Praca na etacie + własna firma - da się? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-17, 15:58   #1
Dzikun
Zakorzenienie

Lightbulb

Praca na etacie + własna firma - da się?

Witam.
Mam pytanie jak w temacie. Czy ktoś ma takie doświadczenia?
Czy da się pogodzić prowadzenie własnej firmy i dodatkowo pracę na etacie? Czy lepiej odpuścić szukanie dodatkowo etatu, bo się nie da wyrobić czasowo/psychicznie ?
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 16:02   #2
Ola 24
BAN stały

Dot.: Praca na etacie + własna firma - da się?

Hm spotykam się z facetem, który ma firmę po ojcu i on pracuje od 8 do19-20. Chociaż kiedy chce się ze mną spotkać to kończy po 17, albo 18. Siedzi po nocach. Także chyba nie.
Ola 24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 16:15   #3
ameliar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Witam.
Czy da się pogodzić prowadzenie własnej firmy i dodatkowo pracę na etacie? Czy lepiej odpuścić szukanie dodatkowo etatu, bo się nie da wyrobić czasowo/psychicznie ?
Wiesz to chyba zależy jaki rodzaj to pracy ja pracuje, prowadze własną firmę i jeszcze wieczorami niektórymi robię "fuszki"

"W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca" Paulo Coelho
(maj 2010-...)

ameliar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 16:16   #4
eyo
Zakorzenienie

zależy jaka to firma
znajomy był dzwiękowcem więc pracował głównie sobota/niedziela także mógł sobie normalnie na etacie pracować
wujek ma sklep - no ale ma zatrudnione ekspedientki i wpada tylko na otwarcie i zamknięcie, pracuje poza tym normalnie

ale są takie bieznesy gdzie się zwyczajnie nie ma czasu nic innego robić

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 16:23   #5
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
zależy jaka to firma
znajomy był dzwiękowcem więc pracował głównie sobota/niedziela także mógł sobie normalnie na etacie pracować
wujek ma sklep - no ale ma zatrudnione ekspedientki i wpada tylko na otwarcie i zamknięcie, pracuje poza tym normalnie

ale są takie bieznesy gdzie się zwyczajnie nie ma czasu nic innego robić
Rozumiem
Wiem właśnie, że zależy. Nie jest to firma typu sklep, więc to troszkę inaczej wygląda.
Właśnie czasu nie ma, ale jak zrobić, żeby się znalazł

Cytat:
Napisane przez ameliar Pokaż wiadomość
Wiesz to chyba zależy jaki rodzaj to pracy ja pracuje, prowadze własną firmę i jeszcze wieczorami niektórymi robię "fuszki"
A to mi chodziło, czy wychodząc z firmy wieczorami, da się jeszcze robić "fuszki" w domu dodatkowo
Cytat:
Napisane przez Ola 24 Pokaż wiadomość
Hm spotykam się z facetem, który ma firmę po ojcu i on pracuje od 8 do19-20. Chociaż kiedy chce się ze mną spotkać to kończy po 17, albo 18. Siedzi po nocach. Także chyba nie.
Przepraszam, może się mało precyzyjnie wyraziłam - mając na myśli etat, chodziło mi np. o umowę o dzieło czy coś takiego. W firmie o której mówię też niestety panują takie godziny pracy dla właściciela, o jakich mówisz. Chciałam się dowiedzieć, czy ktoś ma może doświadczenie, jak to połączyć, aby było dobrze. Czy skrócić swój czas pracy i wychodzić razem z innymi pracownikami (ale czy nie ucierpi firma, ewentualnie zatrudnić kogoś dodatkowego) i trzepać drugi etat, czy może po prostu późnymi wieczorami robić zlecenia w domu.

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2013-08-17 o 16:24
Stary 2013-08-17, 17:07   #6
gagateczkaaa
Wtajemniczenie

Tak naprawdę wszystko zależy od rodzaju pracy, jaką będzie wykonywać i na etacie i jako własna działalność + Twoje umiejętności organizacyjne. Niestety jest tak, że własny biznes to praca 24/7 i wiem to z doświadczenia, zwłaszcza jeśli jest to biznes, który prowadzisz w domu, sama, nie masz ludzi do pomocy.
Uważam jednak, że wszystko da się zrobić, zaplanować i jest to opcja dorobienia się, którą można wykonywać przez jakiś czas.
Zależy to także od innych czynników, więc musiałabyś sobie sama wykalkulować.
gagateczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 18:55   #7
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Witam.
Mój TŻ tak pracuje i daje radę chociaż często bywa gościem w domu gdy akurat realizuje zlecenie
Stary 2013-08-17, 19:34   #8
Mirabilka
Zakorzenienie

ja pracuję na całym etacie 8 godz
oprócz tego swoja działalność i firma rodzinna 2-3 razy w tyg
+ 2.5 letnie zbuntowane dziecko

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 19:39   #9
201607050913
Konto usunięte

Wszystko się da, ale ludzie, szanujcie swoje zdrowie
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 19:59   #10
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
Wszystko się da, ale ludzie, szanujcie swoje zdrowie
Chętnie, jak podpowiesz jak z etatu zapewnić egzystencje dla siebie i rodziny to z mężem rzucamy wszystko i zostajemy radośnie na gołych etatach.

A łączenie etatu z własną działalnością lub pracy na zlecenie jak najbardziej się da.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 21:01   #11
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Chętnie, jak podpowiesz jak z etatu zapewnić egzystencje dla siebie i rodziny to z mężem rzucamy wszystko i zostajemy radośnie na gołych etatach.

A łączenie etatu z własną działalnością lub pracy na zlecenie jak najbardziej się da.
I po co ta złośliwość? Znam wielu ludzi, którzy robią tak tylko po to, żeby mieć więcej.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-17, 21:12   #12
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mineralka bez gazu Pokaż wiadomość
I po co ta złośliwość? Znam wielu ludzi, którzy robią tak tylko po to, żeby mieć więcej.
To nie złośliwość to rzeczywistość.
Stary 2013-08-17, 21:22   #13
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Dzieciom lepiej nie będzie jak mama czy tata w młodym wieku umrze na zawał. Tak tylko głośno myślę...
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 21:31   #14
dacn
Zakorzenienie

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;42310691]Dzieciom lepiej nie będzie jak mama czy tata w młodym wieku umrze na zawał. Tak tylko głośno myślę...[/QUOTE]

Nie no myslę jasne że dzieciom to najlepiej jak chodzą w ciuchach z lumpeksu, śpia w starych łóżeczkach i jedzą najtańsze jedzenie z supermarketu, nie chodzą do kina czy na basen a o angielskim moga marzyć a mamusi nie stac na stomatologa czy leki dla dzieci.

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;42310691]Dzieciom lepiej nie będzie jak mama czy tata w młodym wieku umrze na zawał. Tak tylko głośno myślę...[/QUOTE]

Wygodnie jest teoretyzowac jak się dzieci nie ma.
Stary 2013-08-17, 21:53   #15
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Praca na etacie + własna firma - da się?
na Wizażu wszystko się da. Oprócz tego studiowanie, rozwijanie pasji, zainteresowań, nauka 3 języków, spotkania towarzyskie i wizyty w SPA.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-17, 23:36   #16
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
na Wizażu wszystko się da. Oprócz tego studiowanie, rozwijanie pasji, zainteresowań, nauka 3 języków, spotkania towarzyskie i wizyty w SPA.
A jak ktoś powie, że mu ciężko, bo pracuje na pełny etat i studiuje zaocznie plus ma pasję i znajomych, to jest mięczakiem niezaradnym życiowo. Na dodatek dzieci nie ma.

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Aż się prosi, żeby napisać, że trzeba się było nie decydować na dzieci, skoro tak strasznie ciężko trzeba pracować, żeby zapewnić im życie na poziomie.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 07:27   #17
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no myslę jasne że dzieciom to najlepiej jak chodzą w ciuchach z lumpeksu, śpia w starych łóżeczkach i jedzą najtańsze jedzenie z supermarketu, nie chodzą do kina czy na basen a o angielskim moga marzyć a mamusi nie stac na stomatologa czy leki dla dzieci.
Hmm nie chcę się kłócić bo co ja tam wiem. Mój Groszek ma dopiero 2 miesiące i ciągle siedzi w brzuszku. Ale pomimo tego że oboje z TŻ pracujemy (wprawdzie ja na zlecenie, ale nie zarabiam źle) + on ma firmę, to ubieramy się, oraz planujemy ubierać dzieci w ciuchy z lumpeksu, bo trafiają się równie ładne co w sieciówkach, czasem nawet z metkami, a cena jest 10 razy niższa, łóżeczko będziemy mieć od siostry TŻ, bo w ogóle go nie używali - mały śpi z mamą od początku, kupujemy w Biedronce i nie narzekamy na jakość produktów, a podobno Biedra jest najtańsza, zrobiliśmy małą salkę kinową, więc można urządzać seanse w domu, a basen przy zespole szkół koło domu jest bezpłatny - każdy dzieciak z legitką wchodzi za darmo. Angielskiego uczą w szkołach, drugiego języka również. Mam to szczęście że jestem anglistą więc przy ewentualnych problemach pomogę, a niemiecki zna TŻ. Więc wydaje mi się, że też nie trzeba tak generalizować, bo każda rodzina jest inna, ma różne potrzeby, różne priorytety i nawet zarabiając mniej da się żyć na poziomie, a nawet gdy ma się więcej nie oznacza to, że kupuje się wtedyy wszystko z najwyższej półki.
Stary 2013-08-18, 07:38   #18
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety;42311931[COLOR=Silver
---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

[/COLOR]

Aż się prosi, żeby napisać, że trzeba się było nie decydować na dzieci, skoro tak strasznie ciężko trzeba pracować, żeby zapewnić im życie na poziomie.
Aż się prosi odpowiedzieć odp.. to moje życie.
Nie wyciągam ręki do nikogo ani po pomoc materialną ani inną sami z mężem jesteśmy w stanie zapewnić naszym dzieciom to co uważamy za potrzebne, pracujemy dodatkowo kosztem pasji, wypoczynku, życia towarzyskiego i kulturalnego ale ma to cel i sens. A dzieci przy tym wszystkim nie są zostawiane same sobie z telewizorem, więc twoja wypowiedź jest średnio na miejscu.
BTW żeby nie pracować dodatkowo musiałabymbyc na pewnym etapie życia zawodowego który osiągnęłabym koło 40, taaak super czas na zakładanie rodziny.

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Hmm nie chcę się kłócić bo co ja tam wiem. Mój Groszek ma dopiero 2 miesiące i ciągle siedzi w brzuszku. Ale pomimo tego że oboje z TŻ pracujemy (wprawdzie ja na zlecenie, ale nie zarabiam źle) + on ma firmę, to ubieramy się, oraz planujemy ubierać dzieci w ciuchy z lumpeksu, bo trafiają się równie ładne co w sieciówkach, czasem nawet z metkami, a cena jest 10 razy niższa, łóżeczko będziemy mieć od siostry TŻ, bo w ogóle go nie używali - mały śpi z mamą od początku, kupujemy w Biedronce i nie narzekamy na jakość produktów, a podobno Biedra jest najtańsza, zrobiliśmy małą salkę kinową, więc można urządzać seanse w domu, a basen przy zespole szkół koło domu jest bezpłatny - każdy dzieciak z legitką wchodzi za darmo. Angielskiego uczą w szkołach, drugiego języka również. Mam to szczęście że jestem anglistą więc przy ewentualnych problemach pomogę, a niemiecki zna TŻ. Więc wydaje mi się, że też nie trzeba tak generalizować, bo każda rodzina jest inna, ma różne potrzeby, różne priorytety i nawet zarabiając mniej da się żyć na poziomie, a nawet gdy ma się więcej nie oznacza to, że kupuje się wtedyy wszystko z najwyższej półki.
Jak byłam w pierwszej ciąży myślałam podobnie, ba nadal wiele rzeczy mam używanych, ale są rzeczy na których oszczędzać nie wolno jak chociażby buty, przedszkole, ( angielski w szkole coż też miałam i po 12 latach g. umiałam co ciekawe po lekcjach z lektorem w dwa lata z poziomu A 2 weszłam na C1), leki! szczepionki ! na swoje dzieci już wydałam 3 tysiące a nie szczepiłam na wszystko,
Nie chodzi o zakupy z najwyższej półki ale tej średniej !
Stary 2013-08-18, 09:21   #19
lza_slonca
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Sama wychowuje, bez alimentów i zapomogi z MOPS-u...

- ubieram syna w ciuchy z sieciówek- wyprzedaże
- łóżko ma swoje- odkładałam na nie po 50zł/miesiąc
- do kina chodzimy raz w miesiącu jak warto jak nie to na place zabaw itp..na basen nie chodzi bo jest Atopowcem i źle się to kończy
- jedzenie kupuje ale patrzę na jakość nie cenę
- angielski i niemiecki go chwilowo nie interesuje ale po sąsiedzku ma angielski a ja niemiecki
- stomatolog - od czegoś płacę te składki na nfz to raz a 2 moje dziecko dba o zęby więc nie mamy problemu
- szczepionki...no błagam raz do roku 200zł na szczepionkę to dużo?

Może ja jestem jakaś tępa ale zawsze(!!!!) co miesiąc odkładam 50-100zł na jakiś ekstra wydatek i jakoś żyję. Dokładam się do utrzymania domu, tankuje paliwo, naprawiam samochód, opłacam OC i nie żebram

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-18, 09:23   #20
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Mnie przychodzi do głowy tylko emigracja, niestety.

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
A jak ktoś powie, że mu ciężko, bo pracuje na pełny etat i studiuje zaocznie plus ma pasję i znajomych, to jest mięczakiem niezaradnym życiowo. Na dodatek dzieci nie ma.

Przykry komentarz. Cudze życie i cudze wybory.
To, ze pojawiają sie trudności np. finansowe w sytuacji wychowywania dzieci- nie oznacza, ze dzieci nie powinno być.
Dorosły człowiek jest w stanie zmierzyć plusy i minusy pracy na etat i dodatkowych zleceń kosztem czasu z dziećmi.

dzikun można polaczyc jedno z drugim. Tylko warto wziąć pod uwagę koszta (czasowe, zdrowotne tego przedsięwzięcia)
Stary 2013-08-18, 09:23   #21
lza_slonca
Zakorzenienie

aaaaa i dodam, że wyjazdy to raz w miesiącu- a to muzeum, a to zamek itp
Leki też kupuję- miesięcznie ok 80zł na stałe.

Dukam po raz 2

start: 97kg
faza I od 16.11. do 24.11
koniec: 91,9kg

start II faza: 92,7 kg
faza II 25.11
lza_slonca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 09:26   #22
simsa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Normalka
Vide mój podpis
większość wizażowej elity studiuje na renomowanych uczelniach,rozwijają swoje ambitne hobby, spędzają aktywnie czas, mają swoich idealnych TŻ, i przyjaciół- więc skąd do cholery macie jeszcze czas na codzienne kilkugodzinne przesiadywanie na wizażu?
simsa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 09:27   #23
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez lza_slonca Pokaż wiadomość
Sama wychowuje, bez alimentów i zapomogi z MOPS-u...

- ubieram syna w ciuchy z sieciówek- wyprzedaże
- łóżko ma swoje- odkładałam na nie po 50zł/miesiąc
- do kina chodzimy raz w miesiącu jak warto jak nie to na place zabaw itp..na basen nie chodzi bo jest Atopowcem i źle się to kończy
- jedzenie kupuje ale patrzę na jakość nie cenę
- angielski i niemiecki go chwilowo nie interesuje ale po sąsiedzku ma angielski a ja niemiecki
- stomatolog - od czegoś płacę te składki na nfz to raz a 2 moje dziecko dba o zęby więc nie mamy problemu
- szczepionki...no błagam raz do roku 200zł na szczepionkę to dużo?

Może ja jestem jakaś tępa ale zawsze(!!!!) co miesiąc odkładam 50-100zł na jakiś ekstra wydatek i jakoś żyję. Dokładam się do utrzymania domu, tankuje paliwo, naprawiam samochód, opłacam OC i nie żebram
Dokładasz sie do utrzymania domu?
Tzn. Sama domu nie utrzymujesz?
Stary 2013-08-18, 10:12   #24
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Mnie przychodzi do głowy tylko emigracja, niestety.
Plany w trakcie realizacji- niestety odłożone w czasie, chcemy się dobrze przygotować pod względem języka zarówno siebie jak i dzieci, pozamykać pewne sprawy w Polsce oraz ukończyć pewien etap zawodowy, za to docelowo ( za granicą) będzie to zmiana na duuuuuzo lepiej. Na chwilę obecną jest ciężko.

Cytat:
Dokładasz sie do utrzymania domu?
Tzn. Sama domu nie utrzymujesz?
O właśnie kredyt który zajmuje prawie jedną pensję, cóz nie każdy dostaje mieszkanie na starcie.
Stary 2013-08-18, 10:39   #25
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Praca na etacie + własna firma - da się?

Cytat:
Aż się prosi odpowiedzieć odp.. to moje życie.
Cytat:
Cudze życie i cudze wybory.
No i super. Piszac na forum o swoim zyciu trzeba sie liczyc z tym, ze ktos skrytykuje to cudze zycie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-18, 11:32   #26
201604181004
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Praca na etacie + własna firma - da się?

Mysle ze sie da bo firma firmie nierowna kazdy moze zalozyc dzialalnosc gospodarcza. Zalezy co bedzie robil.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 14:34   #27
201708160922
Konto usunięte

Odp: Praca na etacie + własna firma - da się?

A czemu nie zalozyc takiej firmy, ktora bedzie na tyle lukratywna, zeby nie trzeba bylo tyrac na etacie?

Stary 2013-08-18, 14:40   #28
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Praca na etacie + własna firma - da się?

Cytat:
A czemu nie zalozyc takiej firmy, ktora bedzie na tyle lukratywna, zeby nie trzeba bylo tyrac na etacie?

Dlatego że do tego sa potrzebne fundusze na rozruch i przezycie roku-dwóch kiedy to nowa firma nie przynosi zysków a wręcz przeciwnie.

Fajnie jest byc młodym i widzieć świat w czarno-białych barwach
Stary 2013-08-18, 14:55   #29
dzaga1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Praca na etacie + własna firma - da się?

Cytat:
Dlatego że do tego sa potrzebne fundusze na rozruch i przezycie roku-dwóch kiedy to nowa firma nie przynosi zysków a wręcz przeciwnie.

Fajnie jest byc młodym i widzieć świat w czarno-białych barwach
Moim zdaniem nie patrzysz jednak na świat realistycznie tylko pesymistycznie. Jak taka zgorzkniała baba - sorry, ale naprawdę odnoszę takie wrażenie. I w sumie nie wiem dlaczego masz takie podejście - z tego co piszesz powinnaś mieć naprawdę fajne życie

Absolutnie nie zgadzam się z tym, że założenie firmy powiązane jest z megawydatkami, a z obserwacji wiem że zysków można dorobić się od razu. Naprawdę dużo zależy od tego co robimy i w jakiej branży działamy. W naszym przypadku siedzibą firmy jest nasze mieszkanie, nie musimy płacić nikomu za wynajem lokalu. TŻ nie potrzebuje żadnego magazynu - materiały wiezie od razu do klientów u których wykonuje zlecenie. W poprzednich latach dorobił się podstawowych narzędzi, gdy trochę zarobił dokupił lepsze i bardziej zaawansowane. Aż sami zdziwiliśmy się tym ile osób zainteresowało się jego ofertą - teraz realizuje zlecenia otrzymane tylko przez "pocztę pantoflową" - na pozostałe nie ma po prostu czasu. Z kolei branża w której planuję działać ja będzie wymagała ode mnie tylko komputera, sprzętu nagłaśniającego, drukarki, podręczników i wiedzy. Zatem może różnica tkwi w rodzaju firmy - usługowa czy handlowa

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2013-08-18 o 14:57
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 15:19   #30
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:

Firma jest lukratywna, ja nie mówię o "musie" tylko o możliwości - jeśli się chce. Jeśli jest możliwość większych zarobków, bez poświęcania dużo większej ilości czasu. Skoro w swojej firmie się spędza czas, powiedzmy jak mówiłam od rana do wieczornych godzin, to może warto wziąć pod uwagę zmianę trybu pracy, np. brać dodatkowe zlecenia, kosztem kilku godzin mniej w firmie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości