![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moja niefotogeniczność...
Witam..
Otóż jak można się domyślić po nicku, jestem załamana... (xD) A moim problemem jest niefotogeniczność.. Gdy spoglądam na siebie w lustrze, uważam się za bardzo ładną dziewczynę (czasami aż stwierdzę, że wyglądam jak modelka xd) , a na zdjęciach co? Jedna wielka masakra ![]() ![]() Macie tak samo? Jak sobie z tym radzicie? bo mnie psuję to humor na dość długo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moja niefotogeniczność...
U mnie jest tak, ze dopóki nie wiem, że ktoś mi robi zdjęcia to wychodzę dobrze xD a jak już ma być zapozowane to wychodzą jakieś takie, byle jakie ;D fajnie czasami się ponabijać z tego jak się wyszło na zdjęciach
![]() Może poćwicz przed lustrem z której strony i z jaką miną lepiej wyglądasz, nie wiem może poskutkuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja mam wręcz odwrotnie :P nie podobam się sobie na żywo
![]() ![]() Więc lepiej się sobie podobać na żywo a gorzej wychodzić na fotach niż odwrotnie ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Witam w klubie, tez na zdjęciach wyglądam zdecydowanie gorzej niż w rzeczywistości
![]() ![]() Radzę po prostu poćwiczyć, popróbuj w jakich pozycjach najlepiej wychodzisz, spróbuj popracować nad mimiką, mi to odrobinę pomogło, na tyle, że nie muszę palić buraka ze wstydu za każdym razem kiedy widzę swoje zdjęcie, ale niestety nie na tyle, żeby wyglądać na zdjęciach atrakcyjnie ![]() Trzecia sprawa, że to też chyba kwestia kształtu twarzy. Mam normalne proporcje twarzy, ale na zdjęciahc zawsze wyglądam jakbym miała wielkie okrągłe czoło i liche mysie włosy na nim. Za to w rzeczywistości mam długi nos, na zdjęciach tego nie widać (jedyna zaleta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Witaj w klubie.
Nie wiem skąd się to bierze ale też wychodzę na zdjęciach koszmarnie. Na żywo generalnie wyglądam OK (i są dni, że się sobie podobam) ....ale to co wychodzi na zdjęciach to zupełnie inna historia. Znalazłam na to jeden sposób - nie robię sobie zdjęć i innym na to nie pozwalam. Z mężem mam tylko zdjęcia ślubne (i ze dwa z jakiegoś grilla ale nigdy ich nie widziałam bo nie lubię patrzeć na swoje zdjęcia), we wszystkich innych sytuacjach mówię, że nie życzę sobie zdjęć (nawet pracodawcy -zdjęcie miało być na stronie internetowej - juz pomijam kwestie tego, że nie wiadomo co dalej stanie się ze zdjęciem raz wrzuconym do sieci). ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- i tego się trzymajmy
Edytowane przez Virginnia Czas edycji: 2013-01-07 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Witaj w klubie. Na zdjęciach wyglądam najczęściej jak lekko szurnięta 100 - 150-kilowa baba (ważę ok. 70 kg). Ale od czasu do czasu zdarzy mi się super fotka - na pocieszenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ReklaMO(D)żerca.
|
Cytat:
gdzie tu sens, gdzie logika ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ale pamiętajcie, że w lusterku widzimy siebie 5 razy ładniejszymi niż w rzeczywistości
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Włosy wychodzą mysio, broda za wysoko, po pierwszym zdjęciu z fleszem łzawią mi oczy, albo oko jakieś rozbiegane, uśmiech albo za duży albo za mały, blada jak śmierć na chorągwi. Chyba, że miałaś na myśli, że problem rozwiązuje ustawienie się tyłem do obiektywu ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Ja też wychodzę okropnie na zdjęciach i czasami wstydzę się, że ktoś je zobaczy
![]() ![]() ![]() A pozbyłam się kompleksu, gdy oglądałam zdjęcia z wakacji z moimi przyjaciółkami - piękne dziewczyny, a narzekały na każdą fotę, że wyszły fatalnie (a na niektórych wyszły wręcz fenomenalnie! - jedna modelka, druga mega fotogeniczna, holyłódzki uśmiech), wtedy zrozumiałam, że każda z nas ocenia siebie bardzo krytycznie i to co widzimy my (doszukując się niedoskonałości) ma niewiele wspólnego z rzeczywistością ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja też wychodzę na zdjęciach masakrycznie. Na żywo raczej nie narzekam, ale na zdjęciach wyglądam na 40 kilo grubszą i 70% bardziej brzydką :P
Przykro mi jest jak sobie myślę, że za X lat wnuczki czy prawnuczki będą mnie oglądać na zdjęciach i będą widzieć, że miały brzydką babcię. Wśród znajomych już jestem sławna z tej nie fotogeniczności, "o boże, ale strasznie wyszłaś, jak zwykle potwór na zdjęciach" :P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
sissy that walk
|
Jestem chyba najmniej fotogeniczną osobą spośród wszystkich, które znam - w miarę ładne zdjęcie to u mnie naprawdę powód do świętowania. I co? I nic
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-01-07 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
wiesz, większy problem byłby, gdybyś w rzeczywistości wyglądała gorzej niż na zdjęciach :P a bywa i tak.
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Na niepozowanych fotkach z imprez wychodzę tragicznie - zły kąt, zły oświetlenie, jedzenie w buzi, poszarpana fryzura... Cóż, pięknością nie jestem, ale w pewnych warunkach nawet Shrek lepiej wychodzi. Popatrz na swoje zdjęcia, jakby była na nich obca osoba i wypisz, co Ci się w nich nie podoba - za duży nos, zbyt wydatna szczęka, napuszone włosy, gruba szyja, mina poteflona... A potem się tym po prostu zajmij. Źle zrobionego zdjęcia nie uratujesz, nawet Miss Świata nieraz wychodzi jak potwór, ale jak wyrobisz w sobie pewne nawyki, to na większej ilości zdjęć będziesz wyglądać znośnie lub nawet ładnie ![]() Skoro obiektyw tak na Ciebie patrzy, to pewnie i niejedna żywa istota tak Cię widzi, warto więc zachować pewien dystans do siebie i olać kompleksy, na których istnienie nie ma się wpłwu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam masę zdjęć jak np nie wiem, że ktoś robi zdjęcie i wyglądam... często niezbyt ciekawie ![]() Z resztą taka prawda, że aparat to nie jest jakiś magiczny przedmiot zmieniający diametralnie twarz. Pewnie niektórzy tak Cię widzą, ja np zdaję sobie sprawę, że jak coś czytam w tramwaju robię dziwną twarz. Gdyby ktoś mnie wtedy sfotografował wyglądałabym równie dziwnie. No taką mam już twarz. Może lepiej powalczyć z samoakceptacją.... Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-01-08 o 00:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
e tam, jak patrzę na swoje znajome czy rodzinę (w lusterku), to wyglądają tak samo jak w rzeczywistości :P
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
witam w klubie
![]() jak kiedyś z moją współlokatorką robiłyśmy sobie sesję to z ok, 250 zdjęć nie znalazłam żadnego (!), na którym bym się sobie podobała ale u mnie dodatkowym czynnikiem jest jeszcze ukrywanie zębów. mam strasznie przebarwione, staram się nie uśmiechać. a i tak nie umiem się uśmmiechać na zawołanie. jeszcze to wieczne ozznakowanie na fejsie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
no to chyba lepiej mieć tak, niż wychodzić lepiej na zdjęciach, niż w rzeczywistości
![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Mam dokładnie identycznie. W lustrze widzę całkiem ładną dziewczynę, a na zdjęciach kaplica. Chyba, że robie sobie fotki "z ręki" wtedy trochę lepiej. Teraz się tym aż tak nie przejmuję, ale kiedyś po każdym obejrzeniu swoich zdjęć miałam mega załamkę na co najmniej 2 tygodnie.
23.07.2011 - I found You ![]() 07.09.2011 - You're mine "Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko." niderlandzki już NIE chudniemy ćwiczymy |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
tez tak mam, dokladnie tak samo jak Ty;p na zywo jestem ladna, wiem to, inni mi o tym mowia, na zdjeciach wygladam koszmarnie. mam niesymetryczne usta i nos - stad caly problem, ale juz sie z tym pogodzilam i jakos mi to nie przeszkadza;p chociaz czasami mysle, ze fajnie byloby miec pamiatke z mlodosci w postaci takiego papierka..trudno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie mam sposobu na radzenie sobie z tym problemem, unikam zdjęć, na swoim fb nie mam żadnych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.