![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. V
Na górze róże na dole wrzątek, zaczynam nowy wątek bez dzieciątek
![]() ![]() Starsiejsza część: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=599448 I jeszcze dodam tfurczość: Cytat: Napisane przez nafnaf Tu leżą te, co chciały W bezdzietnym stanie przejść życie. Przechodniu, Westchnij za ich dusze skrycie, I skup się na tym, Żeby na starość miał ci kto podać Szklankę herbaty... ![]() Cytat: Napisane przez Rilla28 Przechodniu, westchnij skrycie, tu leżą te, co zmarnowały życie. Nie dla nich kupek i kaszek aromaty. Któż poda im choć kubek herbaty.... ![]() Cytat: Napisane przez LouLou25 w pieczarze tej spoczywaja bezdzietne babony, te, co wpadly we wlasnego egoizmu szpony, zachcialo im sie podrozy, pasji i wolnosci, teraz musza w samotnosci polozyc swe kosci o nieszczesne stworzenia, myslaly, ze zycie to Seks w Wielkim Miescie a teraz musza razem, w jednej jamie gniesc sie nikt do nich nie przyjdzie, gozdzika nie zostawi potrzebny egzorcysta, co te dusze zbawi pochylmy glowy razem nad ich nieszczesnym losem, uronmy jedna lezke i pojdzmy za ciosem, do domow, na laki, pola pobiegnijmy golo w dzien, w nocy, o kazdej porze rozmnazac sie wesolo zrobimy malych szkrabow tysiace, miliony bedziemy postrachem na bezdzietne babony! ![]() Cytat: Napisane przez Apsik13 Słyszano kiedyś o pewnym babonie, Co wyklinany był przy ambonie Za to, że nie chciał przedłużyć gatunku I smutki swe topił w ognistym trunku. Babon, nie powiem - niezła z niej laska. Lecz czemu, pytano, nie chciała bobaska? Dostała od życia wszystko co trzeba: Rozum, urodę, faceta do nieba... Lecz mimo tego uparta była I zamiast maluchów - wymówki rodziła. Bo chce się uczyć i podróżować Bo czasu nie ma ubranek prasować... A zegar tykał, babona poganiał I jego rodzinę do myśli złych skłaniał. Na nic się zdały rady i prośby, Wydziedziczanie, psycholog i groźby. Babon miast dziećmi sobą się zajmował, A to dbał o cerę, a to coś kupował... Swe macierzyństwo na potem odkładał, A o młodych matkach głupoty wprost gadał. W końcu wymyślił, że za lat kilka Dojrzeje i spłodzi pierwszego pupilka. Lecz finał historii z babonem był taki, Że zanim się rozmnożył, zjadły go robaki. ![]() Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2013-03-17 o 01:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Koło 30-stki a niemyślące o dzieciach cz. V
hahaha
jezdem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
mi tu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Lux Mundi
|
![]() Rilla - Miszcz ![]() Melduję się i ja ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mamy rok czasu na wymyślenie kolejnej rymowanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Carpe Diem!
|
I ja się przyplątałam
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Obecna
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mam do Was prośbę Wizażanki. Na FB jest konto Podaj Nam Pomocną Łapę. Dziewczyna w imieniu Świętokrzyskiego Towarzystwa Opieki Nad Zwierzetami sprzedaje cegiełki za 1 zł. Za 1 zł można kupić przepis na domowej roboty kosmetyki, np: toniki czy maseczki. Jeśli możecie pomóżcie potrzebującym świetokrzyskim zwierzakom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
bry
![]() ![]() Z tej radosci napadlam wczoraj na sklep YR, w koncu trzeba bylo uczcic nowa czesc ![]() ![]()
![]() |
#10 | ||
Matka buldoga
|
Bry
![]() Kawyyy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
No proszę... nowy wątek
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Fajne z tym wrzątkiem ![]() Na wrzątek wrzucimy leniwe pierogi, Żywot bez dzieci pędząc tutaj błogi ![]() Spaaaaaać... ![]() Trybiki w mózgownicy pracują mi dzisiaj z powalającą szybkością jakichś 3 myśli na minutę ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2013-03-12 o 11:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Lux Mundi
|
Bry
![]() ![]() Cześć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie kwestie zakupowe stanęły w martwym punkcie ![]() Od pewnego czasu staram się stawiać na minimalizm. Zrobiłam porządki w ciuchach, w kosmetykach. Zużywam co mam [ nie chcę wrócić do czasów, gdzie wyrzucałam połowę rzeczy, bo są przeterminowane ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też jestem w szokie ![]() Cytat:
![]() ![]() Nafiku Ty gdzieś pisałaś taki piękny wiersz ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() A to, ze dzisiaj ci sie chce spac, to nie jestes wyjatkiem. Widze, ze Cindy ziewa, Ty, ja...ale...no w koncu dzis jest swiatowy dzien drzemki ![]() ![]() Oby to nie bylo chwilowe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Naf- super wierszyk ![]() ![]() jestem w pracy i siedze na portalu randkowym, slonce swieci, cos zbroic mi sie zachciewa ![]() Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 Czas edycji: 2013-03-12 o 13:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Lux Mundi
|
Dobra, znalazłam Waszą twórczość [ z pierwszego wątku]
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kreatywność aż bije po oczach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a ja myslalam ze te dzieciatka
![]() Osim bluzek, niestety przecen brak, wiec lepiej nie sprawdzac konta. W YR kilka pachnacych zeli pod prysznic (np o zapachu pieczonego jablka)i mleczka do ciala ![]() Porzadkow jeszcze nie robilam, ale jakis czas temu mialam podobna chetke do Twojej, zeby wszystko wykonczyc, poukladac, posegregowac i fogle zaczac zycie od nowa ![]() o tak, bije ![]() Pytanie do dziewczyn lazacych po gorach - jakie buty uzytkujecie latem? ![]()
![]() |
#18 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A bo jeść się chce ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;39722149] jestem w pracy i siedze na portalu randkowym, slonce swieci, cos zbroic mi sie zachciewa ![]() A ja siedzę na Wizażu, a zaległości w pracy się robią takie, że już się boję o tym myśleć ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Oj, tak, zdolne bestyjki z nas ![]() Ja mam nawet odpowiedni nastrój do pisania wierszy... albo raczej trenów żałobnych o fatalnych zauroczeniach, wrrr ![]() [QUOTE=LouLou25;39723689]a ja myslalam ze te dzieciatka ![]() Też tak chciałam, ale by się nie rymowało ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2013-03-12 o 14:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A nie masz znajomej ekspedientki ? ![]() ![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;39722149] ja sie czailam na czerwony ![]() ![]() Też się czaję na czerwień tej wiosny - ale bardziej w formie szpilek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A wczoraj się prawie wepchłam na lipcowe wesele, około maja będę wiedzieć czy pójdę ![]() Cytat:
![]() Co do porządków - zawsze możesz spróbować raz jeszcze ![]() Raczej jesienne ![]() Cytat:
![]() Czego Tobie i sobie życzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() użytkuję od 6 lat lafumy, ale już się kwalifikują powoli do wymiany, sama niebawem będę się nad tym zastanawiać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz nie wiem czy stawiac na przedkostkowe czy zakostkowe? Nie ugotuje sie w takich? Czy to juz bez znaczenia bo sie ugotuje w kazdych? ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To jeszcze coś takiego jest? No nie, że ja o tym nie wiedziałam ![]() Edytowane przez nafnaf Czas edycji: 2013-03-12 o 20:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Carpe Diem!
|
Jessssu, to ktoś mnie tu jeszcze pamięta?
Zszokowałaś mnie ![]() W NL tak jak wszędzie. Dni czasem lepsze a czasem gorsze. Cytat:
![]() [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;39722149] ja sie czailam na czerwony ![]() ![]() [/QUOTE] U mnie przeceny na zimowe płaszczyki były już w listopadzie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Aloha, prehistoryczne wierszyki fantastyczne
![]() Od zakupów staram się trzymać z daleka, vide oszczędzam na dentystę ![]() Z nowości, moja siostra składa papiery na erasmusa do Istambułu, trzymam kciuki z całych sił, już mam konkretnego plana nawiedzin. Z Berlina można całkiem tanio polecieć. Jeszcze tego brakuje na mapie moich tureckich wojaży. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Konto usunięte
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś zapisałam się na salsę i nałożyłam się na siebie zadanie życia w postaci znalezienia tutorialu pt. jak kręcić biodrami i nie wyglądać jak pudzian ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zakorzenienie
|
bry
![]() Dzisiaj mam tour de dochtor, rtg, usg, itp Pierwszy raz glosno i otwarcie stwierdzam, ze wolalabym siedziec w pracy ![]() Cytat:
![]() My lecimy na weekend majowy. Niestety ceny z pl porazaja, ale udalo nam sie ustrzelic za w miare rozsadna Turkish Airlines ze Lwowa. Przynajmniej sie alko kupi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Fakt, ceny z Polski lipne, od nas właśnie najlepiej z Berlina startować.
Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2013-03-13 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Matka buldoga
|
Bry
![]() Cytat:
![]() Poza tym, to nie jest moj "muszmiec" wiec nawet jak ktos mi sprzatnie sprzed nosa to nie bede plakac ![]() Cytat:
![]() Placisz cos czy za darmoche jest kurs?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:25.