|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Zwalone poczucie humoru
Yo.
Generalnie u mnie cudem niebiańskim było w ogóle wprowadzenie luzu i pewności siebie po wielu latach depresji, przesadnej powagi i pesymizmu. Mój luz i poczucie humoru - dużo się śmieję, używam bardzo wiele żartów....jakby to nazwać - mówię o sobie lub i coś robię w sposób mega hiper oderwany od rzeczywistości, metaforyczny, przenośnie....ironia ale w pozytywnym znaczeniu. Staram się mocno podkreślać czy to co mówię to żart czy powaga. Nie stosuje luzu, jeśli jest poważniejszy i normalny temat - raczej aby rozluźnić i umilić atmosferę. Pomysły na takie rzeczy czerpie sama, z filmów, memow, demotów, anime lub innych rzeczy. Co się dzieje - otóż jest jakby rozłam osób które w jakiś sposób odbierają to. Jedni uważają, że jestem mega wyluzowana, wesoła i spoko. Inni uważają mnie za totalną świruskę pozytywną z innego świata. Ci poważniejsi sztywniacy odbierają mnie jako kogoś kto rzuca teksty bez przemyślenia i w ogóle ich to nie bawi. Co mam zrobić, aby polepszyć swój skill powodowania, że otoczenie nie jest zesztywniałe, smutne i ogólnie zdołowane a po prostu zyskuje lepszy humor ? Btw. przykład mojej mowy z kimś: - "Kurde boli mnie okropnie to żebro. Nie wytrzymuję." - "Weź siekierę i je odrąb ;]" (i potem przechodze do udzielania rad) Zazwyczaj najpierw zaczynam żartem a potem tej osobie udzielam sensownych rad czasem przeplatając jakiś lekki dowcip/metafore/ironie. Pzdr. |
|
|
|
|
#2 | |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
Dot.: Zwalone poczucie humoru
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Na poczucie humoru innych ludzi nie masz wpływu - jednego rozbawisz, a drugiego nie.
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
No dla mnie przykład nie jest głupi czy sztywny tylko po prostu głupi i nieśmieszny
I widzisz - nie każdemu da się dogodzić. Ja mam żarty, które najbardziej rozumie tylko mój tż. W klasie zawsze bylam uważana za osobę, która każdego rozweseli bo duuużo żartowałam - ale mnie te moje żarty nie bawiły, a inni s***i po gaciach czego nie rozumiałam :P ale dawało mi to pewną pozycję haha Więc się nie przejmuj, przecież każdy ma inne poczucie humoru i to normalne |
|
|
|
|
#5 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I niestety to prawda- nie każdemu dogodzisz. Ja np. uwielbiam ludzi z porąbanym (ale inteligentnym) poczuciem humoru, ale z drugiej strony znam mnóstwo osób, których pewne żarty nie śmieszą i doskonale ich rozumiem .Bardzo lubię żarty opierające się na fajnej grze słów, różnych porównaniach itp., dobre riposty, natomiast moja przyjaciółka i chłopak śmieją się jak wariaci z filmików, w których ktoś się wywali, ma jakiś mini wypadek , albo z jackassów, co mnie totalnie nie bawi.. Za to obydwoje kochamy czarny humor
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
and cigarettes
|
Gdyby mi ktoś powiedział "odrąb sobie żebro", gdybym narzekała na jego ból to NA PEWNO bym się śmiała, och, ależ bym się śmiała, he, he.
"Stosujesz" ironię, więc może zrozumiesz. Wszystkich jednym żartem nie rozbawisz. Ludzie mają różne poczucie humoru i jak ktoś ma inne niż Ty to wcale a wcale nie znaczy, że jest "sztywniakiem". Po prostu inne rzeczy go śmieszą. Żartowanie na siłę, uczenie się poczucia humoru pod innych jest trochę dziwne. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesoły a wesołkowaty to dwie różne sprawy. Osoby wesołe są odbierane pozytywnie, ale jeśli ktoś rzuca przyciężkimi żarcikami wśród dalszych znajomych - bywa odbierany jak ktoś niezbyt lotny umysłowo. Warto pomysleć, czy otoczenie oczekuje "odsztywniania", bo najczęśniej tak nie jest.
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Daj jeszcze jakieś przykłady, bo akurat to co zaprezentowałaś dla mnie jak najbardziej hmmm takie agresywne i olewatorskie niż śmieszne i ironiczne. Wiesz, żartować też trzeba umieć
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówię tylko o sobie, ale innych może to bawić Ja generalnie lubię żarty mojego Pana Doktora ze studiów. Są takie inteligentne i w fajny sposób je opowiada
|
|
|
|
#10 |
|
sentimental animal
|
jakby mi ktoś tak powiedział, to bym pomyślała, że jest niezbyt lotny umysłowo, jak już tu ktoś napisał.
nie chcę Cię tu w żaden sposób urazić, po prostu takie żarty kojarzą mi się z chłopakami z którymi miałam kiedyś do czynienia, niezbyt bystrymi dresikami
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Twój żart jest... słaby...
Nawet nie o to chodzi że nie śmieszny ale tak mało lotny czy zaskakujący że no.. No że po prostu słaby
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle muszę zapytać bo co mi się pokaże ten wątek na nowo to się zastanawiam
o co chodzi z tym tytułem, co to jest "zwalone"?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

I widzisz - nie każdemu da się dogodzić. Ja mam żarty, które najbardziej rozumie tylko mój tż. W klasie zawsze bylam uważana za osobę, która każdego rozweseli bo duuużo żartowałam - ale mnie te moje żarty nie bawiły, a inni s***i po gaciach czego nie rozumiałam :P ale dawało mi to pewną pozycję haha
.
, albo z jackassów, co mnie totalnie nie bawi.. Za to obydwoje kochamy czarny humor 

Nawet nie o to chodzi że nie śmieszny ale tak mało lotny czy zaskakujący że no.. No że po prostu słaby