![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Zapachy Faberlic
Hej dziewczyny!
Która z Was uzywala perfum firmy Faberlic? Jakie mialyscie zapachy? Czy sa one trwale? ?I do jakich innych perfum mozna je porownac? Chcialabym zamowic perfumy tej firmy ale nigdzie nie moge znalezc opinii o zapachach faberlic, a musze wiedzec czy warto zanim sie zdecyduje ![]() Piszcie - czekam na wszystkie opinie !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Dot.: FABERLIC Perfumy - proszę o opinie :)
dostalam raz perfumy tej firmy, nie pamietam jak sie nazywały ale pachniały konwaliami, zapach przepięlny i długo szukalam podobnego. co do trwałosci to taka średnia. nie uczuliło mnie wiec za to plus. ogólnie bardzo symatycznie je wspominam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedz
![]() ![]() ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
kupilam sobie kiedys prefumke z faberlica-taka srebrna...zapach przepiekny,bardzo dlugo sie trzyma.Wszytkie kolezanki pytala co to za perfuma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() EDIT: znalazłam, mysle ze to własnie to http://www.allegro.pl/item126726628_...do_ciebie.html chodzi o Primavere ![]() ![]() Edytowane przez virtual_reality Czas edycji: 2006-09-13 o 22:50 Powód: znalazłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Tutaj jest katalog tej firmy http://www.faberlic.pl/download/FL_09_katalog.pdf
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a jak pachnie ta primavera? Czy zapach jest trwaly?
Kolezanka mi ostatnio powiedziala ze konwaliowe z Faberlic to Ferrique Sensuelle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dzieki charlotta - szkoda ze przez internet nie mozna powachac perfum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
te co kupiłam bardzo trwałe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no moze ich nie byc na allegro w sprzedazy ale sa w nowym katalogu i jak napiszesz do jakiejs osoby ktora sprzedaje kosmetyki Faberlic, to napewno ci zamowi te perfumki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Witam
![]() Jestem konsultantką Faberlic i znam już prawie wszystkie zapachy ![]() Perfumiki Faberlic pachnące konwaliami to Adiva ![]() Zamówiłam je mojej mamie,ale akurat takie nie przypadły jej do gustu, ponieważ lubi inne zapachy. Jeśli chodzi o O'Feerique Sensuelle, to są to perfumiki o delikatnym słodkim zapachu,gdyż mają w sobie czekoladę ![]() Zamówiłam ostatnio AORA akurat są w promocji i są naprawde piękne, mamie przypadły do gustu. Jeśli chodzi o mnie to sobie kupię raczej O'Feerique Sensuelle ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
witam
ja też jestem faberliczką
![]() konwaliowe to są perfumy : Woda perf. O'Ferrique Sensuelle - tam jest konwalia, wiciokrzew, ylang-ylang, wanilia, kardamon, czekolada i cynamon. teraz kosztują 44,90 i są na promocji. cena dla członków klubu faberlic to 32,77 złotych. członkowstwo jest za darmo do tych perfum dostajecie gratis taką ozdobę na rękę ze strusich piór w białym kolorze z łańcuszkiem. woda ma poj.50 ml bardzo ładne są perfumy RAMYata są bardzo delikatne, słodkie, łagodne, sexy. nawet można powiedzieć że nieco mdławe - ale mi odpowiada ten zapach. w nich jest drzewo sandałowe, cynamon, gożdzik, kardamon, fiołki , ylangylang, wanilia i paczula. nie ma żadnych nutek ostrych czy też pikantnych, cytrusowych. w sumie taka łagodna , pastelowa słodycz. mają przepiękny flakon z trójkątną zatyczką - załamuje swiatło jak pryzmat. flakon jest śliczny i bardzo ładnie wykonany. przymierzam się do zakupu w listopadzie wody AORA. on normalnie kosztuje około 60 zł. teraz 64,90. a w listopadzie będzie za 27,90 zł ! a dla klubowiczki za 20,40 zł. wtedy sobie kupię. wolę zamiast próbek kupować perfumy jak są na promocji bo mogę moim klientkom pokazać całe perfumy - czyli flakon a nie tylko zapach. a w faberlicu flakony są śliczne. opakowania les floralises są też piękne. flakon jest w takiej oprawie z matowego plastiku przewiązany u góry atłasową wstązką. fajnie to wygląda. flakon też jest piekny. ja miałam zapach poetica- jest piękny ale bardzo mocny. teraz sobie zamawiam primaverę bo jest na promocji a w listopadzie znów poetica będzie taniej. teraz też zamawiam adiva i alizes - oba zapachy będą w listopadzie drożej. wogóle wszystkie flakony oni mają ładne i zapachy też są piekne. te zapachy jacyś projektanci we francji komponują i są naprawdę takie inne niż np. w avonie czy ori. takie są delikatne, ciekawe i nieoklepane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
sęk w tym, żę perfumy Faberlic maja piekne nazyw, opakowanie zapachy. a trwalośc jest mizerna. Niestety potwierdzaja to moje klientki (w roznym wieku, roznym rodzaju skory, ph itd itp).
Faktycznie slabo sa opisane w katalogu, ale nie trafilam jeszcze na cos co nieladnie pachnie. Moi faworyci to biala wersja sensuelle i donna felice. Slodkawe, nastrojowe, piekne. Ale niestety nietrwale, mimo, ze mam tylko probki, ktore powinny byc trwalsze mimo wszystko od standartowego opakowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hej
Zajrzalam na moj watek po dluzszym czasie nieobecnosci a tu taka niespodzianka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
do maggie 82
członkostwo w faberlic polega na tym że wpisujesz się do ich klubu. wpis jest za darmo. podpisujesz umowę - podobnie jak z avonem czy oriflame. do umowy dołączasz kserokopię dowodu i wtedy mozesz kupować za odroczonym terminem płatności (14 dni).
będąc klubowiczką możesz kupować wszystko od razu z 27% rabatem, czyli np. jak Ramyata kosztuje teraz w katalogu 32,90 to ty za nią zapłacisz 24 złote czyli prawie 9 zł. taniej. oczywiście jak chcesz to kupujesz tylko sobie kosmetyki czy rodzinie, a jak chcesz to mozesz na tym zarabiać - tak jak konsultantki avon czy ori. koszty wysyłki kosmetyków w faberlicu - przy płatności odroczonej (czyli paczka do domu przychodzi, w środku jest faktura i płacisz ją na poczcie czy w banku do 14 dni od daty wystawienia) zawsze wynoszą 7 złotych. zawsze jest te 7 złotych. dlatego nie opłaca się zamawiać jednej rzeczy np. za 10 zł. bo + 7 zł. wysyłka to wychodzi 17 zł. ale jak zamówisz np. za 100 złotych kosmetyków - to wtedy to już tak nie jest duzo ta wysyłka. katalog jest nowy co miesiąc. nie musisz zamawiać kosmetyków co miesiąc. wystarczy raz na rok. nie masz żadnego przymusu , jak ci nic nie potrzebne i nie masz zamówień to nie zamawiasz. a jak potrzebujesz cos to sobie zamawiasz. nie ma limitu zamówień - ani minimum ani maximum. jedynie przy podpisywaniu umowy musisz zamówić kosmetyków za minimum 5 punktów. ale np. takie perfumy za 40 zł. to już te 5 punktów mają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
do maggie 82
jak w danym miesiącu np. w październiku nic bym nie zamówiła to oni automatycznie i tak mi wysyłają za darmo katalog na listopad. i tak jest co miesiąc - oczywiście przy założeniu że akurat nic nie zamawiasz przez kilka miesięcy.
jak masz jakieś konkretne pytania to zadawaj. postaram się wyjasnic tu lub w meilu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
a ja mam aora,sa sliczne,zapach mi sie kojarzy z jador diora,zapach jest trwały co prawda ja sama go nie czuje ale ktoregos razu jak poszlam na impreze i gdzies ok.4 w nocy(psikalam sie ok.19) kolega powiedzial mi ze mam bardzo ladne perfumy tak wiec byla to obiektywna ocena
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja w "Adivie" nie wyczuwam żadnych konwalii.
Tak samo nie ma ich w "O'ferrique sensuelle" Ale na pewno są w "Poetica" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dot.: witam
ale dawno mnie tu nie bylo - na tym watku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do maggie 82
aha - zamowilam niedawno Adiva na allegro - powinny byc w sobote u mnie - napisze wkrotce jakie sa (po przetestowaniu). Ramyate zuzyłam w 2 miesiace, chociaz były calkiem wydajne te perfumki ale uzywałam ich po prostu codziennie - uzaleznily mnie! Chyba w krotce kupie je ponownie..
A z tym klubem, zastanawiam sie coraz powazniej - na allegro tez place 7 zl za przesylke, wiec paczka faberlic jest w podobnej cenie a do tego duzo taniej ! Chyba zapisze sie jak wymienei dowod bo narazie nie zameldowalam sie jeszcze w moim nowym mieszkanku - ciagle nie mam na to czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do maggie 82
Dobrarado i inne wizazanki - faberliczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o serię You Nova to nie jest najgorsza. Szminki bardzo dobrze nawilżają usta , nie są super trwałe , ale czego się można spodziewać po szmince w tej cenie? Poza tym kolory niestety bardzo odbiegają od tych pokazanych w katalogu. Jeśli chodzi o tusz ("Mój tusz numer 1"), to dla osób , które malują się delikatnie jest idealny. Z serii tej miałam też podkład "inteligentny make-up". Dobrze kryje niedoskonałości, nie tworząc maski, ładnie matuje, ale niestety wybór kolorów jest marny. Ja miałam jasny odcień i był dla mojej jasnej cery za jasny, średni odcień z kolei słyszałam , że jest pomarańczowy, więc nie ma w czym wybierać. Jeśli chodzi o beżową szminkę to jest ich kilka w ofercie You Nova , ja takiego odcienia nie miałam, więc się nie wypowiadam. Myślę jednak , że w promocji za 4,80 można na próbę zamówić.
Z perfum mam Aorę , O'feerique sensuelle, Kaori, Nuage i Charme. Wody perfumowane (te 3 pierwsze) są bardzo trwałe, toaletowe już troche mniej , ale uważam , że i tak nie jest najgorzej z ich trwałością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
miałam kiedyś piękne perfumy Faberic.Były w złotym penie-10 ml.Kosztowały 30 zł chyba, ale to bylo z 3-4 lata temu.Nazywały sie Elegant.Już ich od dawna nie ma, niestety chyba zostały wycofane.Bardzo trwałe były.Mam nadal ten atomizer, napisane jest parfum, wiec możliwe że to były czyste perfumy,albo woda perfumowana.Naprawde intensywnie i długo pachniały.Reszty zapachów nie miałam okazji przetestować
Edytowane przez maga48 Czas edycji: 2007-03-12 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Adiva to nie żadne konwalie tylko czysty jaśmin brrr
![]() No chyba ze ktos lubi.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Moja siostra ma Ramyatę. Ślicznie pachnie ale w małym stężeniu, gdy przesadzimy z ilością, to można sie udusić .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Witajcie - przypadkiem znalazłam ten wątek i przeczytałam Wasze wypowiedzi. Myślę, że mogę dorzucić kilka słów od siebie, bo tez używam tych kosmetyków.
Z zapachów miałam Angelicę, która bardzo mi się podoba - jest to taki świeży, kojący wręcz zapach, z początku soczyście zielony, później łagodny, kwiatowy, na pewno nie męczący. Warto spróbować, bo nie ma w nim nic radykalnego - nie będzie więc odrzucał. Mi się bardzo podoba, na pewno go jeszcze kupię. Następną rzeczą, jaką zdarzyło mi się powąchać jest Tendre, zapach cytrusowy, niby świeży, ale ... jak dla mnie ma w sobie jakąś irytującą nutę, która kojarzy mi się z takim starym, gumowym termoforem, jaki ostał się jeszcze u mnie w domu pewnie z czasów PRL-u. Mojej siostrze się podoba, ale mnie ten zapach drażni, w efekcie nie polecam. No i Ramyata, którą właśnie mam na sobie ... I która jest conajmniej specyficzna. Jest to zapach słodki i wyrazisty, jeżeli czuję w nim jakiekolwiek nuty wymienione w katalogu, będą to goździki i cynamon, no, może z odrobiną wanilii. Do złudzenia przypomina mi on bardzo słodki, wiśniowy kisiel. Zapach wydaje mi się trochę babciny, ale co kto lubi. Miałam jeszcze do czynienia z zapachem Poetica, który jest intensywny, kwiatowy, uderza fioletową podszewką z fiołków i bzów (których nie znalazłam wśród nut zapachowych, ale nie jestem sama w tej ocenie). Zapach długo się trzyma na skórze, ale nie jestem nim jakoś zachwycona, pewnie dlatego, że jak dla mnie jest nieco za słodki. Przypomina Volare Wiosenny Kwiat z Oriflame - jak ktoś lubi tamten zapach, to ten również przypadnie mu do gustu. To tyle odnośnie zapachów. Z kolorówki polecam szminkę nawilżającą z serii GR 10xx, w katalogu marcowym jest za 11.90zł. Kolor, jaki nadaje jest delikatny, transparentny, ale kosmetyk rewelacyjnie nabłyszcza usta, wygładza i co najważniejsze NAWILżA WPROST REWELACYJNIE. Do tego jest w miarę trwała - spokojnie utrzymuje się i wygląda na ustach świeżo przez około 3 godziny. Ma ładny zapach i piękne opakowanie. Po prostu ideał. Polecam również krem-żel Balans z serii FM -pachnie w specyficzny, masełkowaty sposób, dobrze nawilża, matuje, reguluje pracę gruczołów łojowych. Podczas używania tego kremu zaobserwowałam, że skóra zrobiła się mniej problemowa. Do tego jest bajecznie tani - od roku ciągle w promocji, między 5.90zł a 7.90zł, jeszcze nigdy nie widziałam go w standardowej cenie 33zł. Polecam też kremy i żele do biustu, są naprawde dobre, skuteczne i tanie. Kremy są lepsze dla skóry, która podrzebuje nawilżenia i odżywienia, żele natomiast są idealne, gdy potrzeba skórze ujędrnienia. Uff! To na razie tyle. Pewnie jeszcze się odezwę w tym temacie, ale nie chcę Was zamęczać zbyt długimi postami. Pozdrawiam.
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Ducy Duck - wcale nie zamęczasz nas swoją opinią
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
No to skoro nie zamęczam , polecę jeszcze tusz pogrubiający GM 1001, który faktycznie pogrubia rzęsy, nie kruszy się i jest bardzo trwały, ale nie ma najmniejszych problemów ze zmyciem go. Nie podrażnia, nie obciąża rzęs. W marcowym katalogu był w promocji, o ile pamiętam za 13.90zł.
Z wielu produktów Faberlic'a jestem bardzo zadowolona, ale oczywiście nie ze wszystkich. Jeśli chodzi o te, które trochę mniej przypadły mi do gustu (oprócz zapachów, które wcześniej zdążyłam ocenić), postaram się wymienić kilka takich "ananasów": - krem matujący sebokontrola Q3 - krem pokrywa twarz bardzo dziwną, ciężką powłoką, która na pewno nie sprzyja komfortowemu noszeniu go na skórze. W zasadzie nie ma działania matującego - mojej skóry nie zmatowił w ogóle. Do tego ma tendencję do rolowania się. Nie polecam - dużo lepszy jest krem-żel Balans z serii FM, który na dodatek jest tańszy i większy objętościowo, - kremy do rąk - Anti Age i ten z serii zimowej - oba - choć sprawdzą się dobrze przy mało wymagającej skórze, nie dają sobie rady z problemami charakterystycznymi dla skóry przesuszonej. Krem Anti Age - choć lekki i baardzo fajny na lato, nijak ma się do pielęgnacji skóry dojrzałej. Krem zimowy z kolei za słabo natłuszcza, więc na mroźną zimę również się nie nadaje, choć do pielęgnacji "domowej" jest OK, - woda po goleniu N3 - zostawia na skórze śliską powłokę, zapach ma niezbyt ciekawy, poza tym bardzo szybko ulatuje on ze skóry, - pomadka modelująca z serii Gold - ciekawy produkt nie powiem, ale dostanie się jej za nie spełnianie obietnic producenta. Miała zapewniać iskrzący blask, a moim zdaniem wręcz matuje. Plus za nawilżenie i lekką konsystencję, minus z kolei za to, iż kolory w katalogu zupełnie nie zgadzają się z tym, co widać w katalogu. Kolory bardzo intensywne, przestrzegam przed tym dziewczyny lubiące transparentne odcienie - zdjęcia w katalogu mogłyby na to wskazywać, faktycznie zaś pomadka jest mocno kryjąca, choć jej jakość jest ogólnie dobra. Na dziś to tyle ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.