|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak przybrac ba wadze i nie dodac sobie centymetrow? ;)
Chcialabym przybrac na wadze, bo moje bmi jest zdectdowanie obnizone, ale jednoczesnie chce zachowac moje obecne wymiary. Co mam zrobic? Czy sa jakies cwiczenia zamieniajace tkanke tluszczowa w miesbiowa? Jak to jest, ze moja znajoma jest tego samego wzrostu co ja, jest szczuplejsza a wazy 3 kg wiecej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przybrac ba wadze i nie dodac sobie centymetrow? ;)
spalisz tłuszcz, a nie zmienisz go w mięsnie.
A mięśnie Ci się wyrobią. Bmi to bardzo ogólny miernik masy ciała. Każda kobieta jest inna, każda kobieta ma inną masę kosci, bardziej lub mniej zbitą tkankę tłuszczową, zawartość wody w organizmie. Jeżeli masz wątpliwości co do niskiej wagi, to idz do lekarza. A koleżanką olej. Jaki masz wzrost i wagę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
171 i 49
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Wiesz, ja bym jednak radziła Ci się nieco odchudzić tak do 30 kg, bo jednak za gruba jesteś.
Do psychologa dziewczyno i to szybko!
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem skąd ten atak? Przecież dziewczyna napisała że martwi się niską wagą a nie że chce schudnąć. A skoro podoba się sobie taka jaka jest to co w tym złego? Chyba właśnie dobrze że dla zdrowia chce przytyć trochę ale mimo to zachować figurność?
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
@Strongwoman, chyba każda dziewczyna z zaburzeniami odżywiania chciałaby mieć wyższe BMI żeby się od niej wszyscy odczepili, ale żeby przypadkiem wizualnie nie wyglądać na grubszą. To jest, uważasz, normalne? Waga przy takim wzroście jest za niska i dziewczyna powinna przytyć dla zdrowia i wyglądu też, bo przy takiej wadze pewnie wygląda jak szkielecik.
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tez mi tutaj cos nie pasuje, tez jakaś mania szczupłosci daje się zaobserwować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
nbomb, z tego co napisałaś faktycznie trudno ocenić gdzie tkwi Twój problem. najlepiej zgłoś się do lekarza, on oceni czy idzie to już w kierunku zaburzeń odżywiania i postrzegasz siebie przez zły pryzmat czy też niska waga spowodowana jest innym problemem. Generalnie zwiększenie masy bez zwiększenia jego objętości nastąpi poprzez rozrost tkanki mięśniowej, która rozbudowuje się kosztem spalenia tłuszczu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wlasnie chodzi o to, ze nie widac po mnie niskiej wagi i wszyscy dziwia sie gdy mowie ile waze. faktycznie jestem szczupla ale figurymodelki nie mam, chce zachowac moj obecny wyglad i wazyc tyle na ile wygladam no i nie martwic sie tym kazdego dnia bo przynosi mi to wiele stresu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.