Studia przygotowujące do pracy w służbach mundurowych - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes > Służby mundurowe

Notka

Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-20, 17:38   #1
gordii
Przyczajenie

Studia przygotowujące do pracy w służbach mundurowych

Witam,
Interesują mnie studia, które przygotowują do przyszłej pracy w Policji lub Wojsku. Jak na razie znalazłem takie studia tylko na AWFie w Białej Podlaskiej.
http://www.youtube.com/watch?v=Mz3D1A4OoD0 filmik przedstawia urywki z zajęć na tym kierunku. Może ktoś tam studiuje z szanownych forumowiczów? Jak na te studia można się dostać? albo jakie są inne studia tego typu ??
gordii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-22, 17:06   #2
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Dot.: Studia przygotowujące do pracy w służbach mundurowych

WSPOL Szczytno
WAT Warszawa
AON Warszawa
Akademia Marynarki Wojennej w Gdyni
Wyzsza Szkola Oficerska Wojsk Ladowych Wroclaw
Szkola Lotnicza w Deblinie
i wiele innych cywilnych studiow na rozmaitych ala pokrewnych kierunkach..., czyli administracja, sluzby porzadku publicznego, bezpieczenstw narodowe, wewnetrzne, miedzynarodowe, prawo, pedagogika o specjalnosci wlasnie np. z wychowania obronnego z problematka przestepczosci, prwencji kryminalnej, profilaktyki itp. Na w/w kierunkach masz zagadnienia dot. pracy sluzb mundurowych, a co do testow sprawnosciowych to chyba tylko formalnosc
NAUGHTYxANGEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-23, 17:49   #3
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Polecam WAT w Warszawie.
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-06, 21:20   #4
201608010929
Konto usunięte

Tak naprawde do szkoły wojskowej możesz dostać się praktycznie po każdym kierunku. Kwestia determinacji, świetnej sprawnosci fizycznej i zaangażowania. Ja skonczylam jedna z w/w szkol i u mnie na roku byl chłopak po teologii. Wiec kierunek wyksztalcenia nie stanowi przeszkody.

Edytowane przez 201608010929
Czas edycji: 2012-04-06 o 11:05
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-26, 20:25   #5
omnomnom
Przyczajenie

Fajną szkołą, która przygotowuje do pracy mundurowej jest Apeiron (wyższa szkoła bezpieczeństwa publicznego i indywidualnego). No ale najważniejsza chyba jest sprawność fizyczna, a wyższe wykształcenie daje o ile się nie mylę możliwość pracy na wyższym stopniu.
omnomnom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-01, 11:30   #6
eflinka18
Rozeznanie

Polecam AON Wydział Bezpieczeństwa Narodowego, własnie w czerwcu będę bronić mgr

15.06.2013
25.09.2014
eflinka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-09, 09:44   #7
ever_92
Zadomowienie

Jeśli chodzi o służbę w Policji to studia - kierunki: administracja, bezpieczeństwo narodowe, bezpieczeństwo wewnętrzne.

Oczywiście inne wchodzą też w rachubę, bo za wykształcenie dostajesz adekwatnie do niego ilość punktów przy rekrutacji.

Żadne studia, nawet w Szczytnie nie gwarantują Ci pracy w Policji. Kończysz je jako cywil.

Edytowane przez ever_92
Czas edycji: 2012-04-09 o 09:45
ever_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-16, 17:21   #8
Badboys
Przyczajenie

Jeśli chodzi o wojsko to najlepsza jest WAT w Warszawie i WSOWL we Wrocławiu.
Badboys jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 15:39   #9
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gordii Pokaż wiadomość
Witam,
Interesują mnie studia, które przygotowują do przyszłej pracy w Policji lub Wojsku. Jak na razie znalazłem takie studia tylko na AWFie w Białej Podlaskiej.
http://www.youtube.com/watch?v=Mz3D1A4OoD0 filmik przedstawia urywki z zajęć na tym kierunku. Może ktoś tam studiuje z szanownych forumowiczów? Jak na te studia można się dostać? albo jakie są inne studia tego typu ??
Mój chłopak jest po tych studiach, właśnie zamierza składać dokumenty do Policji.
Podobno uczelnia jest ok, teraz wybudowali nową halę. Jest dużo dodatkowych darmowych kursów z uczelni np. survivalu, samoobrony, sternika motorowodnego - to też daje dodatkowe pkt przy rekrutacji do służb mundurowych.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 20:38   #10
aniusia1987
Przyczajenie

Jesli chodzi o szkoły niepubliczne to ja skonczylam wyższa szkole bezpieczenstwa w Poznaniu ponad rok temu, od ok 7 miesiecy pracuje w policji, mysle ze szkola dobrze mnie przygotowala, ale przede wszystkim skrocila szkolenie z teorii, maja jakas umowe z komenda policji, wiec polecam. pozdrawiam zainteresowanych
aniusia1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-05, 21:26   #11
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniusia1987 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o szkoły niepubliczne to ja skonczylam wyższa szkole bezpieczenstwa w Poznaniu ponad rok temu, od ok 7 miesiecy pracuje w policji, mysle ze szkola dobrze mnie przygotowala, ale przede wszystkim skrocila szkolenie z teorii, maja jakas umowe z komenda policji, wiec polecam. pozdrawiam zainteresowanych
A to ciekawe, bo jeszcze zadna osoba nie zdala egzaminu, ktory skrocil jej szkolenie podstawowe. Ludzie po prawie nie daja rady z pytaniami, a tu prosze... Gratuluje Poza tym bys wiedziala co to za "umowa", a dokladniej porozumienie moja droga.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Służby mundurowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości