealu, wszystkie mi sie szybko nudza Bardzo ciekawie wyglada to co piszecie o Edenie, Bvlgari i Lolitach, bo Gucci niuchalam raz ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Dziekuje
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
ze swojej strony polecam Lolitkę - tak jak dzika truskawa już napisała, uważam, że jest to naprawdę świetny słodki zapach, ale taki, którym się nie udusisz, nie zasłodzisz, który Cię nie otuli jak kołderka, ale będzie po prostu na Tobie pachniał i fajnie się rozwijał
polecam też DKNY Delicious Night - taki typowo nocny zapach, niezbyt ciężki. dużo jeżyn i kadzidła. jeśli chciałabyś coś cięższego to poluj na Poisony Diora, szczególnie Midnight Poison |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze Lolita
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
I jeszcze raz dziekuje
![]() |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Eden
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Dkny Night bo są zmysłowe, nadaja sie na romantyczna kolacje jak i zwariowana impreze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.