|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pdkład NAPRAWDĘ matujacy- Pomózcie, prosze :)
Od lat poszukuje dobrego, matujacego podkładu, ktory utrzyma sie przez kilka godzin... Czy Ktos zna taki kosmetyk? Moze tez miał kłopot z szybko przetłuszczajaca sie cera?
Z gory dziekuje za kazda odpowiedz! Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Pdkład NAPRAWDĘ matujacy- Pomózcie, prosze :)
Widzę że mamy ten sam problem.Ja tez szukam podłkładu idealnego,jak do tej pory przetestowałam Revlon-może i matuje ale trzeba umiec go rozprowadzić,Isadora-świece sie po godzinie,Helena Rubinstein-świecenie po 2-3 godz.
Najlepiej wypadł Max Factor Lasting Performance a dzisiaj nałożyłam pod niego Lysanel Mat.Mam nadzieje że Ci pomogłam choć troszkę
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dla mnie takim podkładem jest Chanel, Double Perfection - fluid. Nie matowi na cały dziueń ale trzyma chociaż kilka godzin. Pod niego stosuj zwykły krem nawilzający - nie matujacy - bo połaczenie dwóch mocno matujących kosmetyków może wysuszać skórę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
no tak zapomnialam napisac o wysuszeniu ale u mnie połączenie kremu matującego i podkładu nie wysuszyło bużki ani trochę(ale jej chyba nic nie ruszy)
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Co prawda nie mam całej tłustej cery, ale mam cerę mieszaną przy czym okolice nosa świecą mi sie niemiłosiernie!!
![]() Znalazłam podkład który idealnie matuje moją cerę i kryje i trzyma cały dzień... to Double Wear Estee Lauder - niestety cena dla niektórych zniechęcająca (135 zł) ale starcza na pół roku więc może warto zainwestować? ![]() Podkład ten naprawdę matuje (oczywiście razem z pudrem sypkim matującym - używam Vipera taniutki ok. 12 zł) i jedyną jego wadą może być brak jasnych kolorów - używam najjaśniejszy choć jest on bardziej piaskowy niż porcelanowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ostatnio testowałam pare razy Estee LAUDER ten długotrwały double wear coś tam i jestem oczarowana. Matuje na parę godzin.Skóra cały czas wygląda świeżo. Zdecydowalam się kupno! Tylko kłopot jest w gamie kolorystycznej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziekuje bardz Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, serdecznie pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.